Ό,τι ν’ ακούω με το δεξιό μου αυτί / με μάτι αριστερό το βλέπω.
Κι ό,τι καταπιάνεται ο νους να στοχαστεί, / οι χτύποι της καρδιάς το λένε πρώτοι. (Κ. Βάρναλης)

Γαλλία: Την υποψηφιότητα του για την προεδρία ανακοίνωσε ο ακροδεξιός Ερίκ Ζεμούρ

Είναι ακρο­δε­ξιός, εθνι­κι­στής με λόγο ρατσι­στι­κό και διχα­στι­κό. Στό­χος του είναι να γίνει Λεπέν στην θέση της Λεπέν και σήμε­ρα ανα­κοί­νω­σε την υπο­ψη­φιό­τη­τά του για τις προ­ε­δρι­κές εκλογές.

Με ανάρ­τη­σή του στα μέσα κοι­νω­νι­κής δικτύ­ω­σης ο πρώ­ην αρθρο­γρά­φος της εφη­με­ρί­δας «Le Figaro» Ερίκ Ζεμούρ ανα­κοί­νω­σε πως θα διεκ­δι­κή­σει την γαλ­λι­κή προ­ε­δρία στις εκλο­γές που θα διε­ξα­χθούν το 2022.

Φορώ­ντας μαύ­ρο κοστού­μι και με σοβα­ρό ύφος, με μου­σι­κή υπό­κρου­ση την «Έβδο­μη Συμ­φω­νία» του Μπε­τό­βεν, ο Ζεμούρ σημεί­ω­σε μετα­ξύ άλλων σε βίντεο που ανήρ­τη­σε στο δια­δί­κτυο:  «Δεν είναι πλέ­ον ώρα να μεταρ­ρυθ­μί­σου­με τη Γαλ­λία, αλλά να τη σώσου­με. Απο­φά­σι­σα να θέσω υπο­ψη­φιό­τη­τα για πρό­ε­δρος. (…) Ζήτω η Δημο­κρα­τία, και κυρί­ως ζήτω η Γαλλία!».

Ο Ζεμούρ είναι γνω­στός για τις αντι­με­τα­να­στευ­τι­κές-ξενο­φο­βι­κές του θέσεις και τον λαϊ­κί­στι­κο, ακρο­δε­ξιό του λόγο, ενώ έχει παλαιό­τε­ρα έχει δηλώ­σει θαυ­μα­στής του Γάλ­λου στρα­τάρ­χη Φιλίπ Πεταίν που συνερ­γά­στη­κε με τους Ναζί και ηγή­θη­κε της δοσι­λο­γι­κής κυβέρ­νη­σης του Βισί.

Αν και τα ποσο­στά που κατέ­γρα­φε στις δημο­σκο­πή­σεις ήταν αρχι­κά πολύ χαμη­λά, εντού­τοις οι πιο πρό­σφα­τες έρευ­νες τον φέρ­νουν μόλις 4 ποσο­στιαί­ες μονά­δες πίσω από την Μαρίν Λεπέν και 8% πίσω από τον νυν Γάλ­λο πρό­ε­δρο Εμα­νου­έλ Μακρόν.

Έπει­τα από την ανα­κοί­νω­ση της υπο­ψη­φιό­τη­τάς του ο Ερίκ Ζεμούρ ετοι­μά­ζε­ται για την πρώ­τη προ­ε­κλο­γι­κή του εμφά­νι­ση σε συγκέ­ντρω­ση οπα­δών του την Κυρια­κή 5 Δεκέμ­βρη στο Παρίσι.

che guevara 008

 

Μοι­ρα­στεί­τε το:

Μετάβαση στο περιεχόμενο