Ό,τι ν’ ακούω με το δεξιό μου αυτί / με μάτι αριστερό το βλέπω.
Κι ό,τι καταπιάνεται ο νους να στοχαστεί, / οι χτύποι της καρδιάς το λένε πρώτοι. (Κ. Βάρναλης)

Β. Ζελένσκι: Δηλώνει έτοιμος για «συμβιβασμό» με τη Ρωσία για το καθεστώς του Ντονμπάς

Έτοιμος για «συμβιβασμό» με τη Μόσχα σε ότι αφορά το καθεστώς των Ντονέτσκ-Λουχάνσκ εμφάνιστηκε ο Ουκρανός πρόεδρος Β. Ζελένσκι, σημειώνοντας ότι δεν επιμένει για την ένταξη της χώρας του στην βορειοατλαντική ιμπεριαλιστική συμμαχία

Ο πρό­ε­δρος της Ουκρα­νί­ας Βολο­ντί­μιρ Ζελέν­σκι είπε ότι δεν θέλει πλέ­ον να επι­μεί­νει ώστε να πετύ­χει την έντα­ξη της χώρας του στο ΝΑΤΟ, έναν από τους λόγους που επι­κα­λέ­στη­κε η Ρωσία για να εισβά­λει στην Ουκρα­νία, σε συνέ­ντευ­ξη που παρα­χώ­ρη­σε στο αμε­ρι­κα­νι­κό τηλε­ο­πτι­κό δίκτυο ABC.

Ταυ­τό­χρο­να δήλω­σε έτοι­μος για έναν «συμ­βι­βα­σμό» σε ό,τι αφο­ρά το καθε­στώς των αυτο­νο­μι­στι­κών εδα­φών της ανα­το­λι­κής Ουκρα­νί­ας.

«Όσον αφο­ρά το ΝΑΤΟ, μετρί­α­σε τη θέση μου για το θέμα αυτό εδώ και λίγο και­ρό, αφό­του αντι­λη­φθή­κα­με» ότι το ΝΑΤΟ «δεν ήταν έτοι­μο να δεχτεί την Ουκρα­νία» ανέ­φε­ρε σε αυτήν τη συνέ­ντευ­ξη που μετα­δό­θη­κε το βρά­δυ της Δευ­τέ­ρας, ώρα ΗΠΑ. «Η Συμ­μα­χία φοβά­ται ό,τι είναι αμφι­λε­γό­με­νη και μια σύγκρου­ση με τη Ρωσία», πρόσθεσε.

Ο Πού­τιν απαι­τεί να ανα­γνω­ρι­στεί η ανε­ξαρ­τη­σία του Λου­χάνσκ και του Ντο­νέ­τσκ και από την Ουκρα­νία. Όταν ρωτή­θη­κε για αυτήν την απαί­τη­ση της Μόσχας, ο Ζελέν­σκι απά­ντη­σε στο ABC ότι είναι «ανοι­χτός στον διάλογο».

«Μιλάω για εγγυ­ή­σεις ασφα­λεί­ας. Πιστεύω ότι όσον αφο­ρά τα προ­σω­ρι­νά κατε­χό­με­να εδά­φη (…) που δεν έχουν ανα­γνω­ρι­στεί παρά μόνο από τη Ρωσία (…) μπο­ρού­με να συζη­τή­σου­με και να βρού­με μια συμ­βι­βα­στι­κή λύση για το μέλ­λον αυτών των εδα­φών», εξήγησε.

Με πλη­ρο­φο­ρί­ες απο ΑΠΕ-ΜΠΕ.

«Τσε Γκε­βά­ρα, πρε­σβευ­τής της Επα­νά­στα­σης», του Νίκου Μόττα

Μοι­ρα­στεί­τε το:

Μετάβαση στο περιεχόμενο