Ό,τι ν’ ακούω με το δεξιό μου αυτί / με μάτι αριστερό το βλέπω.
Κι ό,τι καταπιάνεται ο νους να στοχαστεί, / οι χτύποι της καρδιάς το λένε πρώτοι. (Κ. Βάρναλης)

Γιάννης Αντετοκούνμπο: «Πάντα ήμασταν Έλληνες»

Μια συνά­ντη­ση υψη­λού συμ­βο­λι­σμού είχε σήμε­ρα η Πρό­ε­δρος της Δημο­κρα­τί­ας, Κατε­ρί­να Σακελ­λα­ρο­πού­λου, καθώς υπο­δέ­χθη­κε την οικο­γέ­νεια Αντε­το­κούν­μπο στον κήπο του Προ­ε­δρι­κού Μεγά­ρου, μία μέρα μετά την τιμη­τι­κή τους πολι­το­γρά­φη­ση και την τελε­τή ορκω­μο­σί­ας που πραγ­μα­το­ποι­ή­θη­κε στο Μέγα­ρο Μαξί­μου, παρου­σία του πρω­θυ­πουρ­γού Κυριά­κου Μητσοτάκη.

Ο κορυ­φαί­ος παί­χτης του ΝΒΑ, που συνο­δευό­ταν από την μητέ­ρα του Βερό­νι­κα και τον μικρό­τε­ρο αδερ­φό του ‘Αλεξ, αφού ευχα­ρί­στη­σε την Πρό­ε­δρο για την τιμή, εξέ­φρα­σε τα συγ­χα­ρη­τή­ρια του προς την κυρία Σακελ­λα­ρο­πού­λου για την ανά­δει­ξή της στο κορυ­φαίο Πολι­τεια­κό αξί­ω­μα, κάνο­ντας λόγο για μια ιστο­ρι­κή από­φα­ση, που χαράσ­σει μια νέα πορεία. Τόνι­σε, επί­σης, ότι πάντα ένιω­θαν Έλλη­νες, καθώς φοί­τη­σαν σε ελλη­νι­κό σχο­λείο και γνω­ρί­ζουν την ελλη­νι­κή γλώσ­σα και την ελλη­νι­κή κουλ­τού­ρα, απλώς χθες μπή­κε και η σφρα­γί­δα. Μάλι­στα, υπο­γράμ­μι­σε ότι «Πάντα ήμα­σταν Έλλη­νες και πάντα θεω­ρού­με την Ελλά­δα πατρί­δα μας», ενώ σημεί­ω­σε ότι φέρ­νει στην Ελλά­δα τους γιους και την κοπέ­λα του για να κάνουν δια­κο­πές και στην Αμε­ρι­κή είναι η δου­λειά του και οι επαγ­γελ­μα­τι­κές του υποχρεώσεις.

Η Πρό­ε­δρος της Δημο­κρα­τί­ας τον χαρα­κτή­ρι­σε πρό­τυ­πο για τα μικρά παι­διά και πρό­σθε­σε ότι το να έχουν τη φωτο­γρα­φία του στο δωμά­τιό τους, ήδη από την ηλι­κία του Δημο­τι­κού, είναι ένα βάρος αλλά αυτό το κερ­δί­ζει κανείς, όχι μόνο ως αθλη­τής, αλλά και με όλα, όσα δηλώ­νει με την παρου­σία του και το ήθος του. «Αυτό είναι κάτι, που παίρ­νει κανείς από το σπί­τι του και φυσι­κά το καλ­λιερ­γεί και μεγα­λώ­νο­ντας. Η αγά­πη για την Πατρί­δα και την οικο­γέ­νεια, η προ­σφο­ρά σας, σε αυτούς που έχουν ανά­γκη, αυτά είναι πολύ σημα­ντι­κά πράγ­μα­τα και σας τιμούν ιδιαί­τε­ρα και εύχο­μαι να συνε­χί­σε­τε, όπου κι αν βρί­σκε­στε, για­τί η ζωή σας είναι πλέ­ον δια­μορ­φω­μέ­νη στην Αμε­ρι­κή, αλλά έρχε­στε και συχνά στην Ελλά­δα», ανέ­φε­ρε η κυρία Σακελλαροπούλου.

Η κυρία Σακελ­λα­ρο­πού­λου, συνε­χά­ρη επί­σης την κυρία Βερό­νι­κα, μητέ­ρα του κορυ­φαί­ου αθλη­τή, για όσα έχει κατα­φέ­ρει και τόνι­σε ότι δικαί­ως σήμε­ρα καμα­ρώ­νει για τα παι­διά της, ενώ υπο­γράμ­μι­σε ότι χαί­ρε­τε ιδιαί­τε­ρα για την τελε­τή που προη­γή­θη­κε χθες στο Μέγα­ρο Μαξί­μου και για το διά­ταγ­μα που υπέ­γρα­ψε λέγο­ντας χαρα­κτη­ρι­στι­κά «Ήσα­σταν Έλλη­νες, και το έχε­τε απο­δεί­ξει οικογενειακά».

ΑΠΕ-ΜΠΕ.

«Τσε Γκε­βά­ρα, πρε­σβευ­τής της Επα­νά­στα­σης», του Νίκου Μόττα

 

Μοι­ρα­στεί­τε το:

Μετάβαση στο περιεχόμενο