Ό,τι ν’ ακούω με το δεξιό μου αυτί / με μάτι αριστερό το βλέπω.
Κι ό,τι καταπιάνεται ο νους να στοχαστεί, / οι χτύποι της καρδιάς το λένε πρώτοι. (Κ. Βάρναλης)

ΓΑΔΑ: «Διερχόμενος περαστικός» ο τύπος με τη ναζιστική μπλούζα που συνομιλούσε με άνδρα των ΜΑΤ στα Εξάρχεια…

Σε… εσω­τε­ρι­κή έρευ­να προ­χώ­ρη­σε η η Γενι­κή Αστυ­νο­μι­κή Διεύ­θυν­σης Αττι­κής με αφορ­μή φωτο­γρα­φία που δημο­σιεύ­θη­κε στο δια­δί­κτυο και απει­κο­νί­ζει άνδρα των ΜΑΤ να συνο­μι­λεί με άτο­μο αγνώ­στων λοι­πών στοι­χεί­ων που φορά μπλού­ζα με στά­μπα ιτα­λι­κής νεο­να­ζι­στι­κής οργάνωσης. 

Πιο συγκε­κρι­μέ­να, σε φωτο­γρα­φία που λήφθη­κε στην περιο­χή των Εξαρ­χεί­ων μετά την επι­χεί­ρη­ση εκκέ­νω­σης των τεσ­σά­ρων κατει­λημ­μέ­νων κτι­ρί­ων από την ΕΛ.ΑΣ., απει­κο­νί­ζε­ται ένας αστυ­νο­μι­κός των ΜΑΤ και ακρι­βώς δίπλα του άτο­μο με μπλού­ζα της ιτα­λι­κής νεο­να­ζι­στι­κής συμ­μο­ρί­ας “Opposta Fazione”, γνω­στής στη γει­το­νι­κή χώρα για το ρατσι­στι­κό της μίσος ενά­ντια σε πρό­σφυ­γες και μετα­νά­στες. Μέλη της εν λόγω οργά­νω­σης, που απο­τε­λεί­ται από χού­λι­γκανς γνω­στής ομά­δας ποδο­σφαί­ρου της Ρώμης, έχουν προ­βεί ουκ ολί­γες φορές σε πρά­ξεις βίας ενά­ντια σε πρόσφυγες. 

Τη φωτο­γρα­φία ανέ­βα­σε στον λογα­ρια­σμό του στο Twitter ο αρθρο­γρά­φος Γιάν­νης Μπα­μπού­λιας.  Από την πλευ­ρά της, η Γενι­κή Αστυ­νο­μι­κή Διεύ­θυν­σης Αττι­κής προ­χώ­ρη­σε σε εσω­τε­ρι­κή έρευ­να και ανα­κοί­νω­σε ότι:

«O ανω­τέ­ρω αστυ­νο­μι­κός, κατά την εκτέ­λε­ση των καθη­κό­ντων του, προ­σεγ­γί­στη­κε από διερ­χό­με­νο περα­στι­κό, ο οποί­ος του ζήτη­σε πλη­ρο­φο­ρί­ες για κατά­στη­μα της περιο­χής και αφού του απά­ντη­σε απο­χώ­ρη­σε από το σημείο. Τα ανω­τέ­ρω επι­βε­βαιώ­νο­νται τόσο από τον εικο­νι­ζό­με­νο αστυ­νο­μι­κό, όσο και από έτε­ρο αστυ­νο­μι­κό της ίδιας Υπηρεσίας».

«Διερ­χό­με­νος περα­στι­κός», λοι­πόν, ο κύριος με τη ναζι­στι­κή στά­μπα που — εντε­λώς τυχαία — βρέ­θη­κε στα Εξάρ­χεια να συνο­μι­λεί με άνδρα των ΜΑΤ κατά τη διάρ­κεια της επι­χεί­ρη­σης σκού­πα… Άλλω­στε, το «επι­βε­βαιώ­νουν» και δύο αστυνομικοί. 

Ο καθέ­νας ας βγά­λει τα συμπε­ρά­σμα­τα του.

Μοι­ρα­στεί­τε το:

Μετάβαση στο περιεχόμενο