Ό,τι ν’ ακούω με το δεξιό μου αυτί / με μάτι αριστερό το βλέπω.
Κι ό,τι καταπιάνεται ο νους να στοχαστεί, / οι χτύποι της καρδιάς το λένε πρώτοι. (Κ. Βάρναλης)

Γαλλία: Νομικά θα κινηθεί η Μπριζίτ Μακρόν για τις διαδικτυακές φήμες ότι είναι τρανσέξουαλ

Την δικα­στι­κή οδό φαί­νε­ται ότι παίρ­νει η σύζυ­γος του Γάλ­λου προ­έ­δρου έπει­τα από φήμες που έκα­ναν τον γύρο του δια­δι­κτύ­ου, σύμ­φω­να με τις οποί­ες η Μπρι­ζίτ Μακρόν γεν­νή­θη­κε… άντρας και προ­έ­βη σε αλλα­γή φύλου την δεκα­ε­τία του ’80.

Το τελευ­ταίο διά­στη­μα έκα­νε την εμφά­νι­σή του στα μέσα κοι­νω­νι­κής δικτύ­ω­σης η θεω­ρία συνω­μο­σί­ας ότι η Μακρόν είναι τραν­σέ­ξουαλ και πως το κανο­νι­κό της όνο­μα ήταν Ζαν Μισέλ Τρο­νιέ. Μάλι­στα, μέσα σε μόλις δυο εβδο­μά­δες, το hashtag #JeanMichelTrogneux έγι­νε viral, ενώ μέσα σε λίγες ώρες είχε δια­βα­στεί από 66.000 ανθρώπους.

Η πρώ­τη ανάρ­τη­ση, που ως φαί­νε­ται δια­κι­νή­θη­κε από ακρο­δε­ξιά μέσα, έδει­χνε την Μπρι­ζίτ Μακρόν όπως είναι σήμε­ρα και δίπλα της μια παλαιά φωτο­γρα­φία από ένα αγο­ρά­κι. Το κεί­με­νο που τη συνό­δευε έγρα­φε: «Βρή­κα­με τα ίχνη της Μπρι­ζίτ, ή Ζαν-Μισέλ-Ανρί Τρο­νιέ, στην Του­λόν το 1973, όταν ήταν ιδιο­κτή­της ενός κοσμη­μα­το­πω­λεί­ου, πριν αλλά­ζει φύλο και ταυ­τό­τη­τα, γύρω στα τέλη του ’80. Αρι­στε­ρά, το μικρό αγό­ρι και δεξιά όταν έγι­νε καθη­γή­τρια στο γυμνά­σιο και ονο­μα­ζό­ταν Μπριζίτ».

Η εν λόγω «θεω­ρία» είχε δημο­σιευ­θεί αρχι­κά, πριν λίγους μήνες, στο ακρο­δε­ξιό περιο­δι­κό «Faits et Documents», το οποίο ισχυ­ρί­στη­κε ότι οδη­γή­θη­κε στον ισχυ­ρι­σμό αυτό μετά από τριε­τή έρευ­να που υπο­στη­ρί­ζε­ται από «πολ­λούς εμπειρογνώμονες».

Όπως ανα­φέ­ρει η «Le Monde» μια αυτο­α­πο­κα­λού­με­νη δημο­σιο­γρά­φος ακρο­δε­ξιών πεποι­θή­σε­ων και φανα­τι­κή αντιεμ­βο­λιά­στρια, η Νατά­σα Ρέι, ήταν εκεί­νη που ξεκί­νη­σε τη φήμη.

Σύμ­φω­να με την εφη­με­ρί­δα «Liberation» σημα­ντι­κό ρόλο στη δια­σπο­ρά της «είδη­σης» παί­ζουν πλη­θώ­ρα ακρο­δε­ξιών λογα­ρια­σμών οι οποί­οι, μετα­ξύ άλλων, είναι αρνη­τές του κορο­ναϊ­ου και κατά του εμβολιασμού.

Σε κάθε περί­πτω­ση, όσο πλη­σιά­ζουν οι προ­ε­δρι­κές εκλο­γές που θα διε­ξα­χθούν στις 10 Απρι­λί­ου 2022 και εντεί­νε­ται η ενδο­α­στι­κή δια­πά­λη στο γαλ­λι­κό πολι­τι­κό σκη­νι­κό, είναι εύλο­γο πως θα προ­κύ­πτουν τέτοιου είδους «χτυ­πή­μα­τα κάτω από τη μέση».

Liberation, AP

che guevara 008

Μοι­ρα­στεί­τε το:

Μετάβαση στο περιεχόμενο