Ό,τι ν’ ακούω με το δεξιό μου αυτί / με μάτι αριστερό το βλέπω.
Κι ό,τι καταπιάνεται ο νους να στοχαστεί, / οι χτύποι της καρδιάς το λένε πρώτοι. (Κ. Βάρναλης)

Γαλλία: Κατάσταση έκτακτης υγειονομικής ανάγκης κήρυξε η κυβέρνηση

Η γαλ­λι­κή κυβέρ­νη­ση κήρυ­ξε κατά­στα­ση έκτα­κτης υγειο­νο­μι­κής ανά­γκης στη χώρα, λόγω της επι­δεί­νω­σης της πανδημίας.

Η κατά­στα­ση έκτα­κτης ανά­γκης θα τεθεί σε ισχύ από τα μεσά­νυ­χτα της 17ης Οκτω­βρί­ου σε όλη τη Γαλ­λία, γεγο­νός που δίνει στις αρχές τη δυνα­τό­τη­τα να επι­βά­λουν ορι­σμέ­νους περιορισμούς.

Η κυβέρ­νη­ση σημεί­ω­σε ότι η παν­δη­μία συνι­στά «κατα­στρο­φή για τη δημό­σια υγεία» που θέτει σε κίν­δυ­νο την υγεία των πολι­τών και δικαιο­λο­γεί τη λήψη αυστη­ρών μέτρων.

Στην ανα­κοί­νω­ση δεν διευ­κρι­νί­ζο­νται τα μέτρα που θα ληφθούν. Ο πρό­ε­δρος Εμα­νου­έλ Μακρόν ανα­μέ­νε­ται να δώσει περισ­σό­τε­ρες λεπτο­μέ­ρειες, στην τηλε­ο­πτι­κή συνέ­ντευ­ξη που θα παρα­χω­ρή­σει αργότερα.

Σύμ­φω­να με γαλ­λι­κά μέσα ενη­μέ­ρω­σης, είναι πιθα­νόν να επι­βλη­θεί απα­γό­ρευ­ση της κυκλο­φο­ρί­ας από τις 9 το βρά­δυ μέχρι τις 6 το πρωί.

Οι υγειο­νο­μι­κές αρχές έκα­ναν γνω­στό εξάλ­λου ότι ο αριθ­μός των νοση­λευο­μέ­νων με Covid-19 ξεπέ­ρα­σε σήμε­ρα τους 9.100, για πρώ­τη φορά από τις 25 Ιουνίου.

mpelogiannis

Μοι­ρα­στεί­τε το:

Μετάβαση στο περιεχόμενο