Ό,τι ν’ ακούω με το δεξιό μου αυτί / με μάτι αριστερό το βλέπω.
Κι ό,τι καταπιάνεται ο νους να στοχαστεί, / οι χτύποι της καρδιάς το λένε πρώτοι. (Κ. Βάρναλης)

Γερμανία: Aντιμέτωπη με μία πιθανή αναζωπύρωση της πανδημίας

Ο αριθ­μός των ασθε­νών που υπέ­κυ­ψαν το προη­γού­με­νο 24ωρο στην COVID-19 στη Γερ­μα­νία αυξή­θη­κε κατά 101, ενώ εντο­πί­στη­καν 798 επι­βε­βαιω­μέ­να κρού­σμα­τα μόλυν­σης από τον SARS-CoV‑2, σύμ­φω­να με τα δεδο­μέ­να που συγκε­ντρώ­νει το Ινστι­τού­το «Ρόμπερτ Κοχ».

Ο απο­λο­γι­σμός της παν­δη­μί­ας του κορο­νοϊ­ού στη Γερ­μα­νία ανήλ­θε έτσι σε 7.634 νεκρούς επί συνό­λου 171.306 κρου­σμά­των μόλυν­σης, κατά την ίδια πηγή.

Έχο­ντας στα­δια­κά άρει τα περιο­ρι­στι­κά μέτρα που ελή­φθη­σαν τον Μάρ­τιο για την ανα­χαί­τι­ση του κορω­νοϊ­ού, η Γερ­μα­νία βρί­σκε­ται αντι­μέ­τω­πη με μία πιθα­νή ανα­ζω­πύ­ρω­ση της πανδημίας.

Ο κύριος δεί­κτης R, ο οποί­ος απο­τυ­πώ­νει τον μέσο αριθ­μό ανθρώ­πων που θα κολ­λή­σουν τη νόσο από κάποιον άλλον ξεπέ­ρα­σε το Σαβ­βα­το­κύ­ρια­κο το κρί­σι­μο όριο του 1 και έφτα­σε μέχρι το 1,13. Αυτό σημαί­νει, ότι στα­τι­στι­κά ένα μολυ­σμέ­νο άτο­μο μετα­δί­δει τον ιό του­λά­χι­στον σε 1,13 ανθρώ­πους ακό­μη. Και αυτό, ενώ λίγες ημέ­ρες νωρί­τε­ρα, ο ρυθ­μός μετά­δο­σης ήταν μόλις στο 0,65.

Μοι­ρα­στεί­τε το:

Μετάβαση στο περιεχόμενο