Ό,τι ν’ ακούω με το δεξιό μου αυτί / με μάτι αριστερό το βλέπω.
Κι ό,τι καταπιάνεται ο νους να στοχαστεί, / οι χτύποι της καρδιάς το λένε πρώτοι. (Κ. Βάρναλης)

Γερμανία: Κύκνος θρηνούσε το ταίρι του και σταμάτησε την κυκλοφορία των τρένων

Ένας κύκνος που πεν­θού­σε τον θάνα­το του ται­ριού του πάνω στις ράγες των γερ­μα­νι­κών σιδη­ρο­δρό­μων διέ­κο­ψε την κυκλο­φο­ρία είκο­σι και πλέ­ον τρέ­νων για σχε­δόν μια ώρα, προ­τού τελι­κά τον απο­μα­κρύ­νουν πυρο­σβέ­στες, ανα­κοί­νω­σε η αστυνομία.

Τα δύο που­λιά πέτα­γαν πάνω από τις ράγες τρέ­νων υψη­λής ταχύ­τη­τας που συν­δέ­ουν την Κάσελ με την Γκέ­τιν­γκεν, στην κεντρι­κή Γερ­μα­νία, κατά τη διάρ­κεια «περι­ή­γη­σής τους» στην περιο­χή, ανέ­φε­ρε η αστυ­νο­μία της Κάσελ.

Αλλά το ένα από τα που­λιά σκο­τώ­θη­κε, πιθα­νόν διό­τι άγγι­ξε ενα­έ­ρια ηλε­κτρο­φό­ρα καλώ­δια, σύμ­φω­να με την ίδια πηγή. Το συμ­βάν εκτυ­λί­χθη­κε την 23η Δεκεμ­βρί­ου, αλλά ανα­κοι­νώ­θη­κε χθες.

Το άλλο που­λί, θρη­νώ­ντας, κάθι­σε στο πλάι του νεκρού ται­ριού του κι αντι­στά­θη­κε στις προ­σπά­θειες σιδη­ρο­δρο­μι­κών να το απο­μα­κρύ­νουν από τις ράγες.

Χρειά­στη­κε να επέμ­βουν πυρο­σβέ­στες με ειδι­κό εξο­πλι­σμό. Απο­μά­κρυ­ναν τον νεκρό κύκνο και το ταί­ρι του, σώο και ασφα­λές, από την περιο­χή. Το που­λί που σώθη­κε αφέ­θη­κε ελεύ­θε­ρο στον ποτα­μό Φούλντα.

Είκο­σι τρεις συρ­μοί καθυ­στέ­ρη­σαν περί­που σαρά­ντα λεπτά της ώρας όσο διαρ­κού­σε η επι­χεί­ρη­ση διά­σω­σης, σύμ­φω­να με την ανα­κοί­νω­ση της αστυνομίας.

Σύμ­φω­να με τη βρε­τα­νι­κή εται­ρεία για την προ­στα­σία των πτη­νών, οι κύκνοι προ­σπα­θούν να μεί­νουν ζευ­γά­ρι με το ταί­ρι τους όλη τους τη ζωή.

«Ο Μεγά­λος Ζωο­λο­γι­κός Κήπος» του Νικο­λάς Γκι­γιέν, από­δο­ση Γιάν­νη Ρίτσου

Μοι­ρα­στεί­τε το:

Μετάβαση στο περιεχόμενο