Ό,τι ν’ ακούω με το δεξιό μου αυτί / με μάτι αριστερό το βλέπω.
Κι ό,τι καταπιάνεται ο νους να στοχαστεί, / οι χτύποι της καρδιάς το λένε πρώτοι. (Κ. Βάρναλης)

Βροχερός ο καιρός το Σάββατο με πτώση της θερμοκρασίας

Βρο­χές και σπο­ρα­δι­κές καται­γί­δες, κυρί­ως πάνω από τη θάλασ­σα, χιο­νο­πτώ­σεις στα ορει­νά και ημιο­ρει­νά ηπει­ρω­τι­κά τμή­μα­τα, πτώ­ση της θερ­μο­κρα­σί­ας κυρί­ως στα ανα­το­λι­κά, καθώς και θυελ­λώ­δεις βοριά­δες στο Αιγαίο, θα είναι τα βασι­κά χαρα­κτη­ρι­στι­κά του και­ρού το Σάβ­βα­το, σύμ­φω­να με το meteo του Εθνι­κού Αστε­ρο­σκο­πεί­ου Αθηνών.

Πιο ανα­λυ­τι­κά, αύριο τοπι­κές βρο­χές θα εκδη­λω­θούν αρχι­κά στη Βόρεια Ελλά­δα και χιο­νο­πτώ­σεις στα ορει­νά και ημιο­ρει­νά. Πολύ γρή­γο­ρα τα φαι­νό­με­να θα αρχί­σουν να μετα­το­πί­ζο­νται νοτιό­τε­ρα, επη­ρε­ά­ζο­ντας κυρί­ως τα ανα­το­λι­κά και νότια ηπει­ρω­τι­κά, το Αιγαίο και την Κρή­τη. Καται­γί­δες θα εκδη­λω­θούν κυρί­ως σε θαλάσ­σια και παρα­θα­λάσ­σια τμή­μα­τα, ενώ πρό­σκαι­ρες χιο­νο­πτώ­σεις ενδέ­χε­ται να εκδη­λω­θούν και σε περιο­χές της Βόρειας Ελλά­δας με χαμη­λό υψό­με­τρο. Στην υπό­λοι­πη χώρα θα επι­κρα­τή­σουν παρο­δι­κές νεφώ­σεις με πρό­σκαι­ρες ασθε­νείς βρο­χές στα πεδι­νά και ασθε­νείς χιο­νο­πτώ­σεις στα ορει­νά και κατά τόπους σε ημιο­ρει­νά τμήματα.

Η θερ­μο­κρα­σία θα κυμαν­θεί στη Δυτι­κή Μακε­δο­νία από ‑5 έως 9 βαθ­μούς, στην υπό­λοι­πη Βόρεια Ελλά­δα από ‑2 έως 12, στην Ήπει­ρο από 0 έως 16 βαθ­μούς, στη Θεσ­σα­λία από 0 έως 13 βαθ­μούς, στα δυτι­κά ηπει­ρω­τι­κά και στη Νότια Πελο­πόν­νη­σο από 5 έως 14 βαθ­μούς, στα υπό­λοι­πα ανα­το­λι­κά ηπει­ρω­τι­κά από 2 έως 9 βαθ­μούς, στα νησιά του Ιονί­ου από 5 έως 14 βαθ­μούς και στα νησιω­τι­κά τμή­μα­τα του Αιγαί­ου και στην Κρή­τη από 6 έως 13 βαθ­μούς, ενώ τοπι­κά στα Δωδε­κά­νη­σα και στη Νότια Κρή­τη οι μέγι­στες θερ­μο­κρα­σί­ες θα φτά­σουν στους 14–15 βαθ­μούς Κελσίου.

Οι άνε­μοι θα πνέ­ουν στο Αιγαίο από βόρειες διευ­θύν­σεις με εντά­σεις έως 7 μπο­φόρ στα βόρεια πελά­γη και έως 8 μπο­φόρ στα νότια πελά­γη, ενώ τοπι­κά στις Κυκλά­δες και στη Νότια Κρή­τη οι εντά­σεις των ανέ­μων θα φτά­σουν τα 9 μπο­φόρ. Στο Ιόνιο οι άνε­μοι θα πνέ­ουν βόρειοι βορειο­δυ­τι­κοί, με εντά­σεις που στα παρά­κτια τμή­μα­τα θα φτά­νουν τα 5 μπο­φόρ και στα νησιω­τι­κά τμή­μα­τα τα 6 μποφόρ.

Στην Αττι­κή ανα­μέ­νο­νται λίγες νεφώ­σεις που γρή­γο­ρα θα αυξη­θούν, δίνο­ντας τοπι­κές βρο­χές στα πεδι­νά και ενδε­χο­μέ­νως μεμο­νω­μέ­νες καται­γί­δες. Παρο­δι­κές χιο­νο­πτώ­σεις θα εκδη­λω­θούν στα ορει­νά και πιθα­νώς πρό­σκαι­ρα στα ημιο­ρει­νά τμή­μα­τα στα βόρεια και βορειο­δυ­τι­κά του νομού. Οι άνε­μοι θα πνέ­ουν από βόρειες διευ­θύν­σεις με εντά­σεις έως 6 μπο­φόρ και στα ανα­το­λι­κά τμή­μα­τα 7 με 8 μπο­φόρ. Η θερ­μο­κρα­σία θα κυμαν­θεί από 6 έως 9 βαθ­μούς, αλλά στα βόρεια και ανα­το­λι­κά θα δια­τη­ρη­θούν 2 με 3 βαθ­μούς χαμηλότερα.

Στη Θεσ­σα­λο­νί­κη ανα­μέ­νο­νται πρό­σκαι­ρες βρο­χές στα πεδι­νά και πρό­σκαι­ρες χιο­νο­πτώ­σεις στα ορει­νά και ημιο­ρει­νά, φαι­νό­με­να που όμως γρή­γο­ρα θα στα­μα­τή­σουν. Οι άνε­μοι θα πνέ­ουν βόρειοι βορειο­δυ­τι­κοί με εντά­σεις έως 5 μπο­φόρ και στα ανοι­κτά του Θερ­μαϊ­κού 6 μπο­φόρ. Η θερ­μο­κρα­σία στο κέντρο της πόλης θα κυμαν­θεί από 2 έως 11 βαθ­μούς, αλλά περι­φε­ρεια­κά της πόλης οι ελά­χι­στες θα είναι 2 με 3 βαθ­μούς χαμηλότερες.

Μοι­ρα­στεί­τε το:

Μετάβαση στο περιεχόμενο