Ό,τι ν’ ακούω με το δεξιό μου αυτί / με μάτι αριστερό το βλέπω.
Κι ό,τι καταπιάνεται ο νους να στοχαστεί, / οι χτύποι της καρδιάς το λένε πρώτοι. (Κ. Βάρναλης)

Βροχές και καταιγίδες στην Αττική και άλλες περιοχές της χώρας (ΧΑΡΤΗΣ) — Ίδιο άστατο και βροχερό σκηνικό του καιρού κι αύριο

Ιδιαί­τε­ρα άστα­τος ο και­ρός στη χώρα για έκτη δια­δο­χι­κή μέρα σήμε­ρα Καται­γί­δες κδη­λώ­νο­νται εκ νέου και στην Αττι­κή. Τα φαι­νό­με­να  είναι κατά τόπους έντο­να, κυρί­ως στα βόρεια τμή­μα­τα του νομού, και ενδέ­χε­ται να συνο­δευ­τούν από χαλαζόπτωση.

Τοπι­κά ισχυ­ρές βρο­χές και καται­γί­δες θα εκδη­λω­θούν κατά τις θερ­μές κυρί­ως ώρες της μέρας στα ηπει­ρω­τι­κά, σε περιο­χές της Κρή­της, καθώς και σε νησιω­τι­κά τμή­μα­τα του Ιονί­ου και του Αιγαί­ου. Οι καται­γί­δες κατά τόπους θα συνο­δεύ­ο­νται από αυξη­μέ­νη ηλε­κτρι­κή δρα­στη­ριό­τη­τα, ενι­σχυ­μέ­νους ριπαί­ους ανέ­μους και σε ορι­σμέ­νες περι­πτώ­σεις από χαλα­ζο­πτώ­σεις (μικρού μεγέθους).

Στον προ­γνω­στι­κό χάρ­τη που ακο­λου­θεί παρου­σιά­ζο­νται με μπλε-πρά­σι­νες απο­χρώ­σεις οι περιο­χές όπου θα εκδη­λω­θούν βρο­χο­πτώ­σεις τις μεση­με­ρια­νές και απο­γευ­μα­τι­νές ώρες του Σαβ­βά­του και με κίτρι­να σύμ­βο­λα οι περιο­χές όπου ανα­μέ­νο­νται καται­γί­δες.

xartis meteo

Ίδιο άστατο και βροχερό σκηνικό του καιρού αναμένεται και την Κυριακή, σύμφωνα με το meteo

Θα συνε­χι­στεί και αύριο η αστά­θεια του και­ρού, με βρο­χές ή καται­γί­δες τις θερ­μές ώρες της ημέ­ρας, κυρί­ως στα ηπει­ρω­τι­κά και στην Κρή­τη, ενώ κατά τόπους θα υπάρ­ξουν για μια ακό­μη μέρα ισχυ­ρά φαι­νό­με­να με χαλα­ζο­πτώ­σεις, σύμ­φω­να με το meteo του Εθνι­κού Αστε­ρο­σκο­πεί­ου Αθηνών.

Πιο ανα­λυ­τι­κά, την Κυρια­κή ανα­μέ­νε­ται άστα­τος και­ρός, κυρί­ως στα ηπει­ρω­τι­κά και στην Κρή­τη, όπου μετά το μεση­μέ­ρι θα εκδη­λω­θούν βρο­χές και σπο­ρα­δι­κές καται­γί­δες. Τα φαι­νό­με­να θα είναι κατά τόπους έντο­να, ιδιαί­τε­ρα στην Πελο­πόν­νη­σο, στη Στε­ρεά και στη Θρά­κη, ενώ σε ορι­σμέ­νες περι­πτώ­σεις θα συνο­δευ­τούν από χαλαζοπτώσεις.

Η θερ­μο­κρα­σία θα κυμαν­θεί στη Δυτι­κή Μακε­δο­νία από 8 έως 27 βαθ­μούς, στην υπό­λοι­πη Βόρεια Ελλά­δα από 12 έως 31, στην Κεντρι­κή Ελλά­δα από 12 έως 32 βαθ­μούς, στην Ήπει­ρο από 11 έως 30, στα υπό­λοι­πα ηπει­ρω­τι­κά από 14 έως 32 βαθ­μούς, στα νησιά του Ιονί­ου από 15 έως 29 και στα νησιω­τι­κά τμή­μα­τα του Αιγαί­ου και στην Κρή­τη από 14 έως 29 βαθ­μούς, ενώ στα Δωδε­κά­νη­σα και στα νησιά του Ανα­το­λι­κού Αιγαί­ου οι μέγι­στες θερ­μο­κρα­σί­ες θα φτά­σουν στους 32 βαθ­μούς Κελσίου.

Οι άνε­μοι θα πνέ­ουν στο Κεντρι­κό και Βόρειο Αιγαίο από νότιες διευ­θύν­σεις με εντά­σεις έως 4 μπο­φόρ, στο Νότιο Αιγαίο δυτι­κοί με εντά­σεις 4–6 μπο­φόρ, και στο Ιόνιο δυτι­κοί βορειο­δυ­τι­κοί με εντά­σεις έως 5 μποφόρ.

Στην Αττι­κή ανα­μέ­νο­νται λίγες νεφώ­σεις, οι οποί­ες βαθ­μιαία θα πυκνώ­σουν δίνο­ντας μετά το μεση­μέ­ρι βρο­χο­πτώ­σεις και σπο­ρα­δι­κές καται­γί­δες. Τα φαι­νό­με­να δεν απο­κλεί­ε­ται να είναι πρό­σκαι­ρα έντο­να. Οι άνε­μοι θα πνέ­ουν από νοτιο­δυ­τι­κές, κυρί­ως, διευ­θύν­σεις με εντά­σεις έως 4 μπο­φόρ. Η θερ­μο­κρα­σία θα κυμαν­θεί από 18 έως 29 βαθμούς.

Στη Θεσ­σα­λο­νί­κη ανα­μέ­νο­νται λίγες νεφώ­σεις, οι οποί­ες βαθ­μιαία θα πυκνώ­σουν, με πιθα­νό­τη­τα να εκδη­λω­θεί παρο­δι­κή βρο­χή ή καται­γί­δα. Οι άνε­μοι θα πνέ­ουν από μετα­βαλ­λό­με­νες διευ­θύν­σεις με εντά­σεις 3–4 μπο­φόρ. Η θερ­μο­κρα­σία στην πόλη θα κυμαν­θεί από 16 έως 30 βαθμούς.

«Τσε Γκε­βά­ρα, πρε­σβευ­τής της Επα­νά­στα­σης», του Νίκου Μόττα

Μοι­ρα­στεί­τε το:

Μετάβαση στο περιεχόμενο