Ό,τι ν’ ακούω με το δεξιό μου αυτί / με μάτι αριστερό το βλέπω.
Κι ό,τι καταπιάνεται ο νους να στοχαστεί, / οι χτύποι της καρδιάς το λένε πρώτοι. (Κ. Βάρναλης)

ΓΑΛΛΙΑ: ΚΚΕ και ΚΝΕ στις απεργιακές συγκεντρώσεις

Στις χτε­σι­νές μεγά­λες απερ­για­κές συγκε­ντρώ­σεις που πραγ­μα­το­ποι­ή­θη­καν σε ολό­κλη­ρη τη Γαλ­λία ενά­ντια στην αντια­σφα­λι­στι­κή μεταρ­ρύθ­μι­ση της κυβέρ­νη­σης Μακρόν παρα­βρέ­θη­καν μέλη και φίλοι του ΚΚΕ και της ΚΝΕ, σε Παρί­σι, Μασ­σα­λία, Γκρε­νόμπλ και άλλες πόλεις.

Οι δυνά­μεις του ΚΚΕ, μπρο­στά στην απερ­γία προ­σπά­θη­σαν να ανα­δεί­ξουν τις αιτί­ες των ανα­τρο­πών στο Ασφα­λι­στι­κό και την ταξι­κό­τη­τα της πολι­τι­κής που πηγά­ζει από την ΕΕ, τον ΟΟΣΑ και υλο­ποιεί­ται ενιαία σε όλες τις χώρες, όπως γίνε­ται αυτό το διά­στη­μα σε Γαλ­λία και Ελλά­δα. Προ­σπά­θη­σαν να αξιο­ποι­ή­σουν την πεί­ρα από τις αντί­στοι­χες αντια­σφα­λι­στι­κές μεταρ­ρυθ­μί­σεις στην Ελλά­δα, για να απα­ντή­σουν με επι­χει­ρή­μα­τα στην προ­πα­γάν­δα περί «προ­νο­μιού­χων ρετι­ρέ» που ανα­πτύσ­σε­ται από κυβέρ­νη­ση και αστι­κά ΜΜΕ και στη Γαλλία.

Με σύν­θη­μα «Κοι­νω­νι­κή συμ­μα­χία ενά­ντια στο χτύ­πη­μα των συντά­ξε­ων από κυβέρ­νη­ση — ΕΕ. Πάλη για τις πραγ­μα­τι­κές μας ανά­γκες» καλού­σαν τους εργα­ζό­με­νους να πάρουν θέση στον ταξι­κό πόλε­μο που εξε­λίσ­σε­ται και όχι μόνο να βάλουν φρέ­νο στον περιο­ρι­σμό των ασφα­λι­στι­κών μας δικαιω­μά­των, αλλά να διεκ­δι­κή­σουν επέ­κτα­ση και διεύ­ρυν­σή τους στη βάση των σύγ­χρο­νων ανα­γκών. Συγκε­κρι­μέ­να να παλέ­ψουν για:

  • Αυξή­σεις στους μισθούς, στις συντά­ξεις, στις κοι­νω­νι­κές παρο­χές, στις δημό­σιες και δωρε­άν υπη­ρε­σί­ες Υγεί­ας και Πρόνοιας.
  • Συντά­ξεις που θα εξα­σφα­λί­ζουν αξιο­πρέ­πεια στα γηρα­τειά, στη βάση των σύγ­χρο­νων ανα­γκών της εργα­τι­κής — λαϊ­κής οικο­γέ­νειας και όχι με συν­θή­κες του προη­γού­με­νου αιώνα.
  • Μεί­ω­ση των ορί­ων ηλι­κί­ας συντα­ξιο­δό­τη­σης και όχι δου­λειά σε άθλιες συν­θή­κες ως τα βαθιά γερά­μα­τα. Συντα­ξιο­δό­τη­ση στα 60 για τους άνδρες, στα 55 για τις γυναί­κες, με 5 χρό­νια λιγό­τε­ρης δου­λειάς για τα βαρέα και ανθυ­γιει­νά επαγγέλματα.
Μοι­ρα­στεί­τε το:

Μετάβαση στο περιεχόμενο