Ό,τι ν’ ακούω με το δεξιό μου αυτί / με μάτι αριστερό το βλέπω.
Κι ό,τι καταπιάνεται ο νους να στοχαστεί, / οι χτύποι της καρδιάς το λένε πρώτοι. (Κ. Βάρναλης)

Γερμανία: Υπάλληλοι γηροκομείο εμβολιάστηκαν με δόση πέντε φορές μεγαλύτερη της προβλεπόμενης

Στα ομο­σπον­δια­κά κρα­τί­δια Βαυα­ρία και Μεκλεμ­βούρ­γο-Προ­πο­με­ρα­νία, ξεκί­νη­σε ο εμβο­λια­σμός κατά του κορο­νοϊ­ού, με ατο­μι­κά, όμως, λάθη στη χρή­ση του. Δεν υπάρ­χει κίν­δυ­νος κατά την BioNTech.

Στην πόλη Στράλ­ζουντ του βορειο­α­να­το­λι­κού κρα­τι­δί­ου Μεκλεμ­βούρ­γο-Προ­πο­με­ρα­νία, οκτώ υπάλ­λη­λοι ενός γηρο­κο­μείο εμβο­λιά­στη­καν κατά λάθος με δόση του εμβο­λί­ου της BioNTech πέντε φορές μεγα­λύ­τε­ρη της προ­βλε­πό­με­νης. Ο έπαρ­χος Στέ­φαν Κερτ έκα­νε λόγο για «ατο­μι­κά λάθη». Τέσ­σε­ρα από τα οκτώ άτο­μα που εμβο­λιά­στη­καν βρί­σκο­νται ήδη υπό ιατρι­κή παρα­κο­λού­θη­ση σε νοσο­κο­μείο και έχουν συμ­πτώ­μα­τα παρό­μοια με αυτά της γρίπης.

Ωστό­σο, η ΒioNTech δεν βλέ­πει κανέ­ναν κίν­δυ­νο, δεδο­μέ­νου ότι μεγα­λύ­τε­ρες δόσεις του εμβο­λί­ου χορη­γή­θη­καν σε εθε­λο­ντές και στην πρώ­τη φάση της έρευ­νας χωρίς σοβα­ρές συνέπειες.

Επί­σης, σε επτά περιο­χές της Άνω Φραν­κο­νί­ας, στο κρα­τί­διο της Βαυα­ρί­ας, δεν χρη­σι­μο­ποι­ή­θη­καν καθό­λου οι πρώ­τες περί­που 1.000 δόσεις του εμβο­λί­ου, αφού το κιβώ­τιο μετα­φο­ράς δεν είχε κατα­ψυ­χθεί επαρ­κώς κατά δια­στή­μα­τα. Εν τού­τοις, αν και η κατα­σκευά­στρια του εμβο­λί­ων Biontech δεν έχει εκφρά­σει ανη­συ­χί­ες για τη χρή­ση τους, απο­φα­σί­στη­κε εξαρ­χής “μετά από προ­σε­κτι­κή σκέ­ψη” να μην χρη­σι­μο­ποι­η­θεί η συγκε­κρι­μέ­νη παρ­τί­δα και αυτό απλώς για να μην τεθεί σε κίν­δυ­νο η εμπι­στο­σύ­νη των πολι­τών στον εμβο­λια­σμό, δήλω­σε σε συνέ­ντευ­ξή του στο Reuters TV ο Έπαρ­χος Κρίστιαν.

Η BioNTech πάντως, είχε ανα­κοι­νώ­σει ότι το εμβό­λιο είναι ακίν­δυ­νο έστω και αν υπάρ­χουν θερ­μο­κρα­σια­κές απο­κλί­σεις. Πάντως, η εται­ρεία είναι υπεύ­θυ­νη μόνο για τη μετα­φο­ρά στα κέντρα δια­νο­μής, από όπου τα ομο­πον­δια­κά κρα­τί­δια και οι περι­φέ­ρειες ανα­λαμ­βά­νουν τη διανομή.

Μοι­ρα­στεί­τε το:

Μετάβαση στο περιεχόμενο