Ό,τι ν’ ακούω με το δεξιό μου αυτί / με μάτι αριστερό το βλέπω.
Κι ό,τι καταπιάνεται ο νους να στοχαστεί, / οι χτύποι της καρδιάς το λένε πρώτοι. (Κ. Βάρναλης)

Βόρεια Μακεδονία-EURO 2020: Η κρατική τηλεόραση αποκαλεί την εθνική ποδοσφαίρου και τη χώρα «Μακεδονία

Η εθνι­κή ομά­δα ποδο­σφαί­ρου της Βόρειας Μακε­δο­νί­ας έκα­νε από­ψε την πρώ­τη της εμφά­νι­ση σε ευρω­παϊ­κό πρω­τά­θλη­μα, αγω­νι­ζό­με­νη με αντί­πα­λο την εθνι­κή Αυστρί­ας, από την οποία ηττή­θη­κε με 3–1, στο πλαί­σιο της πρώ­της αγω­νι­στι­κής του Γ΄ομίλου.

Τον αγώ­να μετέ­δω­σε η κρα­τι­κή τηλε­ό­ρα­ση της Βόρειας Μακε­δο­νί­ας, “MRT”, η οποία έχει τα δικαιώ­μα­τα των μετα­δό­σε­ων του EURO 2020 στη χώρα.

Παρά το γεγο­νός ότι η “MRT” χρη­μα­το­δο­τεί­ται απευ­θεί­ας από τον κρα­τι­κό προ­ϋ­πο­λο­γι­σμό της Βόρειας Μακε­δο­νί­ας (όχι από αντα­πο­δο­τι­κό τέλος) και ως εκ τού­του, βάσει της Συμ­φω­νί­ας των Πρε­σπών οφεί­λει να χρη­σι­μο­ποιεί την επί­ση­μη ονο­μα­σία της χώρας, στη μετά­δο­ση του αγώ­να έπρα­ξε εντε­λώς το αντί­θε­το, χωρίς να τηρή­σει καν τα προ­σχή­μα­τα: οι δύο σχο­λια­στές του αγώ­να έκα­ναν συνε­χώς λόγο για «εθνι­κή της Μακε­δο­νί­ας» και απο­κα­λού­σαν τη χώρα «Μακε­δο­νία».

Σε καμία περί­πτω­ση σε όλη τη διάρ­κεια του αγώ­να δεν έκα­ναν λόγο για «εθνι­κή της Βόρειας Μακε­δο­νί­ας» ούτε χρη­σι­μο­ποί­η­σαν τη νέα ονο­μα­σία της χώρας, «Βόρεια Μακεδονία».

Πηγή: ΑΠΕ

«Τσε Γκε­βά­ρα, πρε­σβευ­τής της Επα­νά­στα­σης», του Νίκου Μόττα

Μοι­ρα­στεί­τε το:

Μετάβαση στο περιεχόμενο