Ό,τι ν’ ακούω με το δεξιό μου αυτί / με μάτι αριστερό το βλέπω.
Κι ό,τι καταπιάνεται ο νους να στοχαστεί, / οι χτύποι της καρδιάς το λένε πρώτοι. (Κ. Βάρναλης)

Γιάννης Γκιόκας: Το λαϊκό κίνημα θα καταστήσει ανενεργό το νομοσχέδιο για τις διαδηλώσεις

«Το νομο­σχέ­διο για τις δια­δη­λώ­σεις βάζει στο στό­χα­στρό του, υπό απα­γό­ρευ­ση ή υπό περιο­ρι­σμό, κάθε συγκέ­ντρω­σή η δια­δή­λω­ση», τόνι­σε ο Γιάν­νης Γκιό­κας, μέλος της ΚΕ του ΚΚΕ και βου­λευ­τής του Κόμ­μα­τος, μιλώ­ντας, σήμε­ρα, στον τ/σ «ΣΚΑΪ», σημειώ­νο­ντας ότι «με τις προ­ϋ­πο­θέ­σεις, τις ποι­νές και την αστι­κή ευθύ­νη που προ­βλέ­πει το νομο­σχέ­διο, θεσπί­ζο­νται γενι­κευ­μέ­νες απαγορεύσεις».

Σημεί­ω­σε ότι το νομο­θε­τι­κό διά­ταγ­μα της χού­ντας είναι ακό­μη σε ισχύ και δεν έχει καταρ­γη­θεί από καμιά κυβέρ­νη­ση, τονί­ζο­ντας ότι το έχει κατα­στή­σει ανε­νερ­γό το ίδιο το κίνη­μα, όπως θα κάνει και με το νομο­σχέ­διο, όταν ψηφιστεί.

Ο Γ. Γκιό­κας υπο­γράμ­μι­σε, ακό­μα, ότι «δεν είναι ένα νομο­σχέ­διο μόνο γενι­κών απα­γο­ρεύ­σε­ων και διωγ­μών, είναι και ένα νομο­σχέ­διο με βαθιά ανι­δρα­στι­κό ιδε­ο­λο­γι­κό απο­τύ­πω­μα: Απο την αρχή μέχρι το τέλος του νομο­σχε­δί­ου, οι κινη­το­ποι­ή­σεις και η συμ­με­το­χή σε αυτές (σ. σ. θεω­ρού­νται) οτι είναι μήτρα εγκλη­μα­τι­κών πρά­ξε­ων και ενερ­γειών. Για ποιο; Για προ­βο­κά­το­ρες που ω! του θαύ­μα­τος δεν συλ­λαμ­βά­νο­νται και δεν εντο­πί­ζο­νται ποτέ όλα αυτά τα χρόνια».

Μοι­ρα­στεί­τε το:

Μετάβαση στο περιεχόμενο