Ό,τι ν’ ακούω με το δεξιό μου αυτί / με μάτι αριστερό το βλέπω.
Κι ό,τι καταπιάνεται ο νους να στοχαστεί, / οι χτύποι της καρδιάς το λένε πρώτοι. (Κ. Βάρναλης)

Γαλλία: Η κυβέρνηση θα καταστήσει ευκολότερο για τους πολίτες να παίρνουν το επίθετο της μητέρας τους όταν ενηλικιώνονται

Η Γαλ­λία θα κατα­στή­σει ευκο­λό­τε­ρο για τους πολί­τες να παίρ­νουν το επί­θε­το της μητέ­ρας τους από τη στιγ­μή που ενη­λι­κιώ­νο­νται, δήλω­σε σήμε­ρα ο υπουρ­γός Δικαιο­σύ­νης Ερίκ Ντιπόν-Μορέτι.

Ο ίδιος είπε ότι η κυβέρ­νη­ση θα στη­ρί­ξει ένα σχέ­διο νόμο που πρό­τει­νε ο βου­λευ­τής του κυβερ­νώ­ντος κόμ­μα­τος LREM Πατρίκ Βινιάλ να επι­τρέ­πε­ται στα παι­διά όταν γίνο­νται 18 ετών να αλλά­ζουν εύκο­λα το επί­θε­τό τους μέσω μιας απλής δια­δι­κα­σί­ας στο τοπι­κό δημαρχείο.

Οι γάλ­λοι πολί­τες θα μπο­ρούν να κρα­τή­σουν το επί­θε­το του πατέ­ρα τους, να πάρουν το επί­θε­το της μητέ­ρας τους ή και τα δύο επί­θε­τα με όποια σει­ρά επιθυμούν.

Ήδη επι­τρέ­πε­ται στους γάλ­λους πολί­τες να αλλά­ξουν το επί­θε­τό τους, αλλά είναι μια μακρά και δύσκο­λη δια­δι­κα­σία που τους υπο­χρε­ώ­νει να απο­δεί­ξουν στο υπουρ­γείο Δικα­ο­σύ­νης ότι υπάρ­χει σοβα­ρός λόγος για να το πράξουν.

“Κανέ­νας δεν θα πρέ­πει να απο­κα­λύ­πτει στο κρά­τος τους προ­σω­πι­κούς λόγους του για την αλλα­γή του επι­θέ­του του”, έγρα­ψε στο Twitter ο Ντιπόν-Μορέτι.

Η σχε­τι­κή ψηφο­φο­ρία επί του σχε­δί­ου νόμου ανα­μέ­νε­ται μέσα στις επό­με­νες εβδομάδες.

Σε συνέ­ντευ­ξή του στο περιο­δι­κό Elle ο υπουρ­γός είπε ότι η νέα νομο­θε­σία θα κατα­στή­σει ευκο­λό­τε­ρη την αλλα­γή επι­θέ­του για τους πολί­τες εκεί­νους που μεγα­λώ­νουν από ανύ­πα­ντρες μητέ­ρες ή από δύο πατέ­ρες ή δύο μητέρες.

“Θα είναι ένας νόμος που θα προ­ω­θεί την ισό­τη­τα μετα­ξύ των γονέ­ων και την ελευ­θε­ρία για όλους τους γάλ­λους πολί­τες”, δήλω­σε ο ίδιος στο περιοδικό.

Επι­πλέ­ον η νομο­θε­σία θα απο­τε­λεί μια λύση για όσους θέλουν να αλλά­ξουν το επί­θε­τό τους εξαι­τί­ας τραυ­μα­τι­κών εμπει­ριών τους, όπως αιμο­μι­ξία ή βία από τον πατέ­ρα προς την μητέ­ρα ή τα παι­διά του.

Μπε­λο­γιάν­νης / Πλου­μπί­δης – Χικ­μέτ – Μαξ Χάβε­λα­αρ (ΕΚΠΤΩΣΗ 21% και ΔΩΡΟ τα μεταφορικά)

Μοι­ρα­στεί­τε το:

Μετάβαση στο περιεχόμενο