Ό,τι ν’ ακούω με το δεξιό μου αυτί / με μάτι αριστερό το βλέπω.
Κι ό,τι καταπιάνεται ο νους να στοχαστεί, / οι χτύποι της καρδιάς το λένε πρώτοι. (Κ. Βάρναλης)

ΓΑΛΛΙΑ: Τίποτα δεν μπορεί να σταματήσει έναν λαό που αγωνίζεται!

Grève en France _και όσοι δεν ξέρουν γαλ­λι­κά το έμαθαν!
ΑΠΕΡΓΙΑ! ΑΛΛΗΛΕΓΓΥΗ στους Γάλ­λους απεργούς!
GRĖVE! SOLIDARITÉ aux grévistes français !

Τις επόμενες ώρες και μέρες θα μετρήσουμε τις προοπτικές και τα “δια ταύτα”

Συνο­λι­κά 3,5 εκα­τομ­μύ­ρια δια­δη­λω­τές μετεί­χαν στη σημε­ρι­νή κινη­το­ποί­η­ση στη Γαλλία

Οι εικό­νες μιλά­νε μόνες τους.

“On lache rien! On reprend tout!” — Δεν εγκα­τα­λεί­που­με τίπο­τα! Θα τα ανα­κτή­σου­με όλα!
“Rien ne peut arreter une peuple qui lutte!”  — Τίπο­τα δεν μπο­ρεί να στα­μα­τή­σει έναν λαό που αγωνίζεται!»

Συν­θή­μα­τα όπως τα παρα­πά­νω και πολ­λά ακό­μα αντί­στοι­χα «ήχη­σαν» χτες Πέμ­πτη σε όλη τη Γαλ­λία, στις νέες μεγα­λειώ­δεις απερ­για­κές κινη­το­ποι­ή­σεις, στα πανό και στις πικέ­τες των δια­δη­λω­τών, στις πορεί­ες και στους απο­κλει­σμούς μεγά­λων συγκοι­νω­νια­κών κόμ­βων και βιο­μη­χα­νι­κών περιο­χών, στις περι­φρου­ρή­σεις εργο­στα­σί­ων, αλλά και στις κατα­λή­ψεις σχο­λεί­ων και πανεπιστημίων!

Γαλ­λία: Ο Δ. Κου­τσού­μπας στη μεγά­λη απερ­για­κή συγκέ­ντρω­ση στο Παρί­σι (VIDEO)

Ένα ανθρώ­πι­νο ποτά­μι «βού­λια­ξε» τη χώρα, με τις τερά­στιες σε όγκο και παλ­μό δια­δη­λώ­σεις που έγι­ναν σε πάνω από 240 πόλεις, σε κάθε γωνιά, δίνο­ντας ηχη­ρή εργα­τι­κή — λαϊ­κή απά­ντη­ση στο νέο αντια­σφα­λι­στι­κό έκτρω­μα, το οποίο η κυβέρ­νη­ση Μακρόν υπε­ρα­σπί­ζε­ται με νύχια και με δόντια για να υπη­ρε­τή­σει την «αντα­γω­νι­στι­κό­τη­τα» των γαλ­λι­κών μονοπωλίων.

▪️3,5 εκα­τομ­μύ­ρια δια­δη­λω­τές κατά τη CGT _1,1 λέει η αστυ­νο­μία πολυ­πλη­θής παρου­σία νέων

▪️800.000 δια­δη­λω­τές στο Παρί­σι, 14:00 από Place de la Bastille ο υψη­λό­τε­ρος αριθ­μός από την αρχή των αγώ­νων (700.000 στις 7 Μάρτη).

Βία στην κεφα­λή της δια­δή­λω­σης, όπου αρκε­τές εκα­το­ντά­δες προ­βο­κά­το­ρες έδρα­σαν ανε­νό­χλη­τα (την πλή­ρω­σαν βιτρί­νες κατα­στη­μά­των, κάδοι κλπ –τα γνω­στά) μια και η CGT δεν κάνει περι­φρού­ρη­ση τύπου ΠΑΜΕ ‑την θεω­ρεί «μη δημο­κρα­τι­κή» sic!!
Παρό­μοιες σκη­νές σε αρκε­τές πόλεις, Ρεν Νάντη κά.
▪️Η παρέμ­βα­ση του Εμα­νου­έλ Μακρόν έρι­ξε λάδι στη φωτιά _κανόνια νερού _εμπρησμοί σε αστυ­νο­μι­κά τμή­μα­τα, ειδι­κά στη δυτι­κή Γαλ­λία, όπου οι τυφλές συγκρού­σεις μετα­ξύ της αστυ­νο­μί­ας και δια­δη­λω­τών έχουν σαφώς αυξη­θεί σε σύγκρι­ση με προη­γού­με­νες κινητοποιήσεις.
«Πρέ­πει να συνε­χί­σου­με να αγω­νι­ζό­μα­στε» _οι εντά­σεις στο περι­θώ­ριο λένε οι πιο ψύχραι­μοι (και μυαλωμένοι)
▪️21% των εκπαι­δευ­τι­κών απερ­γούν, σύμ­φω­να με το υπουρ­γείο, ενώ η Snuipp-FSU, η κορυ­φαία οργά­νω­ση στα νηπια­γω­γεία και δημο­τι­κά, εκτι­μά ότι μετα­ξύ 40 και 50% των δασκά­λων πρω­το­βάθ­μιας εκπαί­δευ­σης απερ­γούν. Το Snes-FSU, το κορυ­φαίο συν­δι­κά­το δευ­τε­ρο­βάθ­μιας εκπαί­δευ­σης, δίνει ποσο­στό 50%+ απερ­γών μετα­ξύ των δασκά­λων και του λοι­πού εκπαι­δευ­τι­κού προσωπικού.
▪️Μπλό­κα μπρο­στά σε λύκεια και πανε­πι­στή­μια. Δεκά­δες λύκεια και πανε­πι­στή­μια βρί­σκο­νται στο προ­σκή­νιο δρά­σε­ων, μετά από κάλε­σμα δια­φό­ρων οργα­νώ­σε­ων νεο­λαί­ας, 10άδες σχο­λεία και πανε­πι­στή­μια και κοντά 100 κατειλημμένα.
▪️Παρέ­λυ­σαν οι μετα­φο­ρές. Η κυκλο­φο­ρία στο RATP έχει δια­κο­πεί. Στο SNCF 50–60%, TGV Inoui και Ouigo 30–40% του TER πάνω από 70% ο ενα­έ­ριος τομέ­ας (συνε­χί­ζε­ται και αύριο) με τη Γενι­κή Διεύ­θυν­ση Πολι­τι­κής Αερο­πο­ρί­ας να ζητά από τις εται­ρεί­ες να ακυ­ρώ­σουν στο Παρί­σι-Ορλί την Παρα­σκευή, στη Μασ­σα­λία-Προ­βάνς, το Μπορ­ντό-Μερι­νιάκ και τη Λυών-Σαιν-Εξυπερί.
Απερ­γοί απέ­κλει­σαν την πρό­σβα­ση στον τερ­μα­τι­κό σταθ­μό 1 στο αερο­δρό­μιο Roissy-Charles de Gaulle. από μέλη της CGT, όπως δεί­χνουν βίντεο στο Twitter.

▪️Η κυβέρ­νη­ση θέλει να ανα­νε­ώ­σει τον κοι­νω­νι­κό διά­λο­γο. Παρά την οργή των συν­δι­κά­των, ο υπουρ­γός Εργα­σί­ας Olivier Dussopt, καλε­σμέ­νος του RTL, εξα­κο­λου­θεί να πιστεύ­ει στη συζή­τη­ση. «Υπάρ­χει πριν και μετά, παρα­δέ­χε­ται, αλλά υπάρ­χουν πολ­λά θέμα­τα για να ανα­νε­ω­θεί ο διά­λο­γος» μετα­ξύ κυβέρ­νη­σης και συν­δι­κά­των. Από την πλευ­ρά του, ο Λοράν Μπέρ­γκερ, γενι­κός γραμ­μα­τέ­ας της CFDT, δεν φαί­νε­ται να βιά­ζε­ται να προ­χω­ρή­σει προς αυτή την κατεύ­θυν­ση. «Υπάρ­χει μια καθυ­στέ­ρη­ση αξιο­πρέ­πειας, δεν θα βια­στώ να συζη­τή­σω με τον Dussopt», είπε.

Υπεν­θυ­μί­ζε­ται ότι το αντια­σφα­λι­στι­κό νομο­σχέ­διο της κυβέρ­νη­σης Μακρόν προ­βλέ­πει αύξη­ση των γενι­κών ορί­ων ηλι­κί­ας συντα­ξιο­δό­τη­σης από τα 62 στα 64 χρό­νια, ενώ προ­ϋ­πο­θέ­τει 43 χρό­νια δου­λειάς για την κατο­χύ­ρω­ση πλή­ρους σύντα­ξης, καθι­στώ­ντας έτσι τη σύντα­ξη άπια­στο όνει­ρο για πολύ μεγά­λα τμή­μα­τα των εργα­ζο­μέ­νων που δου­λεύ­ουν σε συν­θή­κες «απο­γεί­ω­σης» της υπο­α­πα­σχό­λη­σης και της «ευε­λι­ξί­ας», μεγά­λης επι­βά­ρυν­σης από την εντα­τι­κο­ποί­η­ση της εργα­σί­ας και τις άσχη­μες συν­θή­κες δου­λειάς κ.ο.κ.

Στο Παρί­σι η συμ­με­το­χή στην απερ­για­κή κινη­το­ποί­η­ση ξεπέ­ρα­σε τις 800.000 εργα­ζο­μέ­νων! Στη Μασ­σα­λία, τις 280.000! Σε Νάντη, Ρου­έν, Μπρεστ, Του­λού­ζη, Μπορ­ντό, Νίκαια, Λιόν, σε μικρό­τε­ρα και μεγα­λύ­τε­ρα αστι­κά κέντρα, ήταν πρω­τό­γνω­ρη η συμ­με­το­χή του κόσμου που γέμι­σε πλα­τεί­ες, λιμά­νια, δρόμους.

Τα συν­δι­κά­τα ανα­κοί­νω­σαν ότι στις συγκε­ντρώ­σεις σε όλη τη χώρα συμ­με­τεί­χαν πάνω από 3,5 εκα­τομ­μύ­ρια διαδηλωτές.

Αμέ­σως μετά την ολο­κλή­ρω­ση των απερ­για­κών συγκε­ντρώ­σε­ων, οι τρι­το­βάθ­μιες συν­δι­κα­λι­στι­κές οργα­νώ­σεις κάλε­σαν σε συνέ­χι­ση των κινη­το­ποι­ή­σε­ων και ανα­κοί­νω­σαν νέα πανε­θνι­κή μέρα απερ­γί­ας και δια­δη­λώ­σε­ων την Τρί­τη 28 Μάρτη.

Εμείς παράγουμε, εμείς αποφασίζουμε!

Tous unis contre la reforme des retraites” _Όλοι ενω­μέ­νοι κατά της μεταρ­ρύθ­μι­σης για τις συντά­ξεις, όπως έγρα­ψαν στο πανό που σήκω­σαν στον χώρο δου­λειάς τους οι εργα­ζό­με­νοι στο πυρη­νι­κό εργο­στά­σιο του Κρουάς. Οι ίδιοι πρό­σθε­ταν σε άλλο τους μήνυ­μα: «Είμα­στε σε θέση να πάρου­με τον πλή­ρη έλεγ­χο του εργα­λεί­ου μας! Παρά­γου­με, απο­φα­σί­ζου­με!».

Χαρα­κτη­ρι­στι­κά είναι τα στιγ­μιό­τυ­πα στα λιμά­νια (παρα­θα­λάσ­σια αλλά και παρα­πο­τά­μια) της δεύ­τε­ρης βιο­μη­χα­νι­κής δύνα­μης της Ευρώ­πης, που παρέ­λυ­σαν σε μεγά­λο τους μέρος: Μασ­σα­λία, Λιόν, Λιλ, Νάντη, Μπρεστ, Μπα­γιόν «έκλει­σαν», με την Ομο­σπον­δία Εργα­ζο­μέ­νων σε Λιμά­νια και Προ­βλή­τες να πραγ­μα­το­ποιεί τρι­ή­με­ρη απερ­γία από την Τρί­τη, ενώ ακο­λού­θη­σε και από­φα­ση για συνέ­χι­ση κινη­το­ποι­ή­σε­ων και την Παρασκευή.

Οι κινη­το­ποι­ή­σεις της Πέμ­πτης έδω­σαν αγω­νι­στι­κή συνέ­χεια και ξεπέ­ρα­σαν τις ήδη μαζι­κό­τα­τες απερ­για­κές κινη­το­ποι­ή­σεις που είχαν γίνει στα τέλη Γενά­ρη και στις αρχές του Μάρ­τη, με συμ­με­το­χή που χαρα­κτη­ρί­στη­κε η μεγα­λύ­τε­ρη της τελευ­ταί­ας 20ετίας.

Δεν είναι τυχαίο ότι την Πέμ­πτη έγι­ναν δια­δη­λώ­σεις ακό­μα και σε πόλεις όπου εδώ και δεκα­ε­τί­ες δεν είχαν οργα­νω­θεί κινητοποιήσεις.

Η οργή και η αγω­νία του γαλ­λι­κού λαού εκφρά­στη­καν αγω­νι­στι­κά, παρά αλλά και ενά­ντια στην κλι­μα­κού­με­νη επι­χεί­ρη­ση τρο­μο­κρά­τη­σης της κυβέρ­νη­σης Μακρόν: Πάνω από 12.000 μέλη Σωμά­των Ασφα­λεί­ας είχαν επι­στρα­τευ­τεί την Πέμ­πτη για την «τήρη­ση της τάξης» σε όλη τη χώρα, ενώ ήδη από τις προη­γού­με­νες μέρες έγι­ναν εκα­το­ντά­δες συλ­λή­ψεις δια­δη­λω­τών, απα­γο­ρεύ­σεις συγκε­ντρώ­σε­ων στο κέντρο του Παρι­σιού, αστυ­νο­μι­κές επι­θέ­σεις… Μέχρι και έφιπ­πους αστυ­νο­μι­κούς έβγα­λε την Πέμ­πτη στους δρό­μους η κυβέρ­νη­ση, για παρά­δειγ­μα στη Ρομανβίγ…

Μια γροθιά κατά των επιτάξεων στα διυλιστήρια

Έξω από διυ­λι­στή­ρια εκτυ­λί­χθη­καν την Πέμ­πτη για ακό­μα μια μέρα ξεχω­ρι­στά στιγ­μιό­τυ­πα αυτού του αγώ­να, καθώς στην Ενέρ­γεια και σε άλλους κλά­δους πραγ­μα­το­ποιού­νται επα­να­λαμ­βα­νό­με­νες 24ωρες απερ­γί­ες από την προη­γού­με­νη βδομάδα.

Μετά τα χαρ­τιά επί­τα­ξης που η κυβέρ­νη­ση είχε στεί­λει μεσο­βδό­μα­δα σε απερ­γούς των απο­θη­κών καυ­σί­μων της «Εsso» στη Φος (στην περιο­χή της Μασ­σα­λί­ας), τα ξημε­ρώ­μα­τα της Πέμ­πτης αντί­στοι­χη προ­σπά­θεια στή­θη­κε κατά απερ­γών και στα διυ­λι­στή­ρια της «TotalEnergies» στη Νορ­μαν­δία (βορ­ράς). Η κυβέρ­νη­ση πήρε και πάλι απά­ντη­ση, με μαζι­κή συγκέ­ντρω­ση συμπα­ρά­στα­σης στους απερ­γούς που οργα­νώ­θη­κε έξω από τη μονά­δα, πριν ακό­μα χαράξει.

Αλλά και αργό­τε­ρα, το μεση­μέ­ρι της Πέμ­πτης, νέες εντο­λές για επι­τά­ξεις στάλ­θη­καν στις απο­θή­κες καυ­σί­μων στη Φος, όπου ξανά έδω­σε απά­ντη­ση η εργα­τι­κή τάξη: Νέα δια­δή­λω­ση αλλη­λεγ­γύ­ης οργα­νώ­θη­κε έξω από τη μονά­δα, όπου στο πλευ­ρό των εργα­τών στις απο­θή­κες έσπευ­σαν μεταλ­λερ­γά­τες και λιμε­νερ­γά­τες της περιο­χής, εργά­τες σε μονά­δες της πετρο­χη­μι­κής βιο­μη­χα­νί­ας, άνθρω­ποι δια­φό­ρων ηλι­κιών, που πολ­λοί έφτα­σαν αμέ­σως μετά τις απερ­για­κές δια­δη­λώ­σεις στις κοντι­νές πόλεις.

Χιλιάδες μαθητές και φοιτητές στον αγώνα

Στε­ντό­ρεια ακού­στη­κε όμως και η φωνή της νέας γενιάς. Χιλιά­δες μαθη­τές και φοι­τη­τές δια­δή­λω­σαν στο πλευ­ρό των γονιών τους, προ­χώ­ρη­σαν σε συνε­λεύ­σεις και σε κατα­λή­ψεις σχο­λεί­ων και σχολών.

Στην Αβι­νιόν, οι μαθη­τές του Λυκεί­ου Ζαν Βιλάρ στο Βιγνέφ συγκε­ντρώ­θη­καν έξω από το σχο­λείο και μαζί με τους καθη­γη­τές τους πορεύ­τη­καν έως το κέντρο της πόλης για να συνα­ντή­σουν την απερ­για­κή συγκέ­ντρω­ση. Το πανό τους έγρα­φε «Η νεο­λαία αφο­σιω­μέ­νη για ένα καλύ­τε­ρο μέλ­λον».

«Τη σύντα­ξη στα 60 παλέ­ψα­τε για να την κερ­δί­σου­με, θα παλέ­ψου­με για να την κρα­τή­σου­με», ήταν ένα από τα συν­θή­μα­τα που ακού­στη­κε στα σχο­λεία της χώρας.

Όπως σημεί­ω­σε σε τοπι­κά ΜΜΕ η 18χρονη Κρι­στέλ, φοι­τή­τρια Ιστο­ρί­ας, «είναι αδύ­να­το να δεχτού­με να σπου­δά­ζου­με για χρό­νια για να παίρ­νου­με τον βασι­κό μισθό και μάλι­στα μέχρι να πεθά­νου­με». Υπο­λό­γι­ζε ότι με βάση τα όσα ισχύ­ουν σήμε­ρα στην αγο­ρά εργα­σί­ας, ίσως βγει στη σύντα­ξη στα 70 της, αν βέβαια κατα­φέ­ρει να βγει…

Αλλη­λεγ­γύη και πάλη από αγρό­τες και κτηνοτρόφους

Πρω­τό­γνω­ρα για τα τελευ­ταία χρό­νια ήταν και τα πλά­να από τα τρα­κτέρ με τα οποία αγρό­τες μπή­καν σε πόλεις για να δια­δη­λώ­σουν μαζί με εργά­τες, όπως έγι­νε στη Νάντη. Στο προ­σκή­νιο ήρθε η ανα­ντι­κα­τά­στα­τη δύνα­μη της λαϊ­κής αλλη­λεγ­γύ­ης, σελί­δες της οποί­ας γρά­φο­νται όλες τις τελευ­ταί­ες μέρες στις πολύ­μορ­φες αυτές κινητοποιήσεις.

Όπως πριν από κάποιες μέρες, στις Βερ­σαλ­λί­ες, όπου μέλη αγρο­τι­κών και κτη­νο­τρο­φι­κών συλ­λό­γων έφε­ραν σε απερ­γούς κασό­νια με φρού­τα και λαχα­νι­κά, αλλά και κρέ­ας, για­ούρ­τι. «Ολα αυτά τα προ­ϊ­ό­ντα τα μοι­ρά­σου­με στους συντρό­φους που σήμε­ρα χάνουν μερο­κά­μα­τα για να παλέ­ψουν κατά της μεταρ­ρύθ­μι­σης (…) Αλλη­λέγ­γυοι με τους απερ­γούς, εμείς οι αγρό­τες απο­φα­σί­σα­με να τους φέρου­με να φάνε. Η δου­λειά μας είναι να τρέ­φου­με, να λοι­πόν που τρέ­φου­με τον αγώ­να…», εξη­γού­σε ο Σεμπα­στιέν για την πρω­το­βου­λία του τοπι­κού αγρο­τι­κού συλλόγου.

Ο αγώνας σας είναι και δικός μας!
Αντιπροσωπεία του ΠΑΜΕ συμμετείχε στις απεργιακές κινητοποιήσεις στη Μασσαλία

Συγκέ­ντρω­ση στη γαλ­λι­κή πρε­σβεία: «Σε Ελλά­δα και Γαλ­λία ίδιος ο εχθρός, κρά­τος κυβερ­νή­σεις καπι­τα­λι­σμός» (VIDEO)

Στην τερά­στια απερ­για­κή συγκέ­ντρω­ση του Εργα­τι­κού Κέντρου Μασ­σα­λί­ας συμ­με­τεί­χε αντι­προ­σω­πεία του ΠΑΜΕ, με τον Γιάν­νη Τασιού­λα, πρό­ε­δρο της Ομο­σπον­δί­ας Οικο­δό­μων Ελλά­δας και μέλος της Γραμ­μα­τεί­ας του ΠΑΜΕ, να απευ­θύ­νει αγω­νι­στι­κό χαι­ρε­τι­σμό στη συγκέ­ντρω­ση, μετα­φέ­ρο­ντας την ολό­πλευ­ρη αλλη­λεγ­γύη της εργα­τι­κής τάξης της Ελλάδας.

Το μεγα­λύ­τε­ρο λιμά­νι της Μεσο­γεί­ου γέμι­σε με σχε­δόν 300.000 διαδηλωτές.

Στον καθε­δρι­κό ναό της πόλης αναρ­τή­θη­κε γιγα­ντο­πα­νό, που έλε­γε «Γενι­κή Απερ­γία, όχι στο 49.3!» (το αντι­δρα­στι­κό άρθρο του γαλ­λι­κού αστι­κού Συντάγ­μα­τος στο οποίο κατέ­φυ­γε η κυβέρ­νη­ση Μακρόν για να παρα­κάμ­ψει την ψήφι­ση του νομο­σχε­δί­ου στην Εθνο­συ­νέ­λευ­ση, όπου «δεν της έβγαι­ναν τα κουκιά»…).

Μετά την ολο­κλή­ρω­ση της πορεί­ας στην πόλη, οι δια­δη­λω­τές μετα­φέρ­θη­καν στις δεξα­με­νές πετρε­λαί­ου της Φος (περί­που 40 λεπτά από τη Μασ­σα­λία), σε νέα συγκέ­ντρω­ση αλλη­λεγ­γύ­ης στους απερ­γούς, τους οποί­ους η κυβέρ­νη­ση απει­λού­σε με επιτάξεις.

Χαι­ρε­τί­ζο­ντας τους συγκε­ντρω­μέ­νους στη δια­δή­λω­ση της Μασ­σα­λί­ας, ο Γ. Τασιού­λας τόνισε:

«Είμα­στε στο πλευ­ρό σας, είμα­στε δίπλα στον αγώ­να που δίνε­τε. Ο αγώ­νας που δίνε­τε είναι δίκαιος για­τί είναι αγώ­νας για τη ζωή, είναι και δικός μας αγώ­νας, είναι αγώ­νας όλων των εργα­τών.Κατα­δι­κά­ζου­με με όλη τη δύνα­μη της φωνής μας το όργιο κατα­στο­λής από τις κυβερ­νή­σεις του κεφα­λαί­ου, τις συλ­λή­ψεις που έχουν γίνει στην Ενέρ­γεια. Οσο κι αν προ­σπα­θούν, οι εργά­τες δεν θα κάνουν πίσω, οι εργά­τες θα νικήσουν.

Θέλου­με να σας μετα­φέ­ρου­με το ελπι­δο­φό­ρο μήνυ­μα από τους αγώ­νες που δίνο­νται και στη χώρα μας, από τις τερά­στιες απερ­για­κές συγκε­ντρώ­σεις που έγι­ναν για να υπε­ρα­σπι­στού­με τη ζωή μας από τις πολι­τι­κές που ακο­λου­θούν όλες οι κυβερ­νή­σεις και στη χώρα μας. Αυτό το ελπι­δο­φό­ρο μήνυ­μα το βλέ­που­με και σήμε­ρα εδώ.

Οι κυβερ­νή­σεις μετρά­νε τη ζωή μας στη ζυγα­ριά κόστους — οφέ­λους. Μας βάζουν μπρο­στά στο δίλημ­μα: ‘Η οι ζωές μας ή τα κέρ­δη τους. Απα­ντά­με: Ο λαός με τον αγώ­να του μπο­ρεί να σώσει τον λαό, και αυτό είναι το πιο ελπι­δο­φό­ρο, και πρέ­πει να δυνα­μώ­σει αυτός ο αγώ­νας παντού.

Ζήτω οι εργα­ζό­με­νοι της Γαλ­λί­ας που αγωνίζονται!

Ζήτω οι εργα­ζό­με­νοι της Ελλά­δας και σε όλο τον κόσμο που αγωνίζονται!

Είμα­στε οι πολ­λοί και εμείς θα νικήσουμε!».

Μοι­ρα­στεί­τε το:

Μετάβαση στο περιεχόμενο