Ό,τι ν’ ακούω με το δεξιό μου αυτί / με μάτι αριστερό το βλέπω.
Κι ό,τι καταπιάνεται ο νους να στοχαστεί, / οι χτύποι της καρδιάς το λένε πρώτοι. (Κ. Βάρναλης)

Γερμενής vs Μιχαλολιάκος: Η Χρυσή Αυγή διαλύεται, οι Ναζί «αλληλοσφάζονται»…

Βαθαί­νει ο.… εμφύ­λιος στις τάξεις της ναζι­στι­κής-εγκλη­μα­τι­κής Χρυ­σής Αυγής, καθώς η συμ­μο­ρία απο­συ­ντί­θε­ται έπει­τα από το εκλο­γι­κό στρα­πά­τσο του περα­σμέ­νου Ιούλη. 

Έπει­τα από το κλεί­σι­μο γρα­φεί­ων σε μια σει­ρά πόλεις και την απο­χώ­ρη­ση ηγε­τι­κών (Λαγός, Ηλιό­που­λος) και περι­φε­ρεια­κών στε­λε­χών, ήρθε η σει­ρά του Γιώρ­γου Γερ­με­νή (γνω­στού και ως «Καιά­δα») να ρίξει τα βέλη του στο φυρε­ρί­σκο της οργά­νω­σης Νίκο Μιχαλολιάκο. 

Σχο­λιά­ζο­ντας συνέ­ντευ­ξη του Μιχα­λο­λιά­κου στην ακρο­δε­ξιά εφη­με­ρί­δα «Κυρια­κά­τι­κη Δημο­κρα­τία», όπου ο γεν. γραμ­μα­τέ­ας της συμ­μο­ρί­ας υπο­γράμ­μι­ζε ότι «η Χρυ­σή Αυγή δεν είναι υπό διά­λυ­ση» και ότι «εκτός Βου­λής είχε μεί­νει και ο Συνα­σπι­σμός και αργό­τε­ρα κυβέρ­νη­σε», ο Γερ­με­νής έγρα­ψε στο twitter: 

«Μα αυτό ακρι­βώς και ο Συνα­σπι­σμός είχε μεί­νει εκτός Βου­λής και μετά από μερι­κά χρό­νια έγι­νε κυβέρ­νη­ση, αλλά ο Αλα­βά­νος δεν είχε γαν­τζω­θεί από μια καρέ­κλα και δεν την άφη­νε, αντί­θε­τα την έδω­σε σε έναν νέο άνθρω­πο όπως ο Τσίπρας». 

Επι­πλέ­ον, απα­ντώ­ντας στο σχό­λιο ενός άλλου χρή­στη του μέσου κοι­νω­νι­κής δικτύ­ω­σης, ο «Καιά­δας» ανέ­φε­ρε: «Για την Ιστο­ρία σου θυμί­ζω τα κόμ­μα­τα που ανέ­λα­βαν ο Σαλ­βί­νι και η Λεπέν και στην Ελλά­δα πιο πριν σου ανέ­φε­ρα τον Τσί­πρα. Νέοι άνθρω­ποι ορε­ξά­τοι για δου­λειά που γυρί­ζουν πόρ­τα πόρ­τα τις γει­το­νιές στις πατρί­δες τους, δεν αρέ­σκο­νται να κάθο­νται μέσα σε τέσ­σε­ρις τοίχους».

Ο Ν. Μιχα­λο­λιά­κος δεν άφη­σε ανα­πά­ντη­τη την ανα­φο­ρά του Γερ­με­νή και έσπευ­σε να κάνει λόγο για αχα­ρι­στία από πλευ­ράς κάποιων στε­λε­χών της Χρυ­σής Αυγής. «Η αχα­ρι­στία είναι σημά­δι αδυ­να­μί­ας. Δεν γνώ­ρι­σα ποτέ πραγ­μα­τι­κά ικα­νούς άνδρες που να ήταν αχά­ρι­στοι» έγρα­ψε στο Twitter.

Είναι σαφές ότι το ναζι­στι­κό μόρ­φω­μα βρί­σκε­ται σε κατά­στα­ση ραγδαί­ας απο­σύν­θε­σης και μια σει­ρά στε­λέ­χη του επι­χει­ρούν, με τον έναν ή τον άλλο τρό­πο, να δια­χω­ρί­σουν τη θέση τους από την ηγε­σία του κόμ­μα­τος και τις πρα­κτι­κές του, την ώρα που ολο­κλη­ρώ­νε­ται η δίκη 69 στε­λε­χών της για έντα­ξη σε εγκλη­μα­τι­κή οργάνωση. 

Μοι­ρα­στεί­τε το:

Μετάβαση στο περιεχόμενο