Ό,τι ν’ ακούω με το δεξιό μου αυτί / με μάτι αριστερό το βλέπω.
Κι ό,τι καταπιάνεται ο νους να στοχαστεί, / οι χτύποι της καρδιάς το λένε πρώτοι. (Κ. Βάρναλης)

Βρετανία: Να κλείσει τώρα το ελληνικό σχολείο στο Wood Green του Λονδίνου!

Την επι­κίν­δυ­νη στά­ση της βρε­τα­νι­κής κυβέρ­νη­σης που αρνεί­ται να πάρει οποιο­δή­πο­τε μέτρο προ­στα­σί­ας της δημό­σιας υγεί­ας από την παν­δη­μία του νέου κορο­νοϊ­ού, καταγ­γέλ­λει η Οργά­νω­ση Νότιας Αγγλί­ας της ΚΝΕ.

Μάλι­στα, όπως τονί­ζει, οι αρχές αγνο­ούν ακό­μα και την οδη­γία του ελλη­νι­κού υπουρ­γεί­ου Παι­δεί­ας να κλεί­σει το ελλη­νι­κό Γυμνά­σιο και Λύκειο στο Wood Green του Λον­δί­νου, ενώ απει­λούν και με απου­σί­ες όσους μαθη­τές δε συμ­με­τέ­χουν στα μαθήματα.

«Δεν θα γίνου­με πειραματόζωα!

Να κλεί­σει τώρα το ελλη­νι­κό σχο­λείο στο Wood Green του Λον­δί­νου!

Καταγ­γέλ­λου­με την επι­κίν­δυ­νη στά­ση της Βρε­τα­νι­κής κυβέρ­νη­σης που αρνεί­ται να πάρει οποιο­δή­πο­τε μέτρο προ­στα­σί­ας της δημό­σιας υγεί­ας από την παν­δη­μία του νέου κορονοϊού.

Έφτα­σαν στο σημείο να αγνο­ή­σουν ακό­μα και την οδη­γία του ελλη­νι­κού υπουρ­γεί­ου Παι­δεί­ας να κλεί­σει το ελλη­νι­κό Γυμνά­σιο και Λύκειο στο Wood Green του Λον­δί­νου, θέτο­ντας σε κίν­δυ­νο την υγεία των μαθη­τών και των οικο­γε­νειών τους. Χθες το πρωί οι μαθη­τές ενη­με­ρώ­θη­καν ότι το σχο­λείο κλεί­νει και το μεση­μέ­ρι ότι τελι­κά μένει ανοι­χτό και μάλι­στα ότι θα παίρ­νουν και απου­σί­ες όσοι μαθη­τές δε συμ­με­τέ­χουν στα μαθήματα!

Στη­ρί­ζου­με τις δίκαιες αντι­δρά­σεις των μαθη­τών και απαιτούμε:

  • Να κλεί­σει το σχο­λείο για όσο χρο­νι­κό διά­στη­μα χρεια­στεί, όπως γίνε­ται σε όλα τα ελλη­νι­κά σχολεία.
  • Να παρ­θούν όλα τα απα­ραί­τη­τα μέτρα που θα εξα­σφα­λί­ζουν την ισό­τι­μη συμ­με­το­χή των μαθη­τών της Γ’ Λυκεί­ου στις πανελ­λα­δι­κές εξε­τά­σεις, όπο­τε αυτές διεξαχθούν.
  • Να εξα­σφα­λι­στούν οι απο­δο­χές και όλα τα εργα­σια­κά δικαιώ­μα­τα των καθη­γη­τών, όσο το σχο­λείο θα είναι κλειστό.

Αυτές τις δύσκο­λες ώρες δεν αρκεί να ρίχνουν οι κυβερ­νή­σεις την ευθύ­νη στον κόσμο, προ­σπα­θώ­ντας να “μοι­ρά­σουν” την παν­δη­μία σε μεγα­λύ­τε­ρο χρο­νι­κό διά­στη­μα ώστε να μην καταρ­ρεύ­σει το ήδη απο­δυ­να­μω­μέ­νο κρα­τι­κό σύστη­μα Υγεί­ας, όπως γίνε­ται στην Ελλάδα.

Από την άλλη, είναι ανα­τρι­χια­στι­κά τα όσα (δεν) γίνο­νται και λέγο­νται στη Μεγά­λη Βρε­τα­νία. Η ανθρω­πο­θυ­σία εκα­το­ντά­δων χιλιά­δων ανθρώ­πων, κυρί­ως των πιο ηλι­κιω­μέ­νων, προ­κει­μέ­νου να επη­ρε­α­στεί όσο γίνε­ται λιγό­τε­ρο η καπι­τα­λι­στι­κή οικο­νο­μία, ντύ­νε­ται με δήθεν “επι­στη­μο­νι­κές θεω­ρί­ες” ή παρου­σιά­ζε­ται ακό­μα και σαν “δικαί­ω­μα στην επιλογή”.

Και στην Ελλά­δα και στη Μ. Βρε­τα­νία ο ένο­χος είναι ο ίδιος: Είναι το καπι­τα­λι­στι­κό σύστη­μα που υπο­λο­γί­ζει μόνο τα κέρ­δη των λίγων, ενώ κάνει τις ζωές των πολ­λών μια απλή στατιστική.

Οι χιλιά­δες νέοι και νέες που ζού­με, σπου­δά­ζου­με και δου­λεύ­ου­με στη Μεγά­λη Βρε­τα­νία δεν δεχό­μα­στε να γίνου­με πει­ρα­μα­τό­ζωα για να τη “βγά­λουν καθα­ρή” τα κέρ­δη τους.

Δυνα­μώ­νου­με τη φωνή μας και απαι­τού­με να παρ­θούν εδώ και τώρα έκτα­κτα μέτρα προ­στα­σί­ας της δημό­σιας υγεί­ας, να γίνουν όλες οι απα­ραί­τη­τες προ­σλή­ψεις μόνι­μου ιατρι­κού και νοση­λευ­τι­κού προ­σω­πι­κού στο Εθνι­κό Σύστη­μα Υγεί­ας, να υπάρ­ξει πλή­ρης εξο­πλι­σμός όλων των δημό­σιων υπη­ρε­σιών με τα προ­βλε­πό­με­να είδη απο­λύ­μαν­σης και προ­φύ­λα­ξης, παρε­χό­με­να δωρε­άν από το κρά­τος στον πλη­θυ­σμό, για να στα­μα­τή­σει η απα­ρά­δε­κτη αισχροκέρδεια».

boris1

Μοι­ρα­στεί­τε το:

Μετάβαση στο περιεχόμενο