Ό,τι ν’ ακούω με το δεξιό μου αυτί / με μάτι αριστερό το βλέπω.
Κι ό,τι καταπιάνεται ο νους να στοχαστεί, / οι χτύποι της καρδιάς το λένε πρώτοι. (Κ. Βάρναλης)

Βόλος: Πρωτοφανής θύελλα σαρώνει την ευρύτερη περιοχή

Τρο­με­ρής έντα­σης θύελ­λα με χαρα­κτη­ρι­στι­κά τις σφο­δρές ριπές ανέ­μου, την καταρ­ρα­κτώ­δη βρο­χή και την παντε­λή έλλει­ψη ορα­τό­τη­τας σαρώ­νει τον Βόλο και την ευρύ­τε­ρη περιο­χή της πρω­τεύ­ου­σας της Μαγνη­σί­ας. Η πρω­το­φα­νής σε έντα­ση θύελ­λα ξεκί­νη­σε στις 16.45 με ξαφ­νι­κό αέρα σου σάρω­σε την περιο­χή μέσα σε λιγό­τε­ρο από δέκα λεπτά.

Η ποσό­τη­τα του νερού που πέφτει στον Βόλο από τα πρώ­τα λεπτά της θύελ­λας είναι πρω­το­φα­νής και οι δρό­μοι έχουν μετα­τρα­πεί σε ποτά­μια, ενώ την ίδια ώρα σε πολ­λές περιο­χές πέφτει χαλά­ζι και προ­κα­λεί ζημιές σε αυτο­κί­νη­τα, που έχουν ακι­νη­το­ποι­η­θεί λόγω της έλλει­ψης ορα­τό­τη­τας που δεν ξεπερ­νά τα είκο­σι μέτρα. Δεκά­δες τέντες σπι­τιών και δια­με­ρι­σμά­των έχουν κατα­στρα­φεί, ενώ δέντρα και κλα­διά δέντρων έχουν πέσει σε πολ­λούς δρό­μους και πάρ­κα του Βόλου.

Ήδη έχει σημά­νει συνα­γερ­μός στην Πυρο­σβε­στι­κή που δέχε­ται πολ­λές κλή­σεις για βοή­θεια, αλλά και στο Κεντρι­κό Λιμε­ναρ­χείο Βόλου καθώς πολ­λά σκά­φη έχουν βρε­θεί στα ανοι­χτά της θάλασ­σας, παρά τις προει­δο­ποι­ή­σεις των μετεωρολόγων.

Αξί­ζει να σημειω­θεί ότι πέφτουν συνε­χώς κεραυ­νοί, η χαλα­ζό­πτω­ση συνε­χι­ζό­ταν έως τις 17.05 και στους δρό­μους του Βόλου η κυκλο­φο­ρία είναι μηδενική.

Ν. Μπε­λο­γιάν­νης Ν. Πλου­μπί­δης – Στο σπί­τι των ηρώων

 

 

Μοι­ρα­στεί­τε το:

Μετάβαση στο περιεχόμενο