Ό,τι ν’ ακούω με το δεξιό μου αυτί / με μάτι αριστερό το βλέπω.
Κι ό,τι καταπιάνεται ο νους να στοχαστεί, / οι χτύποι της καρδιάς το λένε πρώτοι. (Κ. Βάρναλης)

Γενική αργία αύριο σε Αττική, Εύβοια, Σποράδες και Κυκλάδες

Όπως ανα­κοι­νώ­θη­κε, λόγω της κακο­και­ρί­ας, αύριο Τρί­τη θα ισχύ­σει γενι­κή αργία σε δημό­σιο και ιδιω­τι­κό τομέα. Για την αυρια­νή αργία, Αττι­κή, Εύβοια, Σπο­ρά­δες και Κυκλά­δες κυρήσ­σο­νται σε κατά­στα­ση έκτα­κτης ανά­γκης για αύριο.

Στις περιο­χές αυτές δεν θα λει­τουρ­γή­σει καμία σχο­λι­κή βαθ­μί­δα, ούτε με τηλεκπαίδευση.

Ανα­στέλ­λε­ται επί­σης η λει­τουρ­γία των κατα­στη­μά­των, πλην των κατα­στη­μά­των τρο­φί­μων, φαρ­μα­κεί­ων και άλλων ειδι­κών αναγκών.

Πιο ανα­λυ­τι­κά, ο κ. Στυ­λια­νί­δης ανακοίνωσε:

Στην περι­φέ­ρεια Αττι­κής, στους νομούς Βοιω­τί­ας, Ευβοί­ας, Κυκλά­δων, στις Σπο­ρά­δες και στην Κρή­τη κηρύσ­σε­ται για αύριο κατά­στα­ση ειδι­κής κινη­το­ποί­η­σης πολι­τι­κής προ­στα­σί­ας λόγω προει­δο­ποί­η­σης για εκδή­λω­ση αυξη­μέ­νης δια­κιν­δύ­νευ­σης συμ­βά­ντων φυσι­κών κατα­στρο­φών και τη λήψη σχε­τι­κών έκτα­κτων μέτρων.

Συγκε­κρι­μέ­να ανα­στέλ­λε­ται η λει­τουρ­γία όλων των δημο­σί­ων υπη­ρε­σιών, εξαι­ρου­μέ­νων των υπη­ρε­σιών των ΟΤΑ Α και Β βαθ­μού, των ενό­πλων δυνά­με­ων και σωμά­των ασφα­λεί­ας, των δημο­σί­ων δομών υγεί­ας και άλλων υπη­ρε­σιών η λει­τουρ­γία των οποί­ων είναι ανα­γκαία για τη δια­χεί­ρι­ση του φαι­νο­μέ­νου κατά την κρί­ση του προϊ­στα­μέ­νου της οικί­ας οργα­νι­κής μονάδας.

Τα ΜΜΜ θα λει­τουρ­γούν όπου είναι εφι­κτό (Τα στα­θε­ρής τρο­χιάς θα λει­τουρ­γή­σουν και τα κινού­με­να όπου είναι δυνατόν).

Στις περιο­χές αυτές δεν θα λει­τουρ­γή­σει καμιά βαθ­μί­δα εκπαί­δευ­σης (ούτε τηλεκ­παί­δευ­ση – δημό­σια και ιδιω­τι­κή εκπαί­δευ­ση), οι βρε­φι­κοί, βρε­φο­νη­πια­κοί και παι­δι­κοί σταθ­μοί, τα κέντρα δημιουρ­γι­κής απα­σχό­λη­σης παι­διών, τα κέντρα δημιουρ­γι­κής απα­σχό­λη­σης παι­διών και ατό­μων με ανα­πη­ρία και τα κέντρα διη­μέ­ρευ­σης ημε­ρή­σιας Φροντίδας.
(Η τηλεκ­παί­δευ­ση δεν θα πραγ­μα­το­ποι­η­θεί διό­τι θα απου­σιά­ζει το διοι­κη­τι­κό προ­σω­πι­κό που είναι ανα­γκαίο για την παρο­χή της).

Ανα­στέλ­λε­ται επί­σης η λει­τουρ­γία των ιδιω­τι­κών επι­χει­ρή­σε­ων, πλην των κατα­στη­μά­των τρο­φί­μων, φαρ­μα­κεί­ων και άλλων δομών υγεί­ας, πρα­τη­ρί­ων υγρών καυ­σί­μων και άλλων επι­χει­ρή­σε­ων που λει­τουρ­γούν κατά τις αργί­ες όπως επί­σης επι­χει­ρή­σε­ων η λει­τουρ­γία των οποί­ων συμ­βάλ­λει στην αντι­με­τώ­πι­ση των συνε­πειών της κακοκαιρίας.

Βαρ­διά­νος στα σπόρ­κα, Αλέ­ξαν­δρος Παπαδιαμάντης

Μοι­ρα­στεί­τε το:

Μετάβαση στο περιεχόμενο