Ό,τι ν’ ακούω με το δεξιό μου αυτί / με μάτι αριστερό το βλέπω.
Κι ό,τι καταπιάνεται ο νους να στοχαστεί, / οι χτύποι της καρδιάς το λένε πρώτοι. (Κ. Βάρναλης)

Β. Δάγκα: Να ληφθούν μέτρα προστασίας των παιδιών με ευθύνη του κράτους

Την έλλει­ψη ουσια­στι­κών μέτρων προ­στα­σί­ας των παι­διών με ευθύ­νη του κρά­τους, κατήγ­γει­λε η Βιβή Δάγκα, μέλος της ΚΕ του ΚΚΕ, μιλώ­ντας στο κανά­λι «Kontra» το βρά­δυ της Πέμ­πτης 13 Οκτώ­βρη, με αφορ­μή την απο­τρο­πια­στι­κή υπό­θε­ση του συστη­μα­τι­κού βια­σμού του 12χρονου κορι­τσιού στον Κολωνό.

Σημείωσε πως θα πρέπει να διερευνηθεί όλη η έκταση του εγκλήματος, να δημοσιοποιηθούν τα ονόματα όσων εμπλέκονται και να τιμωρηθούν οι ένοχοι με τις ανώτατες ποινές.

  • Επι­σή­μα­νε ότι με ευθύ­νη όλων των κυβερ­νή­σε­ων, αυτή τη στιγ­μή σε όλο το Λεκα­νο­πέ­διο της Αττι­κής, υπάρ­χουν μόνο δύο παι­δο­ψυ­χια­τρι­κές μονά­δες υγιει­νής ενώ είναι υπο­στε­λε­χω­μέ­νες οι κοι­νω­νι­κές μονά­δες προ­στα­σί­ας του παιδιού.
  • Ενώ, σύμ­φω­να με στοι­χεία, καθη­με­ρι­νά γίνο­νται 50 καταγ­γε­λί­ες για κακο­ποί­η­ση, στην αρμό­δια υπη­ρε­σία του δήμου Αθή­νας, το προ­σω­πι­κό είναι ελά­χι­στο με μόλις δύο κοι­νω­νι­κούς λει­τουρ­γούς μόνι­μους και τους υπό­λοι­πους συμ­βα­σιού­χους για να αντι­με­τω­πί­σουν τις καταγγελίες.
  • Κατήγ­γει­λε ακό­μα τις ελλεί­ψεις ψυχο­λό­γων στα σχο­λεία, τη βία και κακο­ποί­η­ση της ανή­λι­κης εργα­σί­ας, τη βία της φτώ­χειας που ανα­γκά­ζει τα παι­διά να στα­μα­τούν το σχολείο.

Και οι δύο κυβερ­νή­σεις περι­κό­πτουν από τις λαϊ­κές ανά­γκες, λογα­ριά­ζο­ντάς τες ως κόστος για το κρά­τος και με κρι­τή­ριο τι εξυ­πη­ρε­τεί τους επι­χει­ρη­μα­τι­κούς κολοσσούς.

Μοι­ρα­στεί­τε το:

Μετάβαση στο περιεχόμενο