Ό,τι ν’ ακούω με το δεξιό μου αυτί / με μάτι αριστερό το βλέπω.
Κι ό,τι καταπιάνεται ο νους να στοχαστεί, / οι χτύποι της καρδιάς το λένε πρώτοι. (Κ. Βάρναλης)

Γαλλία: Μεγάλη αύξηση του αριθμού των νεκρών με 263 νέους θανάτους

Οι θάνα­τοι από τη νόσο COVID-19 στη Γαλ­λία σχε­δόν τετρα­πλα­σιά­στη­καν σήμε­ρα σε σύγκρι­ση με χθες Κυρια­κή, την ώρα που τα επι­βε­βαιω­μέ­να κρού­σμα­τα υπερ­δι­πλα­σιά­στη­καν σε διά­στη­μα 24 ωρών.

Οι αριθ­μοί αυτοί θεω­ρεί­ται βέβαιο ότι θα τρο­φο­δο­τή­σουν τους φόβους για το ενδε­χό­με­νο ενός δεύ­τε­ρου κύμα­τος μολύν­σε­ων, με τον Παγκό­σμιο Οργα­νι­σμό Υγεί­ας να απευ­θύ­νει έκκλη­ση για «πάρα πολύ μεγά­λη επα­γρύ­πνη­ση» στις χώρες που έχουν αρχί­σει την χαλά­ρω­ση των περιο­ρι­στι­κών μέτρων.

Το υπουρ­γείο Υγεί­ας της χώρας ανα­κοί­νω­σε ότι κατέ­γρα­ψε 263 νέους θανά­τους από τον ιό, ένα­ντι 70 την Κυρια­κή. Σε ποσο­στό, πρό­κει­ται για μια αύξη­ση ύψους 1%, η μεγα­λύ­τε­ρη εδώ και πέντε ημέ­ρες. Ωστό­σο, τα στοι­χεία συχνά τεί­νουν να κατα­γρά­φουν άνο­δο μετά το Σαββατοκύριακο.

Συνο­λι­κά, από την 1η Μαρ­τί­ου, έχουν κατα­γρα­φεί του­λά­χι­στον 26.643 θάνα­τοι, σύμ­φω­να με τη Γενι­κή Διεύ­θυν­ση Υγεί­ας (DGS). Πρό­κει­ται για τον πέμ­πτο κατά σει­ρά υψη­λό­τε­ρο απο­λο­γι­σμό έπει­τα από εκεί­νους των ΗΠΑ, της Βρε­τα­νί­ας, της Ιτα­λί­ας και της Ισπανίας.

Τα νέα κρού­σμα­τα από την Covid-19 αυξή­θη­καν κατά 456 ένα­ντι 209 την Κυρια­κή, με το σύνο­λο να ανέρ­χε­ται σε 139.519. Μαζί με τα κρού­σμα­τα σε οίκους ευγη­ρί­ας που είναι στα­θε­ρά στα 37.904, ο συνο­λι­κός απο­λο­γι­σμός των κρου­σμά­των αυξή­θη­κε κατά 0,3%, στα 177.423.

Οι ασθε­νείς που νοση­λεύ­ο­νται με τη νόσο ανέρ­χο­νται σε 22.284 (πτώ­ση 1,2%), ένας αριθ­μός που μειώ­νε­ται για 27η ημέρα.

Ο αριθ­μός των σοβα­ρών περι­στα­τι­κών συνε­χί­ζει να μειώ­νε­ται με 64 λιγό­τε­ρους ασθε­νείς στις ΜΕΘ με το σύνο­λο στους 2.712 ένα­ντι περισ­σό­τε­ρων από 7.000 στις αρχές Απρι­λί­ου, στην κορύ­φω­ση της επιδημίας.

Οι Γάλ­λοι άρχι­σαν να γεύ­ο­νται την ελευ­θε­ρία σήμε­ρα, πρώ­τη μέρα της χαλά­ρω­σης των μέτρων περιο­ρι­σμού της κυκλο­φο­ρί­ας, όμως η DGS υπεν­θυ­μί­ζει τη σημα­σία να τηρού­νται «όλα τα μέτρα προ­στα­σί­ας, μετα­ξύ αυτών η χρή­ση της μάσκας στους χώρους με πολύ κόσμο» υπο­γραμ­μί­ζο­ντας ότι «η επι­δη­μία παρα­μέ­νει ενερ­γή και εξελισσόμενη».

Μοι­ρα­στεί­τε το:

Μετάβαση στο περιεχόμενο