Ό,τι ν’ ακούω με το δεξιό μου αυτί / με μάτι αριστερό το βλέπω.
Κι ό,τι καταπιάνεται ο νους να στοχαστεί, / οι χτύποι της καρδιάς το λένε πρώτοι. (Κ. Βάρναλης)

Βρετανία-Covid-19: Ο απολογισμός των νεκρών είναι ο μικρότερος από τον Μάρτιο

Ο αριθ­μός των ασθε­νών που πέθα­ναν στο Ηνω­μέ­νο Βασί­λειο από επι­πλο­κές της νόσου COVID-19 αυξή­θη­κε κατά 170 και ανέρ­χε­ται πλέ­ον σε 34.636, ανα­κοί­νω­σε ο υπουρ­γός Επι­χει­ρη­μα­τι­κό­τη­τας Άλοκ Σάρ­μα σήμε­ρα, τη μικρό­τε­ρη αύξη­ση στον επί­ση­μο απο­λο­γι­σμό από την 24η Μαρτίου.

Ο αριθ­μός των θανά­των που ανα­κοι­νώ­θη­κε σήμε­ρα είναι πολύ μειω­μέ­νος από τους 468 νέους θανά­τους που ανα­κοι­νώ­θη­καν πριν από 24 ώρες.

Εντού­τοις, το Σαβ­βα­το­κύ­ρια­κο, ο αριθ­μός των κατε­γε­γραμ­μέ­νων θανά­των είναι μικρό­τε­ρος από εκεί­νον που κατα­γρά­φε­ται κατά τη διάρ­κεια της εβδο­μά­δας, ενώ υγειο­νο­μι­κοί αξιω­μα­τού­χοι στην Αγγλία γνω­στο­ποί­η­σαν ότι το σύστη­μα Ενη­μέ­ρω­σης για τους Ασθε­νείς Covid δεν λει­τουρ­γού­σε για κάποιο διά­στη­μα χθες.

«Οι συνέ­πειες αυτής της κατά­στα­σης ενδέ­χε­ται, επο­μέ­νως, να αντι­κα­το­πτρί­ζο­νται στον αριθ­μό των θανά­των που ανα­κοι­νώ­νο­νται σήμε­ρα» επι­ση­μαί­νει το NHS England.

Ο Σάρ­μα ανέ­φε­ρε ότι 243.303 άνθρω­ποι στη Βρε­τα­νία έχουν προς το παρόν δια­γνω­στεί θετι­κοί για τον ιό, μια αύξη­ση 3.142 κρου­σμά­των από χθες Σάββατο.

Μοι­ρα­στεί­τε το:

Μετάβαση στο περιεχόμενο