Ό,τι ν’ ακούω με το δεξιό μου αυτί / με μάτι αριστερό το βλέπω.
Κι ό,τι καταπιάνεται ο νους να στοχαστεί, / οι χτύποι της καρδιάς το λένε πρώτοι. (Κ. Βάρναλης)

Βόλος: «Ανεπιθύμητοι οι αμερικανοί φονιάδες»

«Οι Αμε­ρι­κα­νοί φονιά­δες είναι ανε­πι­θύ­μη­τοι στην περιο­χή μας!» ανα­γρά­φει το πανό που ανάρ­τη­σαν στην πρό­σο­ψη του κεντρι­κού κτι­ρί­ου του Πανε­πι­στη­μί­ου Θεσ­σα­λί­ας στο Βόλο μέλη του ΚΚΕ και της ΚΝΕ, καλώ­ντας τους Βολιώ­τες να εκφρά­σουν την κάθε­τη αντί­θε­σή τους στην άφι­ξη του πλοί­ου «Endurance» που μετα­φέ­ρει νέες δυνά­μεις των ΗΠΑ που θα ανα­πτυ­χθούν στην Ελλά­δα και στην Ανα­το­λι­κή Ευρώπη.

Το ΚΚΕ και η ΚΝΕ καλούν τον λαό και τη νεο­λαία του Βόλου «να μην επι­τρέ­ψουν να μετα­τρα­πεί ο Βόλος και η γύρω περιο­χή σε δολο­φο­νι­κό ορμη­τή­ριο πολέ­μου. Να μη γίνει η περιο­χή μας “μαγνή­της” επι­θέ­σε­ων και ο λαός του Βόλου, της Μαγνη­σί­ας και της Λάρι­σας στό­χος από τους αντα­γω­νι­σμούς των ιμπε­ρια­λι­στι­κών οργα­νι­σμών, που μαί­νο­νται στην περιο­χή μας για τη μοι­ρα­σιά της λεί­ας στην Ενέρ­γεια και στους δρό­μους μετα­φο­ράς. Αντα­γω­νι­σμούς από τους οποί­ους οι μόνοι που κερ­δί­ζουν είναι εκεί­να τα τμή­μα­τα του κεφα­λαί­ου που θα επω­φε­λη­θούν από τις ενερ­γεια­κές και άλλες συμπράξεις.

Το ΚΚΕ καλεί τους εργα­ζό­με­νους, το λαό και τη νεο­λαία να δυνα­μώ­σουν τον αγώ­να ενά­ντια στα αμε­ρι­κα­νο­ΝΑ­ΤΟι­κά σχέ­δια και στην ελλη­νι­κή εμπλο­κή. Να ξεση­κω­θούν ενά­ντια στην παρου­σία των αμε­ρι­κα­νι­κών στρα­τευ­μά­των. Να εκφρά­σουν με κάθε τρό­πο μέσα από τα σωμα­τεία και τους μαζι­κούς φορείς την ενα­ντί­ω­σή τους και να δώσουν μαχη­τι­κό αγώ­να για:

  • Να καταγ­γελ­θεί η ελλη­νο­α­με­ρι­κα­νι­κή “Συμ­φω­νία Αμοι­βαί­ας Συνεργασίας”.
  • Να κλεί­σουν οι αμε­ρι­κα­νο­ΝΑ­ΤΟι­κές βάσεις στην περιο­χή μας και σε όλη τη χώρα.
  • Καμιά συμ­με­το­χή των ελλη­νι­κών Ενό­πλων Δυνά­με­ων σε απο­στο­λές στο εξωτερικό.
  • Απο­δέ­σμευ­ση από το ΝΑΤΟ και την ΕΕ.
  • Αλλη­λεγ­γύη στο συρια­κό λαό».
Μοι­ρα­στεί­τε το:

Μετάβαση στο περιεχόμενο