Ό,τι ν’ ακούω με το δεξιό μου αυτί / με μάτι αριστερό το βλέπω.
Κι ό,τι καταπιάνεται ο νους να στοχαστεί, / οι χτύποι της καρδιάς το λένε πρώτοι. (Κ. Βάρναλης)

Βροχές και καταιγίδες σε αρκετές περιοχές την Τρίτη — Πολύ αισθητή πτώση της θερμοκρασίας

Την Τρί­τη ανα­μέ­νο­νται αρχι­κά βρο­χές και καται­γί­δες σε αρκε­τές περιο­χές της χώρας, αλλά το μεση­μέ­ρι τα φαι­νό­με­να θα περιο­ρι­στούν στη Δυτι­κή Ελλά­δα και στα νησιά του Ανα­το­λι­κού Αιγαί­ου, ενώ μέχρι το βρά­δυ θα στα­μα­τή­σουν στα περισ­σό­τε­ρα τμή­μα­τα. Παρο­δι­κές χιο­νο­πτώ­σεις θα εκδη­λω­θούν σε ορει­νά ηπει­ρω­τι­κά τμή­μα­τα και τις πρω­ι­νές ώρες σε περιο­χές της Δυτι­κής Μακε­δο­νί­ας με χαμη­λό­τε­ρο υψόμετρο.

Πολύ αισθη­τή — στα­δια­κά σε ολό­κλη­ρη τη χώρα- θα είναι η πτώ­ση της θερ­μο­κρα­σί­ας, σύμ­φω­να με το meteo του Εθνι­κού Αστε­ρο­σκο­πεί­ου Αθη­νών, και θα κυμαν­θεί στη Δυτι­κή Μακε­δο­νία από ‑2 έως 5 βαθ­μούς, στην υπό­λοι­πη Βόρεια Ελλά­δα από 2 έως 12, στην Ήπει­ρο από 3 έως 13 βαθ­μούς, στη Θεσ­σα­λία από 3 έως 15, στα υπό­λοι­πα ηπει­ρω­τι­κά από 6 έως 15 βαθ­μούς, στα νησιά του Ιονί­ου από 9 έως 14 και στα νησιω­τι­κά τμή­μα­τα του Αιγαί­ου από 11 έως 17 βαθ­μούς, ενώ στην Κρή­τη οι μέγι­στες θα φτά­σουν στους 19–21 βαθ­μούς Κελσίου.

Οι άνε­μοι σε ολό­κλη­ρη τη χώρα θα πνέ­ουν από δυτι­κές διευ­θύν­σεις με εντά­σεις έως 7 Μπο­φόρ και τοπι­κά στα πελά­γη 8 Μπο­φόρ. Από τις μεση­με­ρια­νές ώρες στο Ιόνιο και από τις βρα­δι­νές ώρες στο Αιγαί­οι οι άνε­μοι θα στρα­φούν σε βορειο­δυ­τι­κούς και θα εξα­σθε­νή­σουν στα επί­πε­δα 5 έως 6 Μπο­φόρ τοπικά.

Στην Αττι­κή ανα­μέ­νο­νται βρο­χές και ενδε­χο­μέ­νως σπο­ρα­δι­κές καται­γί­δες, με βελ­τί­ω­ση τις πρω­ι­νές ώρες. Οι άνε­μοι θα πνέ­ουν από δυτι­κές διευ­θύν­σεις με εντά­σεις έως 7 Μπο­φόρ. Η θερ­μο­κρα­σία θα κυμαν­θεί από 11 έως 14 βαθμούς.

Στη Θεσ­σα­λο­νί­κη ανα­μέ­νο­νται παρο­δι­κές βρο­χές, με γρή­γο­ρη βελ­τί­ω­ση του και­ρού. Οι άνε­μοι θα πνέ­ουν από βορειο­δυ­τι­κές διευ­θύν­σεις με εντά­σεις έως 6 Μπο­φόρ. Η θερ­μο­κρα­σία θα κυμαν­θεί από 7 έως 11 βαθμούς.

che guevara 008

Μοι­ρα­στεί­τε το:

Μετάβαση στο περιεχόμενο