Ό,τι ν’ ακούω με το δεξιό μου αυτί / με μάτι αριστερό το βλέπω.
Κι ό,τι καταπιάνεται ο νους να στοχαστεί, / οι χτύποι της καρδιάς το λένε πρώτοι. (Κ. Βάρναλης)

Γερμανία: Κυβερνητική σύσταση στους πολίτες για απόθεμα τροφίμων — Η προτεινόμενη λίστα!!!

Σε λίστα με βασι­κά τρό­φι­μα που απαι­τού­νται για επι­βί­ω­ση σε κατά­στα­ση έκτα­κτης ανά­γκης παρα­πέ­μπει η υπ. Εσω­τε­ρι­κών. Έκκλη­ση από την Πολι­τι­κή Προ­στα­σία για απο­φυ­γή πανικού

Oι Γερ­μα­νοί πολί­τες καλό θα ήταν να είναι εφο­δια­σμέ­νοι στα σπί­τια τους με βασι­κές προ­μή­θειες σε τρό­φι­μα, υγρά και πρώ­τες ύλες δια­τρο­φής, συμ­βου­λεύ­ει η υπ. Εσω­τε­ρι­κών Νάν­σι Φέζερ σε συνέ­ντευ­ξή της στην εφη­με­ρί­δα Handelsblatt σε ένα ευρύ­τε­ρο πλαί­σιο συζή­τη­σης για τον πόλε­μο στην Ουκρανία.

«Πρέ­πει να είμα­στε προ­ε­τοι­μα­σμέ­νοι προ­κει­μέ­νου να αντι­με­τω­πί­σου­με τις πολ­λα­πλές κρί­σεις: τις παν­δη­μί­ες, τις συνέ­πειες της κλι­μα­τι­κής αλλα­γές, τους κιν­δύ­νους πολέ­μου». Για τους λόγους αυτούς είναι σημα­ντι­κή κατά τη Γερ­μα­νί­δα υπουρ­γό η προ­ε­τοι­μα­σία της χώρας και των πολι­τών σε πολ­λά επί­πε­δα, όχι μόνο υλι­κο­τε­χνι­κά αλλά και με τη δημιουρ­γία απο­θε­μά­των σε τρό­φι­μα ή ιατρο­φαρ­μα­κευ­τι­κό υλικό.

Για την περί­πτω­ση μάλι­στα κυβερ­νο­ε­πι­θέ­σε­ων ικα­νών να κατα­στρέ­ψουν βασι­κές υπο­δο­μές ύδρευ­σης και παρο­χής ηλε­κτρι­κού, η Γερ­μα­νί­δα υπουρ­γός παρα­πέ­μπει τους πολί­τες στις συστά­σεις της Ομο­σπον­δια­κής Υπη­ρε­σί­ας Πολι­τι­κής Προστασίας.

Λεπτομερής λίστα για οργάνωση προμηθειών στο σπίτι

Οι συστά­σεις της αρμό­διας υπη­ρε­σί­ας περι­λαμ­βά­νουν μετα­ξύ άλλων λεπτο­με­ρή λίστα με βασι­κές προ­μή­θειες, που πρέ­πει να δια­θέ­τουν όλοι οι πολί­τες στο σπί­τι για την περί­πτω­ση έκτα­κτης ανά­γκης. Οι προ­μή­θειες αυτές αρκούν καταρ­χήν για δέκα ημέ­ρες στο σπί­τι, χωρίς να χρειά­ζο­νται επι­πλέ­ον ψώνια.

Απα­ραί­τη­τες προ­μή­θειες για ένα άτο­μο θεω­ρού­νται, λοι­πόν, σύμ­φω­να με τη γερ­μα­νι­κή υπη­ρε­σία οι εξής: 20 λίτρα σε νερό και υγρά, 3,5 κιλά σε σιτη­ρά, ψωμί, πατά­τα, ρύζι και ζυμα­ρι­κά αλλά και 1,5 κιλό σε κρέ­ας, ψάρι και αυγά.

Οι συστά­σεις περι­λαμ­βά­νουν επί­σης οδη­γί­ες για τη σωστή απο­θή­κευ­ση και συντή­ρη­ση των τρο­φί­μων, βασι­κές πλη­ρο­φο­ρί­ες για το τι χρειά­ζε­ται το ανθρώ­πι­νο σώμα καθη­με­ρι­νά σε θρε­πτι­κά συστα­τι­κά, αλλά και ειδι­κές πλη­ρο­φο­ρί­ες για την κάλυ­ψη βιο­τι­κών ανα­γκών των κατοικιδίων.

Συνι­στά­ται βέβαια από την Πολι­τι­κή Προ­στα­σία η απο­φυ­γή πανι­κού αλλά και η δημιουρ­γία αυτών των απο­θε­μά­των στα­δια­κά και όχι με μαζι­κά ψώνια. Στό­χος να μην υπάρ­ξουν ‑ξανά- άδεια ραφιών στα σού­περ­μαρ­κετ και ελλεί­ψεις στους προμηθευτές.

Πηγή: Deutsche Welle

Ν. Μπε­λο­γιάν­νης Ν. Πλου­μπί­δης – Στο σπί­τι των ηρώων

Μοι­ρα­στεί­τε το:

Μετάβαση στο περιεχόμενο