Ό,τι ν’ ακούω με το δεξιό μου αυτί / με μάτι αριστερό το βλέπω.
Κι ό,τι καταπιάνεται ο νους να στοχαστεί, / οι χτύποι της καρδιάς το λένε πρώτοι. (Κ. Βάρναλης)

Γιάννης Δελής (ΚΚΕ): «Καμία κυβέρνηση δεν ακούμπησε τη ρίζα των φαινομένων της οπαδικής βίας»

«Καμία κυβέρ­νη­ση δεν ακού­μπη­σε τη ρίζα, την αιτία, των φαι­νο­μέ­νων της οπα­δι­κής βίας, που δεν είναι άλλη από την εμπο­ρευ­μα­το­ποί­η­ση του αθλη­τι­σμού και ιδιαί­τε­ρα του ποδο­σφαί­ρου», τόνι­σε ο βου­λευ­τής του ΚΚΕ, Γιάν­νης Δελής, μιλώ­ντας σε τηλε­ο­πτι­κή εκπο­μπή στον «ΑΝΤ1» το πρωί της Τρί­της 8 Φλεβάρη.

Όπως ανέ­φε­ρε, η έξαρ­ση των οργα­νω­μέ­νων επει­σο­δί­ων, η δημιουρ­γία οπα­δι­κών στρα­τών και η δρά­ση τους «είναι σύμ­φυ­τα με τη σήψη και την επι­χει­ρη­μα­το­ποί­η­ση του ποδο­σφαί­ρου» και «όσο δεν θίγε­ται αυτή η αιτία αθώα παι­διά θα χάνουν τις ζωές από τέτοιες εγκλη­μα­τι­κές συμμορίες».

Ακό­μα, επα­νέ­λα­βε την πάγια πρό­τα­ση του ΚΚΕ, για μετα­φο­ρά των ΠΑΕ στο υπουρ­γεί­ου Εμπο­ρί­ου. Επι­σή­μα­νε, επί­σης, ότι μέσα στους οπα­δι­κούς στρα­τούς φωλιά­ζουν και φασι­στι­κές συμ­μο­ρί­ες όπως αυτές που δρουν τελευ­ταία σε σχο­λεία στη Θεσ­σα­λο­νι­κή, τρο­μο­κρα­τώ­ντας μαθητές.

Ο Γιάν­νης Δελής κάλε­σε τους φιλά­θλους να αντι­δρά­σουν και να απαι­τή­σουν την ανά­πτυ­ξη του ερα­σι­τε­χνι­κού αθλη­τι­σμού, ενώ εξή­ρε την ανα­κοί­νω­ση βετε­ρά­νων ποδο­σφαι­ρι­στών που κατα­δί­κα­σαν αυτά τα φαινόμενα.

Τέλος, ανα­φέρ­θη­κε στο μεγά­λο συλ­λα­λη­τή­ριο κατα­δί­κης των φασι­στι­κών συμ­μο­ριών, το Σάβ­βα­το στο Εύο­σμο, που δεν προ­βλή­θη­κε από τα ΜΜΕ.

«Τσε Γκε­βά­ρα, πρε­σβευ­τής της Επα­νά­στα­σης», του Νίκου Μόττα

εε

 

Μοι­ρα­στεί­τε το:

Μετάβαση στο περιεχόμενο