Ό,τι ν’ ακούω με το δεξιό μου αυτί / με μάτι αριστερό το βλέπω.
Κι ό,τι καταπιάνεται ο νους να στοχαστεί, / οι χτύποι της καρδιάς το λένε πρώτοι. (Κ. Βάρναλης)

Γερουσιαστές των ΗΠΑ ζητούν την βοήθεια της Κούβας για την αντιμετώπιση του Covid-19 

 

Επι­μέ­λεια Πάνος Αλε­πλιώ­της //

Μέλη της Γερου­σί­ας της Μινε­σό­τα ζήτη­σαν στις 18 Μαΐ­ου από το Κογκρέ­σο και τις κρα­τι­κές αρχές, να διευ­κο­λύ­νουν τη συνερ­γα­σία με την Κού­βα λόγω της προ­ό­δου του νησιού στην αντι­με­τώ­πι­ση του Covid-19.

Οι γερου­σια­στές Sandra Pappas και Patricia Torres Ray ζήτη­σαν από τον κυβερ­νή­τη της Μινε­σό­τα Tim Walz να παρέμ­βει στο Υπουρ­γείο Υγεί­ας για να συνερ­γα­στεί με την Κού­βα, δεδο­μέ­νης της επι­τυ­χη­μέ­νης αντι­με­τώ­πι­σης της στο ξέσπα­σμα της παν­δη­μί­ας COVID-19.

Σύμ­φω­να με την πρό­τα­ση ψηφί­σμα­τος  που παρου­σί­α­σαν οι Pappas και Torres, οι πολί­τες της Μινε­σό­τα θα μπο­ρού­σαν να επω­φε­λη­θούν από την κου­βα­νι­κή εμπει­ρία που αντι­με­τω­πί­ζει την παν­δη­μία, να διε­ρευ­νή­σουν τις δυνα­τό­τη­τες συνερ­γα­σί­ας  με το νησί για να λάβουν κρί­σι­μη βοή­θεια και εμπει­ρί­ες που θα ωφε­λή­σει τους κατοί­κους του κρά­τους εν μέσω της κρί­σης στον τομέα της υγείας .

Οι γερου­σια­στές ανα­φέρ­θη­καν επί­σης στην ιντερ­φε­ρό­νη της Κού­βας ως ένα από τα πιο απο­τε­λε­σμα­τι­κά φάρ­μα­κα στην κατα­πο­λέ­μη­ση του ιού ζητώ­ντας να αρθούν οι περιο­ρι­σμοί που απα­γο­ρεύ­ουν την εισα­γω­γή του φαρ­μά­κου. Καλούν και άλλες Πολι­τεί­ες να πάρουν παρό­μοιες αποφάσεις. 

Η πρό­τα­ση παρα­πέμ­φθη­κε στην  Επι­τρο­πή Πολι­τι­κής και Οικο­νο­μι­κών Υγεί­ας και Κοι­νω­νι­κών Υπη­ρε­σιών της Γερου­σί­ας της Μινε­σό­τα για εξέταση.

*Η φωτο­γρα­φία από την συνά­ντη­ση του Κου­βα­νού διπλω­μά­τη Miguel Vargas με γερου­σια­στές της Μινε­σό­τα τον Οκτώ­βριο του 2018.

Όποια και να είναι η τύχη της πρό­τα­σης και μόνο η κατά­θε­σή της δεί­χνει το τερά­στιο κύρος της Κού­βας και της συνει­σφο­ράς της στην παγκό­σμια Υγεία. Υπεν­θυ­μί­ζει ταυ­τό­χρο­να και την κατάρ­γη­ση του απάν­θρω­που εμπάρ­γκο που βασα­νί­ζει τον λαό της Κού­βας για πάνω από 60 χρόνια. 

Πηγή Telesur 

 

Μοι­ρα­στεί­τε το:

Μετάβαση στο περιεχόμενο