Ό,τι ν’ ακούω με το δεξιό μου αυτί / με μάτι αριστερό το βλέπω.
Κι ό,τι καταπιάνεται ο νους να στοχαστεί, / οι χτύποι της καρδιάς το λένε πρώτοι. (Κ. Βάρναλης)

Γένοβα: Στους 39 οι νεκροί από την κατάρρευση της γέφυρας — Θα παραμείνει σε ιδιώτες η εκμετάλλευση του δικτύου αυτοκινητοδρόμων

Συνε­χί­ζει να αυξά­νε­ται ο αριθ­μός των νεκρών από την τρα­γω­δία της Γένο­βας, όπου κατέρ­ρευ­σε μερι­κώς η οδο­γέ­φυ­ρα Μορά­ντι. Σύμ­φω­να με τον τελευ­ταίο, προ­σω­ρι­νό απο­λο­γι­σμό, οι νεκροί είναι τριά­ντα εννέα. Οι υπεύ­θυ­νοι της Πολι­τι­κής Προ­στα­σί­ας, τόνι­σαν και πάλι ότι η εξεύ­ρε­ση τυχόν επι­ζώ­ντων απο­τε­λεί από­λυ­τη προτεραιότητα.

Η ιτα­λι­κή κυβέρ­νη­ση θα κηρύ­ξει εθνι­κό πέν­θος μετά την τρα­γω­δία της Γένο­βας, όπου κατέρ­ρευ­σε μέρος οδο­γέ­φυ­ρας του αυτο­κι­νη­τό­δρο­μου A10. Την από­φα­ση έλα­βε ο πρω­θυ­πουρ­γός Τζου­ζέ­πε Κόντε, που επι­σκέ­φθη­κε τους δια­σω­θέ­ντες στο νοσο­κο­μείο Σαν Μαρτίνο.

Ο Ιτα­λός πρω­θυ­πουρ­γός, επί­σης, πριν από λίγο επι­βε­βαί­ω­σε ότι θα ξεκι­νή­σει η δια­δι­κα­σία για την ακύ­ρω­ση της ανά­θε­σης εκμε­τάλ­λευ­σης του δικτύ­ου αυτο­κι­νη­το­δρό­μων στην ιδιω­τι­κή εται­ρία Atlantia, του ομί­λου Μπε­νε­τόν. «Δεν μπο­ρού­με να περι­μέ­νου­με τους ρυθ­μούς της δικαιο­σύ­νης», είπε ο Κόντε.

Αυτό όμως δεν σημαί­νει ότι η εκμε­τάλ­λευ­ση των αυτο­κι­νη­το­δρό­μων, θα περά­σει στο κρά­τος. Ο πρω­θυ­πουρ­γός ήταν ξεκά­θα­ρος: «Για την νέα ανά­θε­ση εκμε­τάλ­λευ­σης του δικτύ­ου αυτο­κι­νη­το­δρό­μων, η κυβέρ­νη­ση θα ορί­σει σαφώς πιο αυστη­ρούς κανόνες».

Σε ό,τι αφο­ρά την από­δο­ση ευθυ­νών, η εται­ρία Atlantia, η οποία έχει ανα­λά­βει τη δια­χεί­ρι­ση των αυτο­κι­νη­το­δρό­μων, απα­ντά στην ιτα­λι­κή κυβέρ­νη­ση ότι «δεν προ­κύ­πτει η γέφυ­ρα αυτή να ήταν επι­κίν­δυ­νη, και ούτε ότι θα έπρε­πε να έχει απα­γο­ρευ­θεί η διέ­λευ­ση των αυτοκινήτων».

Κατάρ­ρευ­ση οδο­γέ­φυ­ρας στη Γένο­βα: Καρα­μπι­νά­τος, απάν­θρω­πος καπιταλισμός

Τα τελευ­ταία 5 χρό­νια κατέρ­ρευ­σαν 10 γέφυ­ρες στην Ιταλία

Συλ­λυ­πη­τή­ρια του ΚΚΕ προς το ΚΚ Ιτα­λί­ας για τους νεκρούς από την κατάρ­ρευ­ση γέφυ­ρας στη Γένοβα

Σα χάρ­τι­νος πύρ­γος κατέρ­ρευ­σε εξαι­τί­ας κακο­τε­χνιών οδο­γέ­φυ­ρα στη Γένο­βα – Δεκά­δες νεκροί (ΦΩΤΟ)

Μοι­ρα­στεί­τε το:

Μετάβαση στο περιεχόμενο