Ό,τι ν’ ακούω με το δεξιό μου αυτί / με μάτι αριστερό το βλέπω.
Κι ό,τι καταπιάνεται ο νους να στοχαστεί, / οι χτύποι της καρδιάς το λένε πρώτοι. (Κ. Βάρναλης)

Γεράσιμος Ανδρεάτος – Βασίλης Σιοκορέλης «Της Νιότης Οδοιπόρος»

Ο Γερά­σι­μος Ανδρε­ά­τος τρα­γου­δά «Της Νιό­της Οδοι­πό­ρος» και μας ταξι­δεύ­ει με μια ιδιαί­τε­ρη ερμη­νεία στα μονο­πά­τια της νοσταλ­γί­ας Το τρα­γού­δι περι­λαμ­βά­νε­ται στη δισκο­γρα­φι­κή δου­λειά «Ζάχα­ρη με Ψωμί» του νέου τρα­γου­δο­ποιού Βασί­λη Σιο­κο­ρέ­λη που κυκλο­φό­ρη­σε από την FM Records και ήδη έχει ξεχω­ρί­σει, ενώ  θα το βρεί­τε και σε αρκε­τές συλλογές.

siokorelisΟ Βασί­λης Σιο­κο­ρέ­λης γεν­νή­θη­κε το 1980 στα Λαγκά­δια Αρκα­δί­ας. Σπού­δα­σε οικο­νο­μι­κά στο Οικο­νο­μι­κό Πανε­πι­στή­μιο Αθη­νών (ΑΣΟΕΕ) και είναι διδά­κτωρ του Παντεί­ου Πανε­πι­στη­μί­ου. Ασχο­λεί­ται με τη μου­σι­κή και τη στι­χουρ­γι­κή από τα παι­δι­κά του χρό­νια. Όπως ανα­φέ­ρε­ται στο δελ­τίο τύπου: Είναι από τις λίγες φορές στη σύγ­χρο­νη ελλη­νι­κή δισκο­γρα­φία που παρου­σιά­ζε­ται ένα συλ­λο­γι­κό έργο εμπνευ­σμέ­νο από την τρέ­χου­σα κοι­νω­νι­κή πραγ­μα­τι­κό­τη­τα. Ο νέος τρα­γου­δο­ποιός Βασί­λης Σιο­κο­ρέ­λης μάς καλεί σε ένα μου­σι­κό οδοι­πο­ρι­κό από την παι­δι­κή ηλι­κία στην επο­χή της κρί­σης προ­κει­μέ­νου να ανα­με­τρη­θού­με με τα συναι­σθή­μα­τά μας, τις ανθρώ­πι­νες σχέ­σεις, την ίδια τη ζωή. Η «ζάχα­ρη με το ψωμί» που μετα­τρέ­πε­ται από σύμ­βο­λο παι­δι­κής ανε­με­λιάς και αθω­ό­τη­τας σε μέσο επι­βί­ω­σης μας προ­σγειώ­νει από­το­μα στη σημε­ρι­νή πραγ­μα­τι­κό­τη­τα, αλλά ταυ­τό­χρο­να μας υπο­χρε­ώ­νει να σκε­φτού­με σοβα­ρά για το αύριο.

Εκτός του Γερά­σι­μου Ανδρε­ά­του τρα­γου­δούν οι Γιώρ­γος Αετό­που­λος, Μιχά­λης Καϊ­νός, Άγγε­λος Κολυ­βάς, Λένια Μαρ­γα­ρώ­νη και Ρού­λα Παλαιού­δη. Οι στί­χοι, τα κεί­με­να και η αφή­γη­ση είναι του Βασί­λη Σιο­κο­ρέ­λη, ενώ τη μου­σι­κή υπο­γρά­φουν ο Βασί­λης Σιο­κο­ρέ­λης και η Ρού­λα Παλαιού­δη. Το δίσκο συμπλη­ρώ­νει η ορχη­στρι­κή εκδο­χή του τρα­γου­διού «Της νιό­της οδοι­πό­ρος». Καλή ακρόαση!

Μοι­ρα­στεί­τε το:

Μετάβαση στο περιεχόμενο