Ό,τι ν’ ακούω με το δεξιό μου αυτί / με μάτι αριστερό το βλέπω.
Κι ό,τι καταπιάνεται ο νους να στοχαστεί, / οι χτύποι της καρδιάς το λένε πρώτοι. (Κ. Βάρναλης)

Γάζα: 4χρονος Παλαιστίνιος πέθανε από το φόβο του μετά από βομβαρδισμό

Στο κέντρο της Γάζας ζού­σε ο 4χρονος με την οικο­γέ­νειά του, ο οποί­ος περί­με­νε «πώς και πώς» τα γενέ­θλιά του τον επό­με­νο μήνα. Θα έκλει­νε τα 5.

Το βρά­δυ της Δευ­τέ­ρας πήγε για ύπνο, αλλά στις 2 τα ξημε­ρώ­μα­τα άκου­σε τους βομβαρδισμούς.

«Ο γιος μου, ο Τανίμ, κοι­μό­ταν όταν γει­το­νι­κό μας κτή­ριο έγι­νε στό­χος των ισραη­λι­νών επι­δρο­μών», είπε ο πατέ­ρας του, Μοχά­μεντ, συμπλη­ρώ­νο­ντας ότι,  το παι­δί «ξύπνη­σε τρο­μαγ­μέ­νος και τρο­μο­κρα­τη­μέ­νος».

Ο ήχος ήταν εκκω­φα­ντι­κός και ακό­μα και αφού τελεί­ω­σαν οι βομ­βαρ­δι­σμοί, το κτή­ριο της οικο­γέ­νειας Ντα­ούντ, ακό­μα παλ­λό­ταν, ενώ τα τζά­μια από τα παρά­θυ­ρα έσπα­σαν. Η γει­το­νιά Αλ Ρεμάλ, είχε διαλυθεί.

Ο 4χρονος έκλαι­γε, είχε πάθει κρί­ση πανι­κού. Παρά το ότι, η 29χρονη μητέ­ρα του, έγκυος 8 μηνών, προ­σπά­θη­σε να ηρε­μή­σει το παι­δί, το οποίο όμως συνέ­χι­σε να κλαί­ει. Λίγο μετά το παι­δί έμει­νε χωρίς ανά­σα, προ­σπα­θού­σε να αναπνεύσει.

Τελι­κά ο Τανίμ κοι­μή­θη­κε, όμως πέντε ώρες μετά άρχι­σε πάλι να παλεύ­ει στον ύπνο του, αφού έπα­θε ακό­μα μία κρί­ση πανικού.

«Τον πήγα στο νοσο­κο­μείο, αλλά η καρ­διά του στα­μά­τη­σε στο δρό­μο προς τα εκεί», είπε ο πατέρας.

Στο νοσο­κο­μείο ο μικρός έλα­βε θερα­πεία, αλλά η καρ­διά του ήταν πια αδύ­να­μη. «Ο γιος μου μπή­κε στη ΜΕΘ, αλλά οι για­τροί μου είπαν ότι πέθα­νε το ξημέ­ρω­μα. Η καρ­διά του γιου μου δεν μπο­ρού­σε να αντέ­ξει τον φόβο του βομ­βαρ­δι­σμού», είπε ο πατέρας.

Από τους βομ­βαρ­δι­σμούς του Ισρα­ήλ στη Γάζα τις τελευ­ταί­ες μέρες έχουν πεθά­νει 26 άμα­χοι, τέσ­σε­ρα μέλη της Ισλα­μι­κής Τζι­χάντ και έχουν τραυ­μα­τι­στεί 76 άτο­μα. Μετα­ξύ των νεκρών βρί­σκο­νται του­λά­χι­στον πέντε παιδιά.

Πηγή: middleeasteye.com μέσω ant1news.gr

Κώστας Καρυω­τά­κης ΑΠΑΝΤΑ μια άλλη ανάγνωση

Μοι­ρα­στεί­τε το:

Μετάβαση στο περιεχόμενο