Ό,τι ν’ ακούω με το δεξιό μου αυτί / με μάτι αριστερό το βλέπω.
Κι ό,τι καταπιάνεται ο νους να στοχαστεί, / οι χτύποι της καρδιάς το λένε πρώτοι. (Κ. Βάρναλης)

Βροχές και τοπικές καταιγίδες την Κυριακή στο μεγαλύτερο μέρος της χώρας

Την Κυρια­κή ανα­μέ­νο­νται νεφώ­σεις με βρο­χές στο μεγα­λύ­τε­ρο μέρος της χώρας. Τα φαι­νό­με­να στα δυτι­κά, κεντρι­κά, βόρεια και στα ανα­το­λι­κά νησιω­τι­κά τμή­μα­τα θα είναι κατά τόπους ισχυρά.

Χιο­νο­πτώ­σεις ανα­μέ­νο­νται στα ορει­νά, ενώ στην Ήπει­ρο, στη Μακε­δο­νία, στη Θρά­κη και στη Θεσ­σα­λία χιο­νο­πτώ­σεις ανα­μέ­νο­νται και σε ημιο­ρει­νά τμή­μα­τα. Τις βρα­δι­νές ώρες χιο­νο­πτώ­σεις είναι πιθα­νό να σημειω­θούν και σε πεδι­νά τμή­μα­τα του Έβρου. Τα φαι­νό­με­να θα εξα­σθε­νή­σουν στις περισ­σό­τε­ρες περιο­χές κατά τη διάρ­κεια της ημέ­ρας από τα δυτι­κά, εκτός από τα ανα­το­λι­κά-βορειο­α­να­το­λι­κά τμή­μα­τα όπου θα δια­τη­ρη­θούν. Τη νύχτα και νωρίς το πρωί θα σημειω­θεί τοπι­κά παγε­τός στα ηπειρωτικά.

Μικρή άνο­δος της θερ­μο­κρα­σί­ας ανα­μέ­νε­ται στα ανα­το­λι­κά ηπει­ρω­τι­κά, ενώ μικρή πτώ­ση στα βόρεια. Ανα­λυ­τι­κό­τε­ρα, σύμ­φω­να με το meteo του Εθνι­κού Αστε­ρο­σκο­πεί­ου Αθη­νών, η θερ­μο­κρα­σία θα κυμαν­θεί στη Δυτι­κή Μακε­δο­νία από ‑6 έως 9 βαθ­μούς, στην υπό­λοι­πη Βόρεια Ελλά­δα από ‑4 έως 4, στην Ήπει­ρο από ‑4 έως 13 βαθ­μούς, στη Θεσ­σα­λία από ‑4 έως 13, στα υπό­λοι­πα ηπει­ρω­τι­κά από 0 έως 16 βαθ­μούς, στα νησιά του Ιονί­ου από 4 έως 13 βαθ­μούς και στα νησιω­τι­κά τμή­μα­τα του Αιγαί­ου, ενώ στην Κρή­τη από 2 έως 16 βαθ­μούς Κελσίου.

Οι άνε­μοι στο Ιόνιο θα πνέ­ουν από βορειο­δυ­τι­κές γενι­κά διευ­θύν­σεις έως 5 Μπο­φόρ. Στο Νότιο Αιγαίο θα πνέ­ουν αρχι­κά νοτιο­α­να­το­λι­κοί έως 6 Μπο­φόρ και μετά το μεση­μέ­ρι δυτι­κοί έως 5 Μπο­φόρ. Στο Βόρειο Αιγαίο αρχι­κά βορειο­α­να­το­λι­κοί έως 7 Μπο­φόρ και μετά το μεση­μέ­ρι από βόρειες γενι­κά διευ­θύν­σεις έως 5 Μπο­φόρ, ενώ στο Κεντρι­κό Αιγαίο αρχι­κά νοτιο­α­να­το­λι­κοί και μετά το μεση­μέ­ρι βορειο­δυ­τι­κοί έως 5 Μποφόρ.

Στην Αττι­κή ανα­μέ­νο­νται νεφώ­σεις με τοπι­κές βρο­χές κυρί­ως στα βόρεια. Οι άνε­μοι θα πνέ­ουν αρχι­κά ασθε­νείς από νοτιο­δυ­τι­κές γενι­κά διευ­θύν­σεις με εντά­σεις έως 2–3 Μπο­φόρ και μετά το μεση­μέ­ρι από βορειο­δυ­τι­κές γενι­κά διευ­θύν­σεις με εντά­σεις έως 3 Μπο­φόρ και στα νότια και δυτι­κά έως 4–5 Μπο­φόρ. Η θερ­μο­κρα­σία θα κυμαν­θεί από 9 έως 15 βαθ­μούς Κελ­σί­ου, στα βόρεια όμως θα είναι 2–3 βαθ­μούς χαμηλότερη.

Στη Θεσ­σα­λο­νί­κη ανα­μέ­νο­νται νεφώ­σεις με βρο­χές. Τα φαι­νό­με­να θα εξα­σθε­νή­σουν μετά τις απο­γευ­μα­τι­νές ώρες. Οι άνε­μοι θα πνέ­ουν αρχι­κά από ανα­το­λι­κές γενι­κά διευ­θύν­σεις με εντά­σεις έως 5 Μπο­φόρ, με γρή­γο­ρη εξα­σθέ­νη­ση και στρο­φή σε βορειο­α­να­το­λι­κούς με εντά­σεις έως 2–3 Μπο­φόρ. Η θερ­μο­κρα­σία στο κέντρο της πόλης θα κυμαν­θεί από 5 έως 6 βαθ­μούς Κελσίου.

Ν. Μπε­λο­γιάν­νης Ν. Πλου­μπί­δης – Στο σπί­τι των ηρώων

Μοι­ρα­στεί­τε το:

Μετάβαση στο περιεχόμενο