Ό,τι ν’ ακούω με το δεξιό μου αυτί / με μάτι αριστερό το βλέπω.
Κι ό,τι καταπιάνεται ο νους να στοχαστεί, / οι χτύποι της καρδιάς το λένε πρώτοι. (Κ. Βάρναλης)

Γεωργία — Ελλάδα: Θέλει τη νίκη στο Μπατούμι για να διατηρήσει ελπίδες πρόκρισης

Ο δρό­μος για το Μου­ντιάλ του Κατάρ περ­νά­ει από το Μπα­τού­μι για την Εθνι­κή ομά­δα, που θα πρέ­πει να φύγει οπωσ­δή­πο­τε με τη νίκη από­ψε (9/10, 19:00) από τη Γεωρ­γία για να δια­τη­ρή­σει τις ελπί­δες πρό­κρι­σης στα τελι­κά της διορ­γά­νω­σης, ως μία από τις δύο πρώ­τες ομά­δες των προ­κρι­μα­τι­κών στο Β΄ όμι­λο της ευρω­παϊ­κής ζώνης.

Η ελλη­νι­κή ομά­δα κατέ­χει αυτή τη στιγ­μή την τρί­τη θέση στο γκρουπ παρα­μέ­νο­ντας αήτ­τη­τη, με δια­φο­ρά τριών βαθ­μών από τη δεύ­τε­ρη Σου­η­δία (παί­ζει την ίδια ώρα εντός έδρας με το Κόσο­βο), την οποία νίκη­σε στο ΟΑΚΑ και θα αντι­με­τω­πί­σει την προ­σε­χή Τρί­τη (12/10) στη Στοκ­χόλ­μη, στο παι­χνί­δι που ουσια­στι­κά θα κρί­νει σε μέγι­στο βαθ­μό τη δεύ­τε­ρη θέση.

Η αγω­νι­στι­κή αστά­θεια του αντι­προ­σω­πευ­τι­κού συγκρο­τή­μα­τος, που έχα­σε από δύο πολύ­τι­μους βαθ­μούς στα παι­χνί­δια με τη Γεωρ­γία στο ΟΑΚΑ και το Κόσο­βο εκτός (ισο­φα­ρί­στη­κε στο 90΄+2) αλλά νίκη­σε την πολύ πιο δυνα­τή Σου­η­δία, προ­βλη­μα­τί­ζει τον ομο­σπον­δια­κό προ­πο­νη­τή Τζον Φαν Σχιπ, που πάντως ευελ­πι­στεί αυτό να στα­μα­τή­σει στο Μπατούμι.

«Με τη Γεωρ­γία είχα­με προ­βλή­μα­τα στο προη­γού­με­νο παι­χνί­δι και πρέ­πει να πάμε πιο καλά αύριο. Να είμα­στε καλύ­τε­ροι. Είμα­στε καλά πνευ­μα­τι­κά και σωμα­τι­κά, περι­μέ­νου­με το παι­χνί­δι και ανυ­πο­μο­νού­με γι΄ αυτό», σχο­λί­α­σε στην χθε­σι­νή (8/10) συνέ­ντευ­ξη Τύπου, ο Ολλαν­δός εκλέκτορας.

«Η Γεωρ­γία και το Κόσο­βο είναι καλές ομά­δες. Προ­ε­τοι­μα­ζό­μα­στε με καλό τρό­πο και ξέρου­με πως πρέ­πει να είμα­στε πιο καλοί από τον Μάρ­τιο. Ανα­ζη­τού­με τρό­πους για να απο­φύ­γου­με τα προ­βλή­μα­τα που είχα­με», συνέ­χι­σε.

Ταυ­τό­χρο­να, εστί­α­σε στην προ­σή­λω­ση του πλά­νου: «Εάν το κάνου­με αυτό, εάν υλο­ποι­ή­σου­με το πλά­νο μας, θα έχου­με ένα πολύ καλό απο­τέ­λε­σμα. Είμαι πεπει­σμέ­νος πως θα κατα­φέ­ρου­με το καλό απο­τέ­λε­σμα αύριο. Μπο­ρού­με να τα κατα­φέ­ρου­με και πρέ­πει να το πιστέψουμε».

Όσο για το αν θα δια­τη­ρή­σει το σχη­μα­τι­σμό 3–5‑2; «Παί­ζου­με από τον Ιού­νιο έτσι. Έχου­με παί­κτες που παί­ζουν έτσι στις ομά­δες τους. Μπο­ρού­με να προ­σαρ­μό­σου­με την ομά­δα σε δύο συστή­μα­τα: και στο 4–3‑3 και στο 3–5‑2. Θα δού­με το πως θα ξεκι­νή­σου­με αύριο και ποιο σύστη­μα θα διαλέξουμε».

Στο ίδιο μήκος και ο Γιώρ­γος Μασού­ρας, που είναι ιδιαί­τε­ρα φορ­μα­ρι­σμέ­νος τον τελευ­ταίο και­ρό, δήλω­σε: «Σε τέτοιου είδους παι­χνί­δια υπάρ­χουν και τα δύο πράγ­μα­τα. Θα πρέ­πει να ακο­λου­θή­σου­με το πλά­νο που έχου­με. Να είμα­στε έξυ­πνοι στο παι­χνί­δι. Να μην ξεφύ­γου­με συναι­σθη­μα­τι­κά και χάσου­με τον έλεγ­χο του παι­χνι­διού. Λεπτό με λεπτό να γινό­μα­στε καλύ­τε­ροι και να πάρου­με τους 3 βαθμούς».

Στις προη­γού­με­νες οκτώ ανα­με­τρή­σεις με τη Γεωρ­γία η Ελλά­δα μετρά έξι νίκες, ενώ δύο αγώ­νες έλη­ξαν ισό­πα­λοι με τελευ­ταίο το 1–1 του περα­σμέ­νου Μαρ­τί­ου, στο γήπε­δο της Τούμπας.

Στην τελευ­ταία ανα­μέ­τρη­ση επί γεωρ­για­νού εδά­φους, πριν από δέκα χρό­νια (11 Οκτω­βρί­ου του 2011) στην Τιφλί­δα, η Εθνι­κή είχε νική­σει 2–1 και είχε κατα­κτή­σει σε αυτό το παι­χνί­δι την πρό­κρι­ση για την τελι­κή φάση του EURO 2012.

Στην τελευ­ταία προ­πό­νη­ση της Εθνι­κής, στο Μπα­τού­μι, ο Φαν΄τ Σχιπ δια­τή­ρη­σε το 3–4‑1–2, δεί­χνο­ντας ότι έχει κατα­λή­ξει στην από­φα­ση να ξεκι­νή­σει με τρεις κεντρι­κούς αμυ­ντι­κούς, με το προ­βά­δι­σμα να ανή­κει σε αυτή την περί­πτω­ση στους Χατζη­διά­κο, Μαυ­ρο­πά­νο και Τζαβέλλα.

Ένα ερω­τη­μα­τι­κό υπάρ­χει ως προς τον παί­κτη που θα πλαι­σιώ­σει τον Παυ­λί­δη στην επί­θε­ση, καθώς τη θέση διεκ­δι­κούν δύο διε­θνείς που πρό­σφα­τα είχαν τεθεί αντί­πα­λοι επί­σης σε διε­θνή αγώ­να, ο Μασού­ρας (Ολυ­μπια­κός) και ο Πέλ­κας (Φενέρ­μπα­χτσε), ενώ στα υπό­ψη υπάρ­χει και ο Δουβίκας.

Κατά συνέ­πεια, ένα πιθα­νό αρχι­κό σχή­μα της Εθνι­κής ομά­δας απο­τε­λεί­ται από τους Βλα­χο­δή­μο, Χατζη­διά­κο, Μαυ­ρο­πά­νο, Τζα­βέλ­λα, Ανδρού­τσο, Τσι­μί­κα, Μπου­χα­λά­κη, Σιώ­πη, Μπα­κα­σέ­τα, Παυ­λί­δη και Μασού­ρα ή Πέλκα.

Η ΒΑΘΜΟΛΟΓΙΑ ΤΟΥ Β΄ ΟΜΙΛΟΥ

ΟΜΑΔΑ    ΑΓ. ΓΚΟΛ ΒΑΘ.

Ισπα­νία     6   13–5  13

Σου­η­δία    4    7–3     9

Ελλά­δα     4    5–4     6

Κόσο­βο     5    3–9     4

Γεωρ­γία    5    2–9     1

vardianos sta sporka 5

Μοι­ρα­στεί­τε το:

Μετάβαση στο περιεχόμενο