Ό,τι ν’ ακούω με το δεξιό μου αυτί / με μάτι αριστερό το βλέπω.
Κι ό,τι καταπιάνεται ο νους να στοχαστεί, / οι χτύποι της καρδιάς το λένε πρώτοι. (Κ. Βάρναλης)

Βρετανία: Ντομάτες και άλλα ζαρζαβατικά με το δελτίο… Έτσι περνάνε στον καπιταλισμό

Δύο από τις μεγα­λύ­τε­ρες αλυ­σί­δες σου­περ­μάρ­κετ της Βρε­τα­νί­ας απο­φά­σι­σαν να θέσουν περιο­ρι­σμούς στα προ­ϊ­ό­ντα που μπο­ρούν να αγο­ρά­ζουν οι κατα­να­λω­τές, λόγω της έλλει­ψης λαχα­νι­κών στη χώρα.

Η εται­ρεία Asda, η τρί­τη σε μέγε­θος αλυ­σί­δα σου­περ­μάρ­κετ, γνω­στο­ποί­η­σε από­ψε ότι προ­σω­ρι­νά θα επι­τρέ­πε­ται στους πελά­τες της να αγο­ρά­ζουν μόνο μέχρι τρεις συσκευα­σί­ες με τομά­τες, πιπε­ριές, αγγού­ρια, μαρού­λια, σαλά­τες, μπρό­κο­λα, κου­νου­πί­δια και σμέ­ου­ρα. «Όπως και άλλα σου­περ­μάρ­κετ, ανα­μέ­νου­με προ­βλή­μα­τα στην προ­μή­θεια ορι­σμέ­νων προ­ϊ­ό­ντων που καλ­λιερ­γού­νται στη νότια Ισπα­νία και τη βόρεια Αφρι­κή», εξή­γη­σε ένας εκπρό­σω­πός της.

Η αντί­πα­λη αλυ­σί­δα Morrisons ανέ­φε­ρε ότι οι πελά­τες θα μπο­ρούν να αγο­ρά­ζουν μόνο δύο συσκευα­σί­ες με τομά­τες, αγγού­ρια, μαρού­λια και πιπε­ριές από αύριο Τετάρτη.

Στους ιστο­τό­πους κοι­νω­νι­κής δικτύ­ω­σης αναρ­τώ­νται πολ­λές φωτο­γρα­φί­ες με άδεια ράφια. Η μεγα­λύ­τε­ρη έλλει­ψη παρα­τη­ρεί­ται στις ντομάτες.

Η Κοι­νο­πρα­ξία Βρε­τα­νι­κού Λια­νε­μπο­ρί­ου (BRC) που εκπρο­σω­πεί όλες τις μεγά­λες αλυ­σί­δες σου­περ­μάρ­κετ, ανέ­φε­ρε ότι τα προ­βλή­μα­τα στον ανε­φο­δια­σμό επη­ρε­ά­ζουν όλον τον τομέα. Η αιτία είναι ότι οι δύσκο­λες και­ρι­κές συν­θή­κες στη νότια Ευρώ­πη και τη βόρεια Αφρι­κή δυσχε­ραί­νουν τη συγκο­μι­δή μιας σει­ράς προϊόντων.

«Ναι, αλλά ο Στά­λιν…», του Νίκου Μόττα

Μοι­ρα­στεί­τε το:

Μετάβαση στο περιεχόμενο