Ό,τι ν’ ακούω με το δεξιό μου αυτί / με μάτι αριστερό το βλέπω.
Κι ό,τι καταπιάνεται ο νους να στοχαστεί, / οι χτύποι της καρδιάς το λένε πρώτοι. (Κ. Βάρναλης)

Γιάννα Κατσαγεώργη: Η «Παναγία των Πατησίων» επιστρέφει στη δισκογραφία σε μια συνεργασία των Σπύρου Εξάρα και Φώντα Λάδη

Οι εκδό­σεις “Μετρο­νό­μος” ανα­κοι­νώ­νουν με χαρά μια ιδιαί­τε­ρα πρω­το­πο­ρια­κή συνερ­γα­σία του δια­κε­κρι­μέ­νου στο εξω­τε­ρι­κό συν­θέ­τη της τζαζ Σπύ­ρου Εξά­ρα και του γνω­στού Έλλη­να στι­χουρ­γού και συγ­γρα­φέα Φώντα Λάδη, με τίτλο “Ανα­το­μία Ενός Εγκλή­μα­τος”, που θα κυκλο­φο­ρή­σει πολύ σύντο­μα. Μια πρω­τό­τυ­πη ιστο­ρία εγκλή­μα­τος, μέσα από την ευρη­μα­τι­κή, ευφά­ντα­στη στι­χουρ­γι­κή οπτι­κή του Φώντα Λάδη, σε μια άρτια ένω­ση με τις δυνα­μι­κές συν­θέ­σεις και “περι­πε­τειώ­δεις” ενορ­χη­στρώ­σεις του βιρ­τουό­ζου μου­σι­κού Σπύ­ρου  Εξά­ρα, που εκτο­ξεύ­ο­νται από τις μονα­δι­κές εκτε­λέ­σεις μου­σι­κών από την διε­θνή τζαζ σκη­νή της Νέας Υόρκης.

Το τρα­γού­δι και δείγ­μα του άλμπουμ που σας παρου­σιά­ζου­με είναι μια μεγά­λη έκπλη­ξη, αφού το ερμη­νεύ­ει η δημο­φι­λής σε όλους “Πανα­γία των Πατη­σί­ων”, Γιάν­να Κατσα­γε­ώρ­γη, η  μού­σα που επέ­λε­ξε ο Μάνος Χατζι­δά­κις το 1982 να πρω­τα­γω­νι­στεί  και να ερμη­νεύ­ει σε πρώ­τη εκτέ­λε­ση τρα­γού­δια στην “Πορ­νο­γρα­φία”. Με το “Αλλη­λού­ια”, που είναι και ο επί­λο­γος του και­νούρ­γιου άλμπουμ, η αγα­πη­μέ­νη σε πολ­λούς ερμη­νεύ­τρια επι­στρέ­φει ανα­νε­ω­μέ­νη, λες και τα 40 χρό­νια απου­σί­ας της μηδενίστηκαν.

Μέσα από το χιου­μο­ρι­στι­κό παρά­δο­ξο της “Πανα­γί­ας των Πατη­σί­ων”, που θα ερμη­νεύ­σει το “Αλλη­λού­ια” μετά από πολ­λά χρό­νια, η σπά­νια συγκι­νη­τι­κή και βελού­δι­νη φωνή της Γιάν­νας Κατσα­γε­ώρ­γη, θα παρου­σιά­σει ένα κομ­μά­τι από το πάζλ της “Ανα­το­μί­ας Ενός Εγκλή­μα­τος”,  για να σας κινή­σει το ενδια­φέ­ρον να ακού­σε­τε και την υπό­λοι­πη ιστο­ρία του Νίκου Καρα­λή, που βρέ­θη­κε νεκρός σε ένα σημείο της πόλης και να ανα­κα­λύ­ψε­τε μαζί τα αίτια του εγκλήματος.

Μία έξυ­πνη ιστο­ρία με τις εκπλη­κτι­κές ερμη­νεί­ες του Γιώρ­γου Ντα­λά­ρα, Δώρου Δημο­σθέ­νους, Αργύ­ρη Λού­λα­τζη, Γιάν­νας Κατσα­γε­ώρ­γη και Λίνας Ορφα­νού. Μεί­νε­τε συντονισμένοι!

«Ναι, αλλά ο Στά­λιν…», του Νίκου Μόττα

Μοι­ρα­στεί­τε το:

Μετάβαση στο περιεχόμενο