Ό,τι ν’ ακούω με το δεξιό μου αυτί / με μάτι αριστερό το βλέπω.
Κι ό,τι καταπιάνεται ο νους να στοχαστεί, / οι χτύποι της καρδιάς το λένε πρώτοι. (Κ. Βάρναλης)

Γαλλία-Covid-19: Σχεδόν 15.000 οι νεκροί — Παράταση καραντίνας έως 11 Μαΐο

Η Γαλ­λία πλη­σιά­ζει στο «ψυχο­λο­γι­κό» όριο των 15.000 θανά­των από τον νέο κορο­νο­ϊό, καθώς τις τελευ­ταί­ες 24 ώρες προ­στέ­θη­καν στον μακρύ κατά­λο­γο των θυμά­των άλλοι 574 άνθρω­ποι, ανα­κοί­νω­σε η Γενι­κή Διεύ­θυν­ση Υγείας.

Συνο­λι­κά, από την αρχή της παν­δη­μί­ας, οι νεκροί ανέρ­χο­νται στους 14.967. Από τους 574 νέους θανά­τους, οι 239 προ­έρ­χο­νται από γηρο­κο­μεία και άλλα κοι­νω­νι­κά ιδρύματα.

Ο αριθ­μός των ασθε­νών που νοση­λεύ­ο­νται σε μονά­δες εντα­τι­κής θερα­πεί­ας μειώ­θη­κε ελα­φρά, κατά 24 άτο­μα (κάτι που συμ­βαί­νει για πέμ­πτη συνε­χό­με­νη ημέ­ρα) και πλέ­ον ανέρ­χε­ται στους 6.821.

Μακρόν: Η Γαλλία δεν ήταν επαρκώς προετοιμασμένη για τον κορονοϊό — Παράταση καραντίνας έως 11 Μαΐο

Η Γαλ­λία περ­νά­ει «δύσκο­λες στιγ­μές», είπε σήμε­ρα ο πρό­ε­δρος της χώρας Εμα­νου­έλ Μακρόν, που παρα­δέ­χθη­κε ότι η χώρα του δεν είχε επαρ­κώς προ­ε­τοι­μα­στεί από νωρίς για να αντι­με­τω­πί­σει τις προ­κλή­σεις που έθε­σε η παν­δη­μία του νέου κορονοϊού.

«Η επι­δη­μία αρχί­ζει τώρα να επι­βρα­δύ­νε­ται. Τα απο­τε­λέ­σμα­τα είναι εδώ» ανέ­φε­ρε ο Γάλ­λος πρό­ε­δρος, κατά τη διάρ­κεια τηλε­ο­πτι­κού διαγ­γέλ­μα­τος προς τους Γάλ­λους πολίτες.

«Σας ευχα­ρι­στώ για τις προ­σπά­θειές σας. Κάθε ημέ­ρα, κατα­γρά­φου­με πρόοδο».

«Όμως, η χώρα μας δεν ήταν επαρ­κώς προ­ε­τοι­μα­σμέ­νη για την κρί­ση. Όλοι μας αντλού­με τις συνέ­πειες», σημεί­ω­σε ο Μακρόν.

Υπήρ­ξαν «ανε­πάρ­κειες όπως σε όλες τις χώρες του κόσμου, έχου­με ελλεί­ψεις σε ιατρι­κά ρού­χα, σε γάντια, σε αντι­ση­πτι­κά τζελ, δεν κατα­φέ­ρα­με να δια­νεί­μου­με όσες μάσκες θέλα­με», υπο­γράμ­μι­σε.

Ο επι­κε­φα­λής του γαλ­λι­κού κρά­τους ανα­κοί­νω­σε, επι­πλέ­ον, ότι παρα­τεί­νει τα μέτρα καρα­ντί­νας για την ανα­χαί­τι­ση της παν­δη­μί­ας έως τις 11 Μαΐ­ου, προ­σθέ­το­ντας ότι έχει κατα­γρα­φεί πρό­ο­δος, όμως η μάχη δεν έχει κερδηθεί.

«Τις 4 επό­με­νες εβδο­μά­δες, πρέ­πει να τηρη­θούν τα μέτρα», τόνι­σε ο πρό­ε­δρος της Γαλλίας.

Σύμ­φω­να με τον ίδιο, έως την 11η Μαΐ­ου, η Γαλ­λία θα μπο­ρέ­σει να κάνει τεστ σε κάθε πολί­τη που έχει εκδη­λώ­σει συμ­πτώ­μα­τα της νόσου COVID-19.

Μοι­ρα­στεί­τε το:

Μετάβαση στο περιεχόμενο