Ό,τι ν’ ακούω με το δεξιό μου αυτί / με μάτι αριστερό το βλέπω.
Κι ό,τι καταπιάνεται ο νους να στοχαστεί, / οι χτύποι της καρδιάς το λένε πρώτοι. (Κ. Βάρναλης)

Γαλλία: Στο στόχαστρο ισλαμιστών η δημοσιογράφος Οφελί Μενιέ — Απειλούν να την αποκεφαλίσουν

Απει­λές για τη ζωή της από τζι­χα­ντι­στές δέχε­ται η Γαλ­λί­δα δημο­σιο­γρά­φος Οφε­λί Μενιέ, μετά την προ­βο­λή ντο­κι­μα­ντέρ για το Ισλάμ στο κανά­λι M6.

Σύμ­φω­να με τους «Τάιμς» του Λον­δί­νου, το ντο­κι­μα­ντέρ με τίτλο «Zone Interdite» που προ­βλή­θη­κε πριν λίγες ημέ­ρες αφο­ρά στην επιρ­ροή του Ισλάμ στην πόλη του Roubaix στη Βόρεια Γαλλία.

Μετα­ξύ άλλων, η Μενιέ έκα­νε ρεπορ­τάζ σε ένα εστια­τό­ριο όπου οι γυναί­κες «απο­μο­νώ­νο­νται» για να φάνε σε ειδι­κούς χώρους μακριά από τους άνδρες, αλλά και σε ένα κατά­στη­μα παι­χνι­διών που που­λά κού­κλες χωρίς… πρό­σω­πο, καθώς σύμ­φω­να με το Ισλάμ, απα­γο­ρεύ­ε­ται η απει­κό­νι­ση χαρα­κτη­ρι­στι­κών του προσώπου.

Όπως σημειώ­νει η «Daily Mail», η 34χρονη δημο­σιο­γρά­φος μίλη­σε και με έναν 26χρονο μου­σουλ­μά­νο δικη­γό­ρο, τον Αμι­νέ Ελμπα­χί, ο οποί­ος βοή­θη­σε να απο­κα­λυ­φθεί εκπαι­δευ­τι­κό ίδρυ­μα που έλα­βε 53.000 λίρες για να διδά­ξει φτω­χά παι­διά, αλλά κατη­γο­ρή­θη­κε ότι διέ­δι­δε ισλα­μι­κές διδασκαλίες.

Εξαι­τί­ας αυτών των απο­κα­λύ­ψε­ων, φανα­τι­κοί τζι­χα­ντι­στές απεί­λη­σαν με απο­κε­φα­λι­σμό την Μενιέ η οποία έκτο­τε βρί­σκε­ται υπό αστυ­νο­μι­κή προστασία.

«Τσε Γκε­βά­ρα, πρε­σβευ­τής της Επα­νά­στα­σης», του Νίκου Μόττα

Μοι­ρα­στεί­τε το:

Μετάβαση στο περιεχόμενο