Ό,τι ν’ ακούω με το δεξιό μου αυτί / με μάτι αριστερό το βλέπω.
Κι ό,τι καταπιάνεται ο νους να στοχαστεί, / οι χτύποι της καρδιάς το λένε πρώτοι. (Κ. Βάρναλης)

Γιάννενα: Θετικοί στον κορονοϊό και οι 56 τρόφιμοι γηροκομείου και τα 2/3 του προσωπικού

Θετι­κοί δια­γνώ­σθη­καν στον κορο­ναϊό όλοι οι ηλι­κιω­μέ­νοι που φιλο­ξε­νού­νταν σε ιδιω­τι­κό Κέντρο Φρο­ντί­δας Ηλι­κιω­μέ­νων στην περιο­χή των Ιωαννίνων.

Πρό­κει­ται για συνο­λι­κά 56 ηλι­κιω­μέ­νους που φιλο­ξε­νού­νται στο γηρο­κο­μείο. Και τα 56 τεστ βγή­καν θετικά.

Θετι­κά είναι τα τεστ και των 2/3 των εργαζομένων.

Οι ηλι­κιω­μέ­νοι δια­κο­μί­στη­καν στις Μονά­δες Λοι­μω­δών του Πανε­πι­στη­μια­κού Ιωαν­νί­νων, Άρτας και Ηγου­με­νί­τσας, ενώ, όπως έγι­νε χθες γνω­στό, για την υπό­θε­ση των κρου­σμά­των κορο­ναϊ­ού στο ιδιω­τι­κό γηρο­κο­μείο των Ιωαν­νί­νων έχει δια­τα­χθεί εισαγ­γε­λι­κή έρευ­να κατό­πιν αιτή­μα­τος από το διοι­κη­τή της 6ης Υγειο­νο­μι­κής Περιφέρειας.

Ο διοι­κη­τής της 6ης Υγειο­νο­μι­κής Περι­φέ­ρειας, Γιάν­νης Καρ­βέ­λης, ζητά να διε­ρευ­νη­θούν οι συν­θή­κες λει­τουρ­γί­ας και η τήρη­ση των υγειο­νο­μι­κών πρω­το­κόλ­λων στο ιδιω­τι­κό γηρο­κο­μείο. Εξή­γη­σε ότι όλοι οι ασθε­νείς που παρα­πέ­μπο­νται από τον για­τρό του Γηρο­κο­μεί­ου για νοση­λεία, εξε­τά­ζο­νται στο ΤΕΠ covid-19 του Πανε­πι­στη­μια­κού Νοσοκομείου.

Μέχρι το μεση­μέ­ρι, και ανά­λο­γα με τη σοβα­ρό­τη­τα της κατά­στα­σης κατά την κρί­ση των ιατρών, οι ηλι­κιω­μέ­νοι δια­κο­μί­ζο­νταν και στα Περι­φε­ρεια­κά Νοσο­κο­μεία Άρτας, Πρέ­βε­ζας και Θεσπρωτίας.

Ο Διοι­κη­τής της 6ης ΥΠΕ επι­βε­βαί­ω­σε ότι πέντε ασθε­νείς νοση­λεύ­ο­νται στη Μονά­δα Εντα­τι­κής Θερα­πεί­ας για covid-19 του Πανε­πι­στη­μια­κού Νοσο­κο­μεί­ου Ιωαν­νί­νων, το οποίο έχει δυνα­μι­κό­τη­τα οκτώ κλίνες.

Σημειώ­νε­ται ότι στις αρχές της εβδο­μά­δας εργα­ζό­με­νη στον οίκο ευγη­ρί­ας δια­γνώ­στη­κε θετι­κή στον ιό.

«Έχου­με πλή­ρη αδυ­να­μία προ­στα­σί­ας των ηλι­κιω­μέ­νων. Είναι βαριά περι­στα­τι­κά, άνθρω­ποι που υπο­στη­ρί­ζο­νται με οξυ­γό­νο…. Μέσα σε τρεις μέρες καταρ­ρεύ­σα­με. Αυτή τη στιγ­μή είμα­στε σε από­γνω­ση. Δεν μπο­ρού­με να κάνου­με τίπο­τα. Είμα­στε σε τρα­γι­κή κατά­στα­ση. Κάποιοι θα πρέ­πει να μερι­μνή­σουν και να βοη­θή­σουν» ανέ­φε­ρε, μιλώ­ντας στο epiruspost.gr, o ιδιο­κτή­της του γηροκομείου.

Μοι­ρα­στεί­τε το:

Μετάβαση στο περιεχόμενο