Ό,τι ν’ ακούω με το δεξιό μου αυτί / με μάτι αριστερό το βλέπω.
Κι ό,τι καταπιάνεται ο νους να στοχαστεί, / οι χτύποι της καρδιάς το λένε πρώτοι. (Κ. Βάρναλης)

Βροχές και τοπικές καταιγίδες αύριο Τετάρτη (11/12) σε μεγάλο μέρος της χώρας

Βρο­χές και τοπι­κές καται­γί­δες ανα­μέ­νο­νται την Τετάρ­τη, κυρί­ως στα δυτι­κά και βόρεια ηπει­ρω­τι­κά της χώρας, καθώς επί­σης στα νησιω­τι­κά τμή­μα­τα του Κεντρι­κού, Βόρειου και Ανα­το­λι­κού Αιγαί­ου, με κατά τόπους έντο­να φαι­νό­με­να, σύμ­φω­να με τη μετε­ω­ρο­λο­γι­κή υπη­ρε­σία meteo του Εθνι­κού Αστε­ρο­σκο­πεί­ου Αθη­νών. Οι καται­γί­δες θα εντο­πί­ζο­νται κυρί­ως στα νησιω­τι­κά και στα παρα­θα­λάσ­σια τμήματα.

Μετά το μεση­μέ­ρι τοπι­κά ισχυ­ρές βρο­χές και καται­γί­δες θα εκδη­λω­θούν στο Νότιο Ιόνιο, στην Πελο­πόν­νη­σο, στη Στε­ρεά και στα δυτι­κά κυρί­ως τμή­μα­τα της Κρή­της. Χιο­νο­πτώ­σεις τοπι­κά πυκνές θα σημειω­θούν στα ορει­νά ηπει­ρω­τι­κά, καθώς και σε περιο­χές της Δυτι­κής Μακε­δο­νί­ας με χαμη­λό­τε­ρο υψόμετρο.

Η θερ­μο­κρα­σία θα κυμαν­θεί στη Δυτι­κή Μακε­δο­νία από μηδέν έως 5 βαθ­μούς, στη Βόρεια Ελλά­δα από 5 έως 11, στην Ήπει­ρο από 7 έως 16 βαθ­μούς, στην Κεντρι­κή Ελλά­δα από 6 έως 13 βαθ­μούς, στη Δυτι­κή και Νότια Ελλά­δα από 10 έως 15, στα υπό­λοι­πα ηπει­ρω­τι­κά από 8 έως 17 βαθ­μούς, στα νησιά του Ιονί­ου από 11 έως 16, στα νησιά του Αιγαί­ου από 9 έως 18 βαθ­μούς, ενώ στην Κρή­τη οι μέγι­στες θα φτά­σουν στους 20 έως 21 βαθ­μούς Κελσίου.

Οι άνε­μοι στο Βόρειο Αιγαίο θα πνέ­ουν ανα­το­λι­κοί βορειο­α­να­το­λι­κοί θυελ­λώ­δεις έως πολύ θυελ­λώ­δεις 8 με 9 μπο­φόρ, αλλά έως το βρά­δυ θα εξα­σθε­νή­σουν σε ισχυ­ρούς, 6 μπο­φόρ. Στο υπό­λοι­πο Αιγαίο οι άνε­μοι θα πνέ­ουν νοτιο­δυ­τι­κοί μέτριοι 5 μπο­φόρ, αλλά μετά το μεση­μέ­ρι θα στρα­φούν σε νοτιο­α­να­το­λι­κούς και θα ενι­σχυ­θούν τοπι­κά σε ισχυ­ρούς, 6 μποφόρ.

Στο Ιόνιο οι άνε­μοι θα πνέ­ουν αρχι­κά νότιοι νοτιο­α­να­το­λι­κοί μέτριοι μέχρι ισχυ­ροί, 5 με 6 μπο­φόρ, και βαθ­μιαία ανα­το­λι­κοί βορειο­α­να­το­λι­κοί με ίδιες εντά­σεις, ενώ στα νότια τμή­μα­τα του Ιονί­ου ανα­μέ­νο­νται άνε­μοι μετα­βαλ­λό­με­νων διευ­θύν­σε­ων με εντά­σεις 8 έως 9 μποφόρ.

Στην Αττι­κή ανα­μέ­νο­νται κατά περιό­δους αυξη­μέ­νες νεφώ­σεις με τοπι­κές βρο­χές και πιθα­νώς νωρίς το πρωί σπο­ρα­δι­κές καται­γί­δες, ενώ από τις απο­γευ­μα­τι­νές ώρες θα εκδη­λω­θούν βρο­χές και καται­γί­δες που ενδέ­χε­ται να είναι τοπι­κά ισχυ­ρές. Οι άνε­μοι θα πνέ­ουν από νότιες διευ­θύν­σεις με εντά­σεις έως 5 μπο­φόρ και από το μεση­μέ­ρι νοτιο­α­να­το­λι­κοί με εντά­σεις έως 6 μπο­φόρ. Η θερ­μο­κρα­σία θα κυμαν­θεί στην πόλη της Αθή­νας από 12 έως 16 βαθμούς.

Στη Θεσ­σα­λο­νί­κη ανα­μέ­νο­νται νεφώ­σεις με βρο­χές κατά περιό­δους και ενδε­χο­μέ­νως στα παρά­κτια τμή­μα­τα σπο­ρα­δι­κές καται­γί­δες. Οι άνε­μοι θα πνέ­ουν από ανα­το­λι­κές διευ­θύν­σεις ισχυ­ροί έως σχε­δόν θυελ­λώ­δεις, 6 με 7 μπο­φόρ, και στα ανοι­κτά του Θερ­μαϊ­κού θυελ­λώ­δεις 8 μπο­φόρ, αλλά κατά τη διάρ­κεια της ημέ­ρας θα στρα­φούν σε βορειο­δυ­τι­κούς και θα εξα­σθε­νή­σουν σε ισχυ­ρούς. Η θερ­μο­κρα­σία στο κέντρο της πόλης θα κυμαν­θεί από 7 έως 10 βαθμούς.

Μοι­ρα­στεί­τε το:

Μετάβαση στο περιεχόμενο