Ό,τι ν’ ακούω με το δεξιό μου αυτί / με μάτι αριστερό το βλέπω.
Κι ό,τι καταπιάνεται ο νους να στοχαστεί, / οι χτύποι της καρδιάς το λένε πρώτοι. (Κ. Βάρναλης)

Γερμανία: Aυτοκίνητο έπεσε πάνω σε καρναβαλικό άρμα — Τουλάχιστον 30 τραυματίες

Η γερ­μα­νι­κή εφη­με­ρί­δα Bild έγρα­ψε πως περισ­σό­τε­ροι από 30 άνθρω­ποι τραυ­μα­τί­στη­καν, όταν όχη­μα έπε­σε πάνω σε πλή­θος που συμ­με­τεί­χε σε καρ­να­βα­λι­κή παρέ­λα­ση στην πόλη Φολκμάρσεν.

Σύμ­φω­να με την ίδια πηγή, το ένα τρί­το των θυμά­των φέρει σοβα­ρά τραύματα.

Επι­πλέ­ον, σύμ­φω­να με ανα­κοί­νω­ση της γερ­μα­νι­κής αστυ­νο­μί­ας στο Twitter, όλες οι καρ­να­βα­λι­κές παρε­λά­σεις στο κρα­τί­διο της Έσσης ακυ­ρώ­θη­καν ως προ­λή­πτι­κό μέτρο, μετά το περι­στα­τι­κό στο Φολκμάρσεν.

Ο γερ­μα­νι­κός ενη­με­ρω­τι­κός ιστό­το­πος HNA επι­κα­λέ­στη­κε αυτό­πτες μάρ­τυ­ρες που είπαν ότι ο οδη­γός φαί­νε­ται πως στο­χο­θέ­τη­σε εσκεμ­μέ­να παι­διά και κινή­θη­κε ενα­ντί­ον του πλή­θους με «τέρ­μα τα γκάζια».

Η αστυ­νο­μία δεν έχει απο­σα­φη­νί­σει εάν πρό­κει­ται για ατύ­χη­μα ή εάν ο οδη­γός έρι­ξε εσκεμ­μέ­να το αυτο­κί­νη­το πάνω στο πλήθος.

Περι­πο­λι­κά και ασθε­νο­φό­ρα έχουν σπεύ­σει στο σημείο.

Ο εκπρό­σω­πος τύπου της διπλα­νής πόλης Κάσελ Ντιρκ Ρίχτερ είπε στο Welt TV: «Όλες οι δια­θέ­σι­μες δυνά­μεις μας από το Κάσελ έχουν ανα­πτυ­χθεί στην περιοχή».

Σε ερα­σι­τε­χνι­κά βίντεο που αναρ­τή­θη­καν στο δια­δί­κτυο δια­κρί­νο­νται αστυ­νο­μι­κοί να στέ­κο­νται δίπλα σε μια αση­μί Mercedes-Benz που φαί­νε­ται πως ενε­πλά­κη στο περιστατικό.

Γερ­μα­νι­κά ΜΜΕ μετα­δί­δουν ότι ο οδη­γός έπε­σε εσκεμ­μέ­να πάνω στα πλα­στι­κά κιγκλι­δώ­μα­τα που είχε στή­σει η αστυ­νο­μία περι­με­τρι­κά της περιο­χής της παρέλασης.

Το όχη­μα συνέ­χι­σε την πορεία του, παρα­σύ­ρο­ντας το πλή­θος, για του­λά­χι­στον 30 μέτρα προ­τού σταματήσει.

29χρονος Γερ­μα­νός ο άνδρας που έπε­σε με το όχη­μά του πάνω σε πλή­θος σε καρ­να­βα­λι­κή παρέλαση

Το γερ­μα­νι­κό τηλε­ο­πτι­κό δίκτυο Hessenschau μετα­δί­δει, επι­κα­λού­με­νο έναν εκπρό­σω­πο της αστυ­νο­μί­ας, ότι ο οδη­γός του αυτο­κι­νή­του που έπε­σε πάνω στο πλή­θος σε καρ­να­βα­λι­κή παρέ­λα­ση στην πόλη Φολ­κμάρ­σεν είναι ένας 29χρονος Γερμανός.

Σύμ­φω­να με το δίκτυο, η αστυ­νο­μία δεν έχει πλη­ρο­φο­ρί­ες σχε­τι­κά με τα κίνη­τρά του, ωστό­σο πιστεύ­ει ότι ενήρ­γη­σε εσκεμμένα.

Την ίδια ώρα, η γερ­μα­νι­κή εφη­με­ρί­δα Welt, επι­κα­λού­με­νη επί­σης έναν εκπρό­σω­πο τύπου της αστυ­νο­μί­ας, έγρα­ψε ότι η αστυ­νο­μία πιστεύ­ει πως ο άνδρας αυτός έπε­σε σκό­πι­μα με το όχη­μά του πάνω στην καρ­να­βα­λι­κή παρέλαση.

Σύμ­φω­να με τον εκπρό­σω­πο τύπου της αστυ­νο­μί­ας, που μίλη­σε στη Welt, οι αρχές δεν πιστεύ­ουν ότι πρό­κει­ται για μια επί­θε­ση, εικά­ζουν, όμως, ότι έγι­νε εσκεμμένα.

Από την άλλη, η εφη­με­ρί­δα Welt, επι­κα­λού­με­νη το υπουρ­γείο Εσω­τε­ρι­κών στο κρα­τί­διο της Έσσης, γρά­φει ότι δεν απο­κλεί­ε­ται το ενδε­χό­με­νο το περι­στα­τι­κό στο Φολ­κμάρ­σεν να ήταν επίθεση.

Όπως ανα­φέ­ρει η Welt, επι­κα­λού­με­νη το υπουρ­γείο Εσω­τε­ρι­κών στο κρα­τί­διο της Έσσης, οι αρχές δεν μπο­ρούν να ανα­κρί­νουν προς το παρόν τον συλ­λη­φθέ­ντα οδηγό.

Εξάλ­λου, η γερ­μα­νι­κή αστυ­νο­μία, με μήνυ­μά της στο Twitter, επι­ση­μαί­νει ότι δεν έχει στη διά­θε­σή της πλη­ρο­φο­ρί­ες ότι υπάρ­χει κίν­δυ­νος σε άλλη περιο­χή της Γερμανίας.

Μοι­ρα­στεί­τε το:

Μετάβαση στο περιεχόμενο