Ό,τι ν’ ακούω με το δεξιό μου αυτί / με μάτι αριστερό το βλέπω.
Κι ό,τι καταπιάνεται ο νους να στοχαστεί, / οι χτύποι της καρδιάς το λένε πρώτοι. (Κ. Βάρναλης)

Βρετανία: Ποινική δίωξη κατά του ηθοποιού Κέβιν Σπέισι για σεξουαλικές επιθέσεις

Την ποι­νι­κή δίω­ξη για τέσ­σε­ρις σεξουα­λι­κές επι­θέ­σεις ενα­ντί­ον τριών ανδρών σε βάρος του Αμε­ρι­κα­νού ηθο­ποιού Κέβιν Σπέι­σι, ανα­κοί­νω­σε σήμε­ρα η Εισαγ­γε­λι­κή Υπη­ρε­σία του Στέμ­μα­τος (CPS).

“Η CPS ενέ­κρι­νε ποι­νι­κές διώ­ξεις κατά του Κέβιν Σπέι­σι, 62 ετών, για τέσ­σε­ρις κατη­γο­ρί­ες σεξουα­λι­κής επί­θε­σης ενα­ντί­ον τριών ανδρών”, δήλω­σε σε ανα­κοί­νω­σή της η Ρόζ­μα­ρι Έιν­σλι, επι­κε­φα­λής της Ειδι­κής Διεύ­θυν­σης Εγκλή­μα­τος του CPS.

“Κατη­γο­ρεί­ται επί­σης ότι πίε­σε ένα άτο­μο να συμ­με­τά­σχει σε διεισ­δυ­τι­κή σεξουα­λι­κή πρά­ξη χωρίς τη συγκα­τά­θε­σή του”, τόνι­σε, προ­σθέ­το­ντας ότι αυτές οι κατη­γο­ρί­ες “ακο­λου­θούν την εξέ­τα­ση των απο­δει­κτι­κών στοι­χεί­ων που συγκέ­ντρω­σε η Μητρο­πο­λι­τι­κή Αστυ­νο­μία στην έρευ­νά της.

Τα φερό­με­να γεγο­νό­τα έγι­ναν κατά την περί­ο­δο από τον Μάρ­τιο του 2005 έως τον Απρί­λιο του 2013.

Δύο κατη­γο­ρί­ες σχε­τί­ζο­νται με πρά­ξεις σεξουα­λι­κής επί­θε­σης τον Μάρ­τιο του 2005 στο Λον­δί­νο στον ίδιο ενά­γο­ντα. Μια άλλη σεξουα­λι­κή επί­θε­ση αφο­ρά έναν δεύ­τε­ρο καταγ­γέλ­λο­ντα τον Αύγου­στο του 2008, ο οποί­ος επί­σης συμ­με­τεί­χε σε διεισ­δυ­τι­κή σεξουα­λι­κή πρά­ξη χωρίς τη συγκα­τά­θε­σή του.

Τέλος, ο Κέβιν Σπέι­σι κατη­γο­ρεί­ται για μια τέταρ­τη σεξουα­λι­κή επί­θε­ση σε τρί­το κατή­γο­ρο τον Απρί­λιο του 2013 στο Γκλό­στερ­σαϊρ (νοτιο­δυ­τι­κή Αγγλία).

Η Αστυ­νο­μία του Λον­δί­νου είχε ξεκι­νή­σει έρευ­να αφού έλα­βε καταγ­γε­λί­ες για σεξουα­λι­κές επι­θέ­σεις του ηθο­ποιού, ορι­σμέ­νες από τις οποί­ες φέρε­ται να δια­πρά­χθη­καν στην περιο­χή Λάμπεθ του Λον­δί­νου, όπου βρί­σκε­ται το θέα­τρο Old Vic, του οποί­ου ήταν καλ­λι­τε­χνι­κός διευ­θυ­ντής μετα­ξύ 2004 και 2015.

ΑΠΕ-ΜΠΕ

«Τσε Γκε­βά­ρα, πρε­σβευ­τής της Επα­νά­στα­σης», του Νίκου Μόττα

Μοι­ρα­στεί­τε το:

Μετάβαση στο περιεχόμενο