Ό,τι ν’ ακούω με το δεξιό μου αυτί / με μάτι αριστερό το βλέπω.
Κι ό,τι καταπιάνεται ο νους να στοχαστεί, / οι χτύποι της καρδιάς το λένε πρώτοι. (Κ. Βάρναλης)

Βρώμικες μέθοδοι για να κρυφτεί η ουσία

Η εφη­με­ρί­δα «Καθη­με­ρι­νή», προ­κει­μέ­νου να απο­κρύ­ψει το αντι­δρα­στι­κό περιε­χό­με­νο του λεγό­με­νου Ευρω­παϊ­κού Μηχα­νι­σμού Πολι­τι­κής Προ­στα­σί­ας, ερμη­νεύ­ει αυθαί­ρε­τα την κατα­ψή­φι­ση από τους ευρω­βου­λευ­τές του ΚΚΕ της σχε­τι­κής έκθε­σης του ευρω­βου­λευ­τή του ΚΙΝΑΛ Ν. Ανδρου­λά­κη και κατα­φεύ­γει σε βρώ­μι­κες μεθό­δους. Χρη­σι­μο­ποιεί τον προ­βο­κα­τό­ρι­κο τίτλο «ΚΚΕ και ΛΕΠΕΝ» και πιστεύ­ει πως έτσι μπο­ρεί να ξεπε­ρά­σει την ουσία του θέμα­τος. Εύγε! Για­τί ο Μηχα­νι­σμός Πολι­τι­κής Προ­στα­σί­ας διαιω­νί­ζει τις ελλεί­ψεις των ανα­γκαί­ων υπο­δο­μών και των κατάλ­λη­λων σωστι­κών μέσων, οξύ­νει τα προ­βλή­μα­τα που έχει βιώ­σει ο λαός μας με τις πλημ­μύ­ρες, τις πυρ­κα­γιές, τους σει­σμούς, βρί­σκε­ται πίσω από την πολι­τι­κή που κατα­πα­τά τις λαϊ­κές ανά­γκες και έχει οδη­γή­σει ακό­μα και σε θανά­τους, με ευθύ­νη των κυβερ­νή­σε­ων της ΝΔ, του ΠΑΣΟΚ και του ΣΥΡΙΖΑ.

Χρειά­ζε­ται πολύ θρά­σος για να πανη­γυ­ρί­ζουν τα παπα­γα­λά­κια της ΕΕ για δήθεν πεντα­πλα­σια­σμό των κον­δυ­λί­ων για την «πολι­τι­κή προ­στα­σία» της ΕΕ όταν το συνο­λι­κό ποσό που δια­τί­θε­ται για 7 χρό­νια (2021–2027) είναι 3,1 δισ. ευρώ, δηλα­δή 440 εκατ. ευρώ κατ’ έτος και μάλι­στα όχι για την Ελλά­δα, αλλά για όλα τα 27 κρά­τη-μέλη της ΕΕ!!! Δηλα­δή, λιγό­τε­ρα και από τα 500 εκατ. ευρώ που είχαν προ­ϋ­πο­λο­γι­στεί για το 2020. Από αυτά δε τα κον­δύ­λια μόνο το 5% δια­τί­θε­ται για την πρό­λη­ψη και μόλις το 15% για την αντι­με­τώ­πι­ση κατα­στρο­φών. Για να συνει­δη­το­ποι­η­θούν καλύ­τε­ρα τα μεγέ­θη τη δεκα­ε­τία 2010–2019 στην Ελλά­δα, οι κυβερ­νή­σεις και η ΕΕ πετσό­κο­ψαν σωρευ­τι­κά τη χρη­μα­το­δό­τη­ση μόνο για την πυρό­σβε­ση κατά 1,15 δισ. ευρώ.

Τόσο πολύ έχουν ξεμεί­νει από επι­χει­ρή­μα­τα για τα ανύ­παρ­κτα οφέ­λη της ΕΕ οι απο­λο­γη­τές της που ανα­γκά­ζο­νται να δια­φη­μί­σουν ένα πρό­γραμ­μα δια­χεί­ρι­σης της «μιζέ­ριας», που συντη­ρεί και διαιω­νί­ζει τις ελλεί­ψεις των κρα­τών-μελών σε υπο­δο­μές και μέσα προ­στα­σί­ας της ζωής και της υγεί­ας των εργα­ζο­μέ­νων, με ανα­κύ­κλω­ση μέσων που πηγαι­νο­έρ­χο­νται όχι με βάση τις ανά­γκες και τον σχε­δια­σμό που θα έπρε­πε να έχει κάθε κρά­τος-μέλος, αλλά για τη δια­χεί­ρι­ση των ελλείψεων.

Αυτά περι­λαμ­βά­νει η έκθε­ση Ανδρου­λά­κη και αυτός ο μηχα­νι­σμός που, μετα­ξύ άλλων, είναι ενταγ­μέ­νος στο πλαί­σιο κατα­στο­λής της ΕΕ ενά­ντια στις λαϊ­κές κινη­το­ποι­ή­σεις, ενι­σχύ­ε­ται οικο­νο­μι­κά, βρί­σκε­ται υπό τον αυστη­ρό έλεγ­χο της Κομι­σιόν, η οποία μάλι­στα δια­τη­ρεί και την ιδιο­κτη­σία των μέσων, σε βάρος του ανα­γκαί­ου σχε­δια­σμού των κρα­τών-μελών, ενι­σχύ­ει το αλι­σβε­ρί­σι με την αγο­ρά και ενοι­κί­α­ση σωστι­κών μέσων, προ­βλέ­πει εμπλο­κή «τρω­κτι­κών», των ΜΚΟ και άλλα.

Αυτή την έκθε­ση κατα­ψή­φι­σαν οι ευρω­βου­λευ­τές του ΚΚΕ, εκφρά­ζο­ντας τις ανά­γκες του λαού μας για σύγ­χρο­νες υπο­δο­μές και σωστι­κά μέτρα πολι­τι­κής προστασίας.

Πηγή: 902.gr

Ακο­λου­θή­στε το Ατέ­χνως στο Google News, στο Facebook και στο Twitter

Ν. Μπε­λο­γιάν­νης Ν. Πλου­μπί­δης – Στο σπί­τι των ηρώων

 

Μοι­ρα­στεί­τε το:

Μετάβαση στο περιεχόμενο