Ό,τι ν’ ακούω με το δεξιό μου αυτί / με μάτι αριστερό το βλέπω.
Κι ό,τι καταπιάνεται ο νους να στοχαστεί, / οι χτύποι της καρδιάς το λένε πρώτοι. (Κ. Βάρναλης)

Γαλλία: Επίθεση ακροδεξιών στα κεντρικά της γραφεία καταγγέλλει η SOS Mediterranee

Η μη κυβερ­νη­τι­κή οργά­νω­ση SOS Mediterranee, που με το πλοίο της Aquarius δια­σχί­ζει τη Μεσό­γειο και δια­σώ­ζει πρό­σφυ­γες, ανέ­φε­ρε σήμε­ρα ότι τα κεντρι­κά της γρα­φεία στην Μασ­σα­λία δέχθη­καν «επί­θε­ση» από ακροδεξιούς.

«Το προ­σω­πι­κό της SOSMedFrance είναι σώο και αβλα­βές, αλλά σοκα­ρι­σμέ­νο», ανέ­φε­ρε με tweet της η μκο που έχει ναυ­λώ­σει το πλοίο θαλάσ­σιας διά­σω­σης μαζί με τους Για­τρούς Χωρίς Σύνορα.

Περί­που 20 άτο­μα συνε­λή­φθη­καν μετά τον «βαν­δα­λι­σμό» των κεντρι­κών γρα­φεί­ων της SOS Mediterranee, επι­βε­βαί­ω­σε μια αστυ­νο­μι­κή πηγή της Μασ­σα­λί­ας, σύμ­φω­να με το γερ­μα­νι­κό πρα­κτο­ρείο ειδήσεων.

Το Aquarius, το τελευ­ταίο πλοίο που δια­σχί­ζει τη Μεσό­γειο και δια­σώ­ζει πρό­σφυ­γες, έφτα­σε την Πέμ­πτη το πρωί στο λιμά­νι της γαλ­λι­κής πόλης αφού ο Πανα­μάς του αφαί­ρε­σε τη σημαία του.

Τα τελευ­ταία τέσ­σε­ρα χρό­νια περισ­σό­τε­ροι από 15.000 άνθρω­ποι πνί­γη­καν στην προ­σπά­θειά τους να δια­σχί­σουν τη Μεσό­γειο σε πλοιά­ρια και να φτά­σουν στην Ευρώ­πη, καταγ­γέλ­λει η SOS Mediterrannee.

Σε διάρ­κεια δυό­μι­ση ετών η μκο έχει δια­σώ­σει 29.523 ανθρώ­πους, εκ των οποί­ων το 23% ήταν ανήλικοι.

Μοι­ρα­στεί­τε το:

Μετάβαση στο περιεχόμενο