Ό,τι ν’ ακούω με το δεξιό μου αυτί / με μάτι αριστερό το βλέπω.
Κι ό,τι καταπιάνεται ο νους να στοχαστεί, / οι χτύποι της καρδιάς το λένε πρώτοι. (Κ. Βάρναλης)

Γάζα: Δέκα μέλη μίας οικογένειας Παλαιστινίων (8 παιδιά 2 γυναίκες) σκοτώθηκαν σε ισραηλινό πλήγμα

Δέκα μέλη μιας οικο­γέ­νειας Παλαι­στι­νί­ων σκο­τώ­θη­καν σήμε­ρα το πρωί σε αερο­πο­ρι­κό πλήγ­μα του ισραη­λι­νού στρα­τού στο δυτι­κό τμή­μα της Λωρί­δας της Γάζας, ανα­κοί­νω­σε η παλαι­στι­νια­κή υπη­ρε­σία διάσωσης.

Μετα­ξύ των θυμά­των είναι οκτώ παι­διά και δύο γυναί­κες που σκο­τώ­θη­καν την ώρα που βρί­σκο­νταν σε τριώ­ρο­φη κατοι­κία στον καταυ­λι­σμό προ­σφύ­γων αλ Σάτι, σύμ­φω­να με την ίδια πηγή.

Ο ισραη­λι­νός στρα­τός από την πλευ­ρά του ανα­κοί­νω­σε στη διάρ­κεια της νύκτας ότι εξα­πέ­λυ­σε του­λά­χι­στον πέντε πλήγ­μα­τα ενα­ντί­ον της Γάζας.

Μετα­ξύ των στό­χων του Ισρα­ήλ, όπως ανέ­φε­ρε στην ανα­κοί­νω­σή του ο στρα­τός, ήταν ένα από τα στρα­τη­γεία του Ταου­φίκ Αμπού Νάιμ, διοι­κη­τή των δυνά­με­ων ασφα­λεί­ας της Χαμάς, καθώς και “πολ­λά σημεία εκτό­ξευ­σης ρου­κε­τών” στο βόρειο και νότιο τμή­μα του παλαι­στι­νια­κού θύλα­κα, αλλά και κτί­ρια “της υπη­ρε­σί­ας Πλη­ρο­φο­ριών του στρα­τού” της Χαμάς.

Σύμ­φω­να με τον πιο πρό­σφα­το απο­λο­γι­σμό των παλαι­στι­νια­κών αρχών χθες Παρα­σκευή, 126 άνθρω­ποι έχουν σκο­τω­θεί, εκ των οποί­ων 31 παι­διά, και 950 έχουν τραυ­μα­τι­στεί από τη Δευ­τέ­ρα από τους ισραη­λι­νούς βομ­βαρ­δι­σμούς στη Λωρί­δα της Γάζας.

 Ακο­λου­θή­στε το Ατέ­χνως στο Google News, στο Facebook και στο Twitter

«Ο Χικ­μέτ στην Ελλά­δα», του Ηρα­κλή Κακαβάνη

Μοι­ρα­στεί­τε το:

Μετάβαση στο περιεχόμενο