Ό,τι ν’ ακούω με το δεξιό μου αυτί / με μάτι αριστερό το βλέπω.
Κι ό,τι καταπιάνεται ο νους να στοχαστεί, / οι χτύποι της καρδιάς το λένε πρώτοι. (Κ. Βάρναλης)

Βροχερός ο καιρός αύριο

Αύριο, Πέμ­πτη 17 Νοεμ­βρί­ου, προ­βλέ­πο­νται νεφώ­σεις με βρο­χές και καται­γί­δες στα δυτι­κά ηπει­ρω­τι­κά και στο Ιόνιο, κατά τόπους ισχυ­ρές στην Ήπει­ρο και στο Βόρειο Ιόνιο, ενώ στην υπό­λοι­πη χώρα λίγες νεφώ­σεις παρο­δι­κά αυξη­μέ­νες με τοπι­κές βρο­χές και μεμο­νω­μέ­νες καται­γί­δες στα νησιά του Ανα­το­λι­κού Αιγαίου.

Η ορα­τό­τη­τα τις βρα­δι­νές και πρω­ι­νές ώρες θα είναι κατά τόπους περιο­ρι­σμέ­νη στα δυτι­κά, κεντρι­κά και βόρεια ηπει­ρω­τι­κά τμή­μα­τα. Οι ατμο­σφαι­ρι­κές συν­θή­κες ευνο­ούν τη μετα­φο­ρά αφρι­κα­νι­κής σκό­νης, κυρί­ως στα δυτι­κά και νότια τμήματα.

Η θερ­μο­κρα­σία σε μικρή άνο­δο θα κυμαν­θεί, σύμ­φω­να με το meteo του Εθνι­κού Αστε­ρο­σκο­πεί­ου Αθη­νών, από 9 έως 18 βαθ­μούς στη Βόρεια Ελλά­δα (στη Δυτι­κή Μακε­δο­νία από 5 έως 18 βαθ­μούς), 12 έως 22 βαθ­μούς στην Κεντρι­κή και Νότια Ελλά­δα, 14 έως 21 βαθ­μούς στη Δυτι­κή Ελλά­δα (στην Ήπει­ρο από 11 έως 16 βαθ­μούς), 15 έως 21 βαθ­μούς στις Κυκλά­δες και στην Κρή­τη (στη Βόρεια Κρή­τη έως τους 25 βαθ­μούς Κελ­σί­ου), 14 έως 21 βαθ­μούς στα νησιά του Ανα­το­λι­κού Αιγαί­ου και στα Δωδεκάνησα.

Οι άνε­μοι θα πνέ­ουν στο Κεντρι­κό και Βόρειο Αιγαίο από νότιες διευ­θύν­σεις και στο Νότιο Αιγαίο από νοτιο­δυ­τι­κές διευ­θύν­σεις μέτριοι 4–5 μπο­φόρ, ενώ στο Ιόνιο από νότιες διευ­θύν­σεις σχε­δόν μέτριοι 4 μποφόρ.

Λίγες νεφώ­σεις παρο­δι­κά αυξη­μέ­νες και κατά τόπους περιο­ρι­σμέ­νη ορα­τό­τη­τα τις βρα­δι­νές και πρω­ι­νές ώρες ανα­μέ­νο­νται στην Αττι­κή. Η θερ­μο­κρα­σία θα κυμαν­θεί από 14 έως 21 βαθ­μούς Κελ­σί­ου. Οι άνε­μοι θα πνέ­ουν από νοτιο­δυ­τι­κές διευ­θύν­σεις ασθε­νείς και βαθ­μιαία μέτριοι 4–5 μποφόρ.

Νεφώ­σεις παρο­δι­κά αυξη­μέ­νες με τοπι­κές βρο­χές και πιθα­νόν κατά τόπους περιο­ρι­σμέ­νη ορα­τό­τη­τα τις βρα­δι­νές και πρω­ι­νές ώρες ανα­μέ­νο­νται στη Θεσ­σα­λο­νί­κη. Η θερ­μο­κρα­σία θα κυμαν­θεί από 13 έως 17 βαθ­μούς Κελ­σί­ου. Οι άνε­μοι στον Θερ­μαϊ­κό θα πνέ­ουν γενι­κά από νοτιο­α­να­το­λι­κές διευ­θύν­σεις ασθε­νείς και πρό­σκαι­ρα σχε­δόν μέτριοι 4 μποφόρ.

 

«Ναι, αλλά ο Στά­λιν…», του Νίκου Μόττα

Μοι­ρα­στεί­τε το:

Μετάβαση στο περιεχόμενο