Ό,τι ν’ ακούω με το δεξιό μου αυτί / με μάτι αριστερό το βλέπω.
Κι ό,τι καταπιάνεται ο νους να στοχαστεί, / οι χτύποι της καρδιάς το λένε πρώτοι. (Κ. Βάρναλης)

Γαλλία: Τριάντα ένας Πακιστανοί βρέθηκαν κρυμμένοι μέσα σε φορτηγό

Τριά­ντα ένας Πακι­στα­νοί βρέ­θη­καν κρυμ­μέ­νοι μέσα σε φορ­τη­γό χθες, Παρα­σκευή, κατά τη διάρ­κεια ελέγ­χου σε αυτο­κι­νη­τό­δρο­μο της νοτιο­α­να­το­λι­κής Γαλ­λί­ας, κοντά στα ιτα­λι­κά σύνο­ρα, ανα­κοί­νω­σε σήμε­ρα η εισαγ­γε­λία της Νίκαιας, διευ­κρι­νί­ζο­ντας ότι ο οδη­γός του φορ­τη­γού, ίδιας εθνι­κό­τη­τας, τέθη­κε υπό κρά­τη­ση. Η ομά­δα των Πακι­στα­νών μετα­να­στών, η οποία ανα­κα­λύ­φθη­κε κατά τη διάρ­κεια ελέγ­χου που πραγ­μα­το­ποι­ή­θη­κε στα διό­δια της κοι­νό­τη­τας Λα Τυρ­μπί στον αυτο­κι­νη­τό­δρο­μο 8 κοντά στα ιτα­λι­κά σύνο­ρα, περι­λάμ­βα­νε τρεις έφη­βους ηλι­κί­ας 15 ετών αλλά όχι οικο­γέ­νειες, σύμ­φω­να με την ίδια πηγή.

Όλοι παρα­δό­θη­καν στις ιτα­λι­κές αρχές σύμ­φω­να με τη δια­δι­κα­σία της απα­γό­ρευ­σης εισό­δου που ισχύ­ει μετά την επα­να­φο­ρά των ελέγ­χων στα σύνο­ρα τον Νοέμ­βριο του 2015, διευ­κρι­νί­ζει η νομαρ­χία της Αλπ-Μαρι­τίμ, στη νοτιο­α­να­το­λι­κή Γαλ­λία, επι­βε­βαιώ­νο­ντας πλη­ρο­φο­ρία της εφη­με­ρί­δας Nice-Matin. Η δια­δι­κα­σία αυτή ισχύ­ει όταν τα πρό­σω­πα που υπο­βάλ­λο­νται σε έλεγ­χο βρί­σκο­νται σε “επι­τρε­πό­με­νο σημείο διέ­λευ­σης”, ένα είδος εικο­νι­κού συνό­ρου, όπως συμ­βαί­νει με τα διό­δια της Λα Τουρ­μπί, και εφαρ­μό­ζε­ται για όλα τα πρό­σω­πα που βρί­σκο­νται εκεί παρά­νο­μα, χωρίς να έχουν χαρ­τιά, ανε­ξαρ­τή­τως ηλικίας.

“Θα προ­σπα­θή­σου­με να δια­πι­στώ­σου­με εάν μπο­ρού­με να εντο­πί­σου­με ένα δίκτυο ή εντο­λο­δό­τες, όπως κάνου­με συστη­μα­τι­κά σε αυτές τις υπο­θέ­σεις”, εξή­γη­σε η εισαγ­γε­λία της Νίκαιας. Σε περί­πτω­ση που αυτό δεν κατα­στεί δυνα­τό, ο οδη­γός του φορ­τη­γού, που τελεί υπό κρά­τη­ση στο αστυ­νο­μι­κό τμή­μα στα σύνο­ρα στην πόλη Μεντόν της νοτιο­α­να­το­λι­κής Γαλ­λί­ας, θα πρέ­πει τότε να προ­σα­χθεί ενώ­πιον της εισαγ­γε­λί­ας και να διω­χθεί για επι­τει­νό­με­νη στή­ρι­ξη για την είσο­δο και τη δια­μο­νή αλλο­δα­πών που δεν είχαν τα νόμι­μα χαρ­τιά, πρό­σθε­σε η πηγή. “Αυτό δεί­χνει την απο­τε­λε­σμα­τι­κό­τη­τα των μέτρων κατά της παρά­τυ­πης μετα­νά­στευ­σης που λει­τουρ­γούν 24 ώρες την ημέ­ρα, επτά ημέ­ρες την εβδο­μά­δα”, σχο­λί­α­σε η νομαρ­χία της Αλπ-Μαριτίμ.

Μοι­ρα­στεί­τε το:

Μετάβαση στο περιεχόμενο