Ό,τι ν’ ακούω με το δεξιό μου αυτί / με μάτι αριστερό το βλέπω.
Κι ό,τι καταπιάνεται ο νους να στοχαστεί, / οι χτύποι της καρδιάς το λένε πρώτοι. (Κ. Βάρναλης)

Βροχερός καιρός σήμερα και αύριο

Ένα νέο μέτω­πο τοπι­κά ισχυ­ρών βρο­χών και καται­γί­δων θα προ­σεγ­γί­σει αργά το βρά­δυ τα δυτι­κά και κατά τη διάρ­κεια της Παρα­σκευ­ής θα επη­ρε­ά­σει το σύνο­λο της χώρας, συμπε­ρι­λαμ­βα­νο­μέ­νης της Αθή­νας και της Θεσσαλονίκης

Ένα χαμη­λό βαρο­με­τρι­κό, που βρί­σκε­ται στην περιο­χή της Σικε­λί­ας και επη­ρε­ά­ζει τον και­ρό της Ελλά­δας, έχει προ­κα­λέ­σει έως σήμε­ρα το πρωί βρο­χο­πτώ­σεις στα ανα­το­λι­κά και νότια ηπει­ρω­τι­κά, καθώς και στην Κρήτη.

Οι σταθ­μοί του δικτύ­ου του Εθνι­κού Αστε­ρο­σκο­πεί­ου Αθηνών/meteo.gr κατέ­γρα­ψαν τα μεγα­λύ­τε­ρα ύψη βρο­χό­πτω­σης (έως τις 9:30) στη Σαμα­ριά (62 χιλιο­στά), στη Ζαγο­ρά Πηλί­ου (57), στα Σφα­κιά Χανί­ων (44) και στο Πολύ­δρο­σο Φωκί­δας (40 χιλιοστά).

Παράλ­λη­λα, θυελ­λώ­δεις και τοπι­κά πολύ θυελ­λώ­δεις άνε­μοι πνέ­ουν στο Βόρειο Αιγαίο (βορειο­α­να­το­λι­κών διευ­θύν­σε­ων) και στο Ιόνιο (ανα­το­λι­κών διευ­θύν­σε­ων). Οι ισχυ­ρό­τε­ροι έχουν κατα­γρα­φεί σήμε­ρα στην Πάτρα (101 χιλιό­με­τρα την ώρα).

Σύμ­φω­να με τα προ­γνω­στι­κά στοι­χεία, τα φαι­νό­με­να θα συνε­χι­στούν για το υπό­λοι­πο της ημέ­ρας με φθί­νου­σα έντα­ση. Ένα νέο μέτω­πο τοπι­κά ισχυ­ρών βρο­χών και καται­γί­δων θα προ­σεγ­γί­σει αργά το βρά­δυ τα δυτι­κά και κατά τη διάρ­κεια της Παρα­σκευ­ής θα επη­ρε­ά­σει το σύνο­λο της χώρας, συμπε­ρι­λαμ­βα­νο­μέ­νης της Αθή­νας και της Θεσσαλονίκης.

Μοι­ρα­στεί­τε το:

Μετάβαση στο περιεχόμενο