Ό,τι ν’ ακούω με το δεξιό μου αυτί / με μάτι αριστερό το βλέπω.
Κι ό,τι καταπιάνεται ο νους να στοχαστεί, / οι χτύποι της καρδιάς το λένε πρώτοι. (Κ. Βάρναλης)

Γερμανία: 7 νεκροί, πιθανόν και ο δράστης, από επίθεση σε κέντρο Μαρτύρων του Ιεχωβά

Η αστυ­νο­μία του Αμβούρ­γου ανα­κοί­νω­σε ότι ο δρά­στης της επί­θε­σης στο κτί­ριο της εκδή­λω­σης των Μαρ­τύ­ρων του Ιεχω­βά βρί­σκε­ται πιθα­νό­τα­τα μετα­ξύ των νεκρών.

«Βρή­κα­με νεκρό άτο­μο σε κοι­νο­τι­κό κέντρο στο Γκρος Μπόρ­στελ που υπο­θέ­του­με ότι θα μπο­ρού­σε να είναι ο δρά­στης», ανα­φέ­ρε­ται στην ανάρ­τη­ση της αστυ­νο­μί­ας στο Twitter και επι­ση­μαί­νε­ται ότι οι έρευ­νες συνε­χί­ζο­νται «προ­κει­μέ­νου να απο­κλει­στεί η πιθα­νό­τη­τα να εμπλέ­κο­νται άλλοι δράστες».

Η πρώ­τη ειδο­ποί­η­ση έφθα­σε στην αστυ­νο­μία λίγο μετά τις 21:15 (τοπι­κή ώρα· στις 22:15 ώρα Ελλά­δας) και αφο­ρού­σε πλη­ρο­φο­ρί­ες για πυρο­βο­λι­σμούς σε κτί­ριο όπου βρι­σκό­ταν σε εξέ­λι­ξη εκδή­λω­ση Μαρ­τύ­ρων του Ιεχω­βά. Αστυ­νο­μι­κοί που βρί­σκο­νταν ήδη στην περιο­χή έσπευ­σαν επι­τό­που κι άκου­σαν άλλον έναν πυρο­βο­λι­σμό καθώς προ­σέγ­γι­ζαν το κτί­ριο. Οι ίδιοι οι αστυ­νο­μι­κοί δεν πυρο­βό­λη­σαν, διευκρινίστηκε.

Σύμ­φω­να με την Bild, αρχι­κά εντο­πί­στη­καν έξι νεκροί· ο έβδο­μος βρέ­θη­κε από τους αστυ­νο­μι­κούς στον δεύ­τε­ρο όρο­φο, σε από­στα­ση από τα υπό­λοι­πα θύμα­τα. «Δεν είναι ακό­μη σαφές εάν πρό­κει­ται για τον δρά­στη, ωστό­σο δεν υπάρ­χουν στοι­χεία για δια­φυ­γή του δρά­στη ή των δρα­στών της επί­θε­σης», δήλω­σε ο εκπρό­σω­πος της αστυνομίας.

 

«Ναι, αλλά ο Στά­λιν…», του Νίκου Μόττα

Μοι­ρα­στεί­τε το:

Μετάβαση στο περιεχόμενο