Ό,τι ν’ ακούω με το δεξιό μου αυτί / με μάτι αριστερό το βλέπω.
Κι ό,τι καταπιάνεται ο νους να στοχαστεί, / οι χτύποι της καρδιάς το λένε πρώτοι. (Κ. Βάρναλης)

Γαλλία: Υποδέχθηκαν τον ακροδεξιό Ερίκ Ζεμούρ σπάζοντας ενα αβγό στο κεφάλι του…

Με ενα… αβγό στο κεφά­λι κάτοι­κος της πόλης Μοζάκ στη νοτιο­δυ­τι­κή Γαλ­λία υπο­δέ­χθη­κε τον ακρο­δε­ξιό υπο­ψή­φιο πρό­ε­δρο Ερίκ Ζεμούρ.

Κατά την διάρ­κεια περιο­δεί­ας του το Σάβ­βα­το και πριν καλά καλά προ­λά­βει να βγει από το αυτο­κί­νη­το, ο Ζεμούρ δέχθη­κε επί­θε­ση από μεσή­λι­κο άνδρα ο οποί­ος τον έλου­σε με ενα αβγό.

Όπως φαί­νε­ται και στο σχε­τι­κό βίντεο οι άνδρες ασφα­λεί­ας που βρί­σκο­νταν σε από­στα­ση ανα­πνο­ής από τον Ζεμούρ απο­μά­κρυ­ναν τον άνδρα, ο οποί­ος φέρε­ται να είναι υπο­ψή­φιος με το κόμ­μα «Reconquest!» (Ανα­κα­τά­λη­ψη).

Σύμ­φω­να με τις τελευ­ταί­ες δημο­σκο­πή­σεις ο Ζεμούρ κατα­λαμ­βά­νει την 4η θέση στην προ­ε­δρι­κή κούρ­σα των εκλο­γών. Ο Μακρόν φέρε­ται να εξα­σφα­λί­ζει το 59% των ψήφων στο δεύ­τε­ρο γύρο νικώ­ντας την Μαρίν Λεπέν, σύμ­φω­να με δημο­σκό­πη­ση της Opinionway/Kea Partners για την εφη­με­ρί­δα «Les Echos».

Στον πρώ­το γύρο των προ­ε­δρι­κών εκλο­γών, ο Μακρόν ανα­μέ­νε­ται να απο­σπά­σει το 30% των ψήφων. Ακο­λου­θεί η Μαρίν Λεπέν με 17%, η υπο­ψή­φια της Δεξιάς, Βαλε­ρί Πεκρές με 12%, ο Ερίκ Ζεμούρ με 12% όπως και ο σοσιαλ­δη­μο­κρά­της Ζαν-Λυκ Μελανσόν.

«Τσε Γκε­βά­ρα, πρε­σβευ­τής της Επα­νά­στα­σης», του Νίκου Μόττα

Μοι­ρα­στεί­τε το:

Μετάβαση στο περιεχόμενο