Ό,τι ν’ ακούω με το δεξιό μου αυτί / με μάτι αριστερό το βλέπω.
Κι ό,τι καταπιάνεται ο νους να στοχαστεί, / οι χτύποι της καρδιάς το λένε πρώτοι. (Κ. Βάρναλης)

Γερμανία: Δεκάδες ζώα κάηκαν σε ζωολογικό κήπο — Πιθανά από πυροτεχνήματα η φωτιά

Δεκά­δες μαϊ­μού­δες έχα­σαν τη ζωή τους από την πυρ­κα­γιά που εκδη­λώ­θη­κε σε έναν ζωο­λο­γι­κό κήπο στη γερ­μα­νι­κή πόλη Κρέ­φελντ και είχε ως απο­τέ­λε­σμα να κατα­στρα­φεί ο χώρος ολοσχερώς.

Η αστυ­νο­μία ερευ­νά τα αίτια του δυστυ­χή­μα­τος, που σύμ­φω­να με τοπι­κά μέσα ενη­μέ­ρω­σης προ­κλή­θη­κε από πυροτεχνήματα.

Η πυρ­κα­γιά εκδη­λώ­θη­κε στη διάρ­κεια της νύχτας και άφη­σε πίσω της νεκρά περισ­σό­τε­ρα από 30 ζώα. Ένας παρα­κεί­με­νος χώρος όπου βρί­σκο­νται γορί­λες παρέ­μει­νε ανέπαφος.

Η διεύ­θυν­ση του ζωο­λο­γι­κού κήπου ευχα­ρί­στη­σε τις «πολυά­ριθ­μες προ­σφο­ρές βοη­θεί­ας», τονί­ζο­ντας όμως ότι δεν είναι σαφές τι είδους βοή­θεια έχει ανά­γκη. «Βρι­σκό­μα­στε ακό­μη υπό την επή­ρεια σοκ και δεν μπο­ρού­με να πού­με ακρι­βώς αν και πού απαι­τεί­ται βοήθεια».

Ο ζωο­λο­γι­κός κήπος για μαϊ­μού­δες είχε ανοί­ξει το 1975 και με την πάρο­δο των ετών φιλο­ξέ­νη­σε ουρα­κο­τά­γκους, χιμπα­τζή­δες και γορίλες.

Η αστυ­νο­μία ερευ­νά τα αίτια του δυστυ­χή­μα­τος, το οποίο σύμ­φω­να με τοπι­κά μέσα ενη­μέ­ρω­σης που επι­κα­λέ­στη­καν μαρ­τυ­ρί­ες ενδέ­χε­ται να προ­κλή­θη­κε από πυρο­τε­χνή­μα­τα για τον εορ­τα­σμό του νέου έτους.

«Οι άνθρω­ποι ανέ­φε­ραν ότι πυρο­τε­χνή­μα­τα σε χαμη­λό υψό­με­τρο κοντά στον κήπο πριν αρχί­σει να καί­γε­ται» δήλω­σε ο επι­κε­φα­λής της τοπι­κής αστυ­νο­μί­ας, Γκερντ Χόπμαν.

Η Γερ­μα­νία είναι ο μεγα­λύ­τε­ρος εισα­γω­γέ­ας πυρο­τε­χνη­μά­των στην ΕΕ. Κάθε χρό­νο την Παρα­μο­νή των Χρι­στου­γέν­νων εκα­το­ντά­δες χιλιά­δες λάτρεις του εντυ­πω­σια­κού αυτού θεά­μα­τος κάνουν χρή­ση πυρο­τε­χνη­μά­των σε όλη τη χώρα.

 

Μοι­ρα­στεί­τε το:

Μετάβαση στο περιεχόμενο